juni 09, 2014

Långhelg med kattfokus

Våra småpojkar tycker om trappan. Jättemycket! Den är speciellt rolig att springa i på natten. Upp och ner, upp och ner.

unnamed (3)

Men är man så här söt så får man göra det. Hur mycket man vill.

unnamed (4)
Vi har ätit frukost ute två morgnar av tre. Vi har även druckit kaffe i finkopparna som Lill-Åsa har fått av familjen hemma i Sverige. De är väldigt goda att dricka ur.

unnamed (1)

Missarna börjar bli lite nyfikna på trädgården. Och vi kan inte sätta gränser (tanten på djurhemmet säger att de inte ska vara utomhus förrän de blivit kastrerade) så naturligtvis får de vara ute om de vill. Dock är de väldigt rädda och springer in med väldig fart så fort vi två närmar oss dörren för att gå in. Igår såg vi Morris springa det fortaste man kan göra som katt.

unnamed (5)unnamed (6)unnamed (7)

Vi har firat Sveriges Nationaldag hela helgen. Killarna har sjungit Du gamla du fria så det har klingat mellan väggarna. Grannarna fattar ingenting.

unnamed (8)

Vi planerar att åka till Koh Lanta i oktober i vanlig ordning. Då kommer troligen Lill-Åsas kollega Alice bo hos oss och ta hand om katterna. Hon fattar ju inte ett ord svenska. Hur ska det här gå?

unnamed (9)

Det är skönt att ha några fula möbler hemma. Den här kistan får de klösa och bita i hur mycket de vill. Och det gör de!

unnamed

Igår blev det en sväng till Coogee då vi hade en voucher för en lunch att utnyttja. Trodde vi. Det var så längesen vi köpte den så vi hade glömt vad det var. Det var för en varsin förrätt och två cocktails/öl var.

Det här var en utav Åsas drinkar. Lill-Åsa erkänner att hon är väldigt tråkig då hon hellre dricker en öl. Även om det kostar halva priset. Väldigt oekonomiskt men så får det vara.
Till det åt vi haloumispett och små hamburgare med pulled pork.

20140608_141822

Det är vinter på Coogee Beach. Surfarna ligger förstås i vattnet men stranden är tämligen tom.

photo 1

Men vem vill sitta för länge på restauranger och dricka drinkar när man kan gå hem och gosa med de här två.

20140608_170808

IMG_20140607_205248

Våra katter har nog de mjukaste kattmagarna på södra halvklotet. De är ju bondkatter men vi tror att de har någon annan ras i sig ett par generationer bort. Mjuka som sammet.

photo (2)

En liten sväng ut i trädgården har det blivit varje morgon. Mycket spännande och nosarna jobbar för högtryck. Maverick skakar väldigt mycket och vi vet inte om det är för att han fryser eller om det är för att han är nervös.

photo 4 (1)unnamed (2)

unnamed (10)unnamed (11)

Vi satte upp en tavla i vårt utomhusutrymme under tak. Det fanns ju redan en spik där.

unnamed (13)

Medan Pontus var hemma hos oss och tvättade två maskiner och laddade hem filmer, förlustade vi oss och gick på Gold Class för lyxbio. Åsa fick presentkort på två biljetter när hon fyllde år som det nu var dags att utnyttja.

Så fort det kommer en människa hem till oss så skiter katterna nästan på sig. Maverick satt och åt i köket när Pontus kom. Vi skrattade så höll på att kissa på oss när Maverick slirade på bakbenen i 190 från köket ut i vardagsrummet och sen uppför trappan. Sen höll vi inte på att hitta honom. Men om ni tittar noga på den här bilden så kan ni se honom.

unnamed (12)

I Bondi Junction på väg till bion.

photo 5

Här sitter Lill-Åsa och bläddrar i menyn. Vi valde Nachos pulled pork med tillbehör och det var så jäkla gott. Första gången vi provade pulled pork var när vi var i Hunter Valley med Marie och Magnus och han lagade det åt oss. Kan vi snälla få receptet?
Vi har googlat på det och det ser så komplicerat ut. Var det komplicerat fast du inte visade det? :)

20140609_125000

Vi såg The Fault in our Stars. Oj vad vi grät. Lill-Åsa fick nästan panik ett tag då hon blev så täppt så hon inte kunde andas och när hon svalde så fick hon lock i öronen. Så kan det gå när man ser en sorglig film och man gråter som Lille Skutt.
Väldigt bra film som vi kan rekommendera. Om man har med sig näsdukar. Och solglasögon att ta på sig när man går ut från salongen.

download

Den här bilden efter bion krävde många filter för att få oss att se nästan normala ut.
Idag regnar det till och från i Sydney. Eller hela helgen faktiskt.

photo 2

Arbetsveckan vi har framför oss känns rätt behaglig då det bara är fyra dagar. Dessutom är det löning på fredag!

6 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Livet med katt verkar passa er!
Vår 13-åriga dotter såg filmen, hon har läst boken också, och det var tydligen bästa filmen ever!!!

Unknown sa...

Det är roligt att läsa om ert liv med katterna. Jag tror ni gillar dem.

Anna sa...

Kattmys i 190! Härligt tjejer!!

Pulled pork är världens enklaste att laga, perfekt också då man kan göra rätt mycket på en gång och frysa.

Puss

Marie KJ sa...

Den där filmen låter som en Mariefilm! Den där australienska filmen om en tjej som går genom öknen har kommit hit nu och får väldigt bra resentioner. Kanske det blir ett biobesök eller två nu under konvalescensen.
Man undrar varför katterna är så rädda?! Det är nog bra för er att ha främmande nu och då så att de vänjer sig?! Söta är de så de förslår i alla fall ❤️

anna sa...

Men hur missade jag att kommentera om Thailand. Jisses så kul!!!!!

Puss

Mamma/sväris sa...

Åh, sådana ljuvliga killar ni har. Dom har vågat sig ut i alla fall. Huset ser så mysigt ut. Det ska bli så roligt att se det så småningom!
Och den där filmen måste jag ju se!
Ha det nu så gott
Kramar