mars 11, 2015

Fitbit

Min storasyster Marie bloggade förra veckan om att hon går dryga milen varje dag. I typ ur och skur och mörker. Powerwalks är nog den enda typ av motionsform som jag någonsin accepterat och faktiskt tycker om. Speciellt när det är till och från jobb så man inte måste ta sig tid att gå någonstans. Jag läste Maries blogg förra fredagen och tänkte att jag kan väl lika gärna börja på en gång.

Promenaden är 4.2 km åt ena hållet och i fredags eftermiddag gick jag i ganska lugnt tempo. Då tar det 1 timme.

Capture

Man behöver bara gå Oxford Street en kort bit innan man svänger av på Burton Street. Det är mycket skönare att kunna gå på lugna och tysta gator. Här är ett café precis när man svängt av från Oxford Street.

36

När man har kommit till 5 Ways har man bara dryga 10 minuter kvar hem.

35

Det börjar bli höstigt. Dock tycks inte värmen och fuktigheten riktigt vilja försvinna. Vi har haft mellan 25-30 grader hela veckan, så man blir skitsvettig.

37

När Åsa kom hem från jobbet i fredags gick vi till Lord Dudleys för en öl innan vi gick hem och lagade mat.

31

Lördag

Efter en sväng till parken gick vi tog vi bussen mot Bondi för att handla mat och en stegräknare till mig. Vi skulle köpa köttet hos slaktaren efter att vi handlat på Coles, och självklart glömde vi bort det. Det fick bli en sväng till den lokala slaktaren i Woollahra. Där fanns det en väldigt fin slaktare. Man skulle kunna tro att man hade köpt en dyr skjorta om man tittar på påsen. Och priset…

28

Så här glad blir man av finkött och potatisgratäng. Vi hade Oskar och Danielle över på lite mysig födelsedagsmiddag. Åsa fick en flaska finvin i present och den ska vi nog dricka upp nästa vecka när vi har bröllopsdag.

32

Vi avrundade kvällen på puben.

25

På söndagen var vi lite sega…

Vi hann med att kolla på tre filmer.

Först ut var den brittiska filmen Pride. En riktigt bra feel good film som är byggd på en verklig historia. Vi ger den 4+

Pride_poster

Sen såg jag på American Sniper medan Åsa sov. Den är också byggd på en verklig historia. Det var ett massa skjutandes och pangades, men den var ganska bra. Kanske lite väl pro-Americans men jag ger den 3+(för jag tänker fortfarande på den, konstigt nog).

american-sniper-poster

Sista filmen blev St Vincents. En charmig film som får 3+.

5768_4289

Måndag

På med stegräknaren (den sitter på hela tiden för den kollar till och med hur man sover) och iväg till jobbet.

26

Så här ser appen Fitbit ut i telefonen ut. Man blir ju lite lätt fixerad av att ha en sån liten app som talar om hur duktig man är hela tiden så nu har jag ont i båda rumpa och ben.

unnamed

Morgonduschen känns ju lite onödig innan man ger sig iväg då man blir förbannat svettig av 45 minuters powerwalk i fuktig värme. Dock är jag så van med morgonduschen att jag inte riktigt vaknar annars.

Sedan får man sitta i sin svett resten av dagen, men det är så man gör här. Jag har många arbetskompisar som går ut och springer eller spelar fotboll på lunchen, sedan eftersvettar de en stund innan de går på toaletten och byter om. Hua, men de är vana från skoltiden då man inte har som rutin att duscha efter gympan. Jag är ju född till en lortgroda så jag lider inte speciellt. Man tar ju seden dit man kommer liksom.

Här har jag precis stigit ut från huset och vikt runt hörnet. Man blir lycklig i hela kroppen och det är lite småtrevligt att se målet längst borta vid skyskraporna.

23

Efter Paddington passerar man Darlinghurst.

30

Åt andra andra hållet går man ju liksom samma väg. Jag lämnar jobbet 16.00 och kommer hem 16.45. Om jag åker kommunalt brukar jag vara hemma mellan 16.30-16.40 så jag förlorar just ingen tid alls. Här kommer man precis hem. Vårt hus är det med ett litet fönster på taket. Där på kistan i fönstret brukar våra katter ligga och sova när man kommer hem.

33

En vacker Maverick

22

Och en vacker Morris.

38

Igår, tisdag kom Åsa hem med en liten överraskning. En jättefin ryggsäck som gör det enklare att gå i snabbt tempo till jobbet och att slippa få ont i en snedbelastad rygg.

29

6 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Vi såg också Pride i helgen, gillade den jättemycket!

mammaxtre sa...

Men varför i hela friden duschar man inte efter gympan?

Och varför gör man det inte som vuxen efter att ha motionerat?

Så konstigt men påminner mig om ett barndomsminne. En av mina systrar tyckte att det var onödigt att duscha eftersom svetten hunnit att torka :-)

Vilken cool stegräknare!

Älskar att promenera. Din syster är en förebild!

Kram

anna sa...

Vad roligt Åsa! Härligt med daglig motion och något som du dessutom gillar. Kul med fitbit.

Barnen har ju oftast sport i samband med att de ska gå hem så de får ju duscha när de kommit hem. Jag har också vant mig vid att man inte alltid kan duscha när man blivit svettig. Använder våtservetter och sedan ny deodorant. Vi torkar oftast helt av oss och man känner sig tillräckligt fräsch.

Otroligt fina kattkort!!

Puss

Marie KJ sa...

Ja, att gå klarar alla och är särskilt roligt med mätbara mål/resultat. Och tänk vad kalorier man bränner!
Snygg rygga, snygga katter!

Anonym sa...

Härlig födelsedag du fick Åsa <3 Kom då på att jag glömt bort dig igen, morr. Men nu har jag för över pengar till nått fint eller upplevelse.

Ja vi hade säkert samma dusch fria system i skolorna för några år sen (läs ca 80 år sedan ;)

Vad kul att Nuppi kommit i gång med promenader. Jag har också vaknat och fått i gång fötterna. Nu räcker det ju inte med 7 minuter till och från jobbet så jag får gå en omväg :) Är glad om jag får ihop 2mil på en vecka. Kombinerar med pilates och yoga.
uppskattar era alla vardags bilder <3
kram från Gun

Blogger sa...

YoBit allows you to claim FREE CRYPTO-COINS from over 100 unique crypto-currencies, you complete a captcha one time and claim as many as coins you want from the available offers.

After you make about 20-30 claims, you complete the captcha and continue claiming.

You can press claim as many times as 50 times per one captcha.

The coins will stored in your account, and you can convert them to Bitcoins or USD.