mars 31, 2013

Koh Lanta för Lill-Åsas del

Lill-Åsa skriver om Koh Lanta-resan

Jag har ju inte haft med mig någon dator och nu i efterhand är det lite svårt att komma ihåg allt, men jag gör så gott jag kan.

Förra veckan på onsdagen landade jag i Phuket vid niotiden på kvällen. Eftersom jag reste endast med handbagage var satt jag i en taxi 15 minuter senare. Då hade jag ockå hunnit med att boka båtbiljettten till Koh Lanta dagen därpå, med transfer från hotellet till båten.

På det här hotellet mitt i Phuket stad vaknade jag alltså upp på torsdagsmorgonen väldigt tidigt thailändsk tid och ganska normaltid i australiensisk tid.

photo (8)

En halvtimme försenat gav vi oss sedan i speedbåt iväg mot Koh Lanta.

photo

Här sväger Tuktuken upp mot huset.

photo (2)

Där i huset satt mamma, pappa, Ewy och Bosse och väntade.

photo (1)

Poolen har använts flitigt. Vi i pingvinfamiljen är sannerligen inga badankor, men det är kul att se hur mycket folk uppskattar poolen. Det har varit extremt varmt under veckan som gått så även jag har legat i blöt mycket mer än vanligt.

photo (3)

Vi har mest kört omkring på mopparna och stannat till på olika ställen för vätske eller matpåfyllning. Här sitter vi på "Same Same But Different".

photo (4)

På den här stranden blev det både vätskepåfyllning, vätsketömning och bad.

photo (6)

Vi var också inne på järnaffären och handlade färg, fog och lite annat smått och gått. Eller jag fick inte handla det då sällskapetinsisterade på att betala hela kalaset. Jag fick inte heller vara med på matkassan utan har i stort sett blivit galet bortskämmd och inte betalat någonting. Så himla gulligt och generöst.

photo (29)

Pappa och Bosse har nu målat om dörren så den ser nästan ut som ny. De har också snickrat ihop en tröskel efter att jag hade åkt fick jag höra. Tusen tack för allt arbete på huset. Det kan vara bra att ha lite händiga karlar på besök…

photo (27)

Som sagt på dagtid blev det mycket moppeåkning.

photo (11)

Och mysiga och goda luncher

photo (21)

photo (13)

Med fina utsikter.

photo (16)

Även på kvällstid behöver man ju äta. Här på Rann på Long Beach med hela fina sällskapet.

photo (24)

Vi hade en hel liten grodfamilj på vår uteplats. Den här grodmamman var ute efter Ewys bikini.

photo (9)

Ovanligt mycket apor såg vi också. Den här apan satt i trädet precis vid vår moppeparkering.

photo (10)

Vi åkte också ner till Contry Bar för att ta en drink och kolla på solnedgången.

photo (14)

Här väntar vi på drinkarna

photo (15)

Och tittade på den vackra solnedgången

photo (17)

I onsdags åkte vi iväg på båtutflykt. Bilen kom och hämtade upp oss 08.20 och tog oss mot båten. En amerikan som var med på utflykten var säker på att Pappa och Bosse var bröder då de var så lika varandra :)

photo (18)

Men de är ju inte bröder utan Pappa är ju brorsa till Ewy närmast kameran och förredetta man till mamma längst bort i bilden. Amerikanen fick ihop hela familjeträdet tillslut.

photo (19)

Fiskarna var lika fina som förut på Koh Rok.

photo (20)

Den här båten åkte vi med. Den i mitten.

photo (22)photo (23)

Veckan var helt fantastisk mysig och rolig. Jag har lärt känna min faster med man mycket bättre än någonsin då man hinner prata mycket mer på en vecka än vad man gör under en fika vart fjärde år ;). Det visade sig att jag har många konstiga likheter med Ewy så det känns ju skönt att det är genetiskt…Mamma och Pappa kände jag ju redan ganska bra ;) men det har vart äldigt mysigt att få umgås i Thailand som blir på neutral mark på något konstigt sätt. Det är inte ens lika jobbigt att säga hejdå där. Det har blivit mycket skratt, bad och mysiga studer på uteplatsen och det här var ju en utav anledningarna till att vi skaffade huset. Mycket nöjda är vi med det beslutet.

I torsdags valde jag att inte ta speedbåten till Phuket utan den vanliga färjan och sedan minivan med en massa andra och jäklars vilken rejäl slant jag sparade. Ditresan till Koh Lanta med egen taxi från flygplatsen och sppedbåt till Koh Lanta kostade 2.800 THB medans jag betalade 750 THB för samma resa åt andra hållet. Så nu blir det nog ingen speedbåt något mer. Allt jag vann på det var 30 minuter. Här sa jag ajöken till Djungelstigen för denna gång.

photo (26)

Och hejda till Saladan.

photo (31)

Tusen tack mamma, pappa, Ewy och bosse för en kanonsemester!

6 kommentarer:

Marie KJ sa...

Det är ju lättare att hitta billiga flyg till Phuket än till Krabi och när man läser vad du skriver så är ju det nästan lika "nära". Eller?
Ja, ni ser ut att ha haft en fantastiskt bra vecka. Jag är så avundsjuk. Måste skaffa mig ett nytt jobb med dubbelt så hög lön och dubbelt så många semesterdagar!

Kram Kram

Anonym sa...

Härlig vecka
Ja tänk nu känner du Ewy och Bosse kanon bra :)
Pappas fötter måste må jätte bra nu, satt ni med fötterna i nån fisktank?
Kul att få se aporna vid ert hus. Ska visa Emma vem som kastade kottar på henne/oss.
Jag han jobba 7 dagar sen sjuk igen,har fortfarande hostan från he#^%te och feber. Suck, stackars Anna
Kram till er alla
Gun

Anonym sa...

Vad härligt det såg ut Åsa! Visst är det bäst att umgås på neutral mark.
Allt blir lättare på något sätt.

Koh Lanta ser lika härligt ut som vanligt! Det suger verkligen i Thailands tarmen när man ser bilderna.

Njut av er sista dag på helgen och tack för senast tjejer.

Kram anna

mammaxtre sa...

Men så härligt att få en vecka i det egna paradiset med båda sina föräldrar, som en bonus.

Ni Åsor är så smarta som köpte detta hus, en bra investering!

Kram

Mamma sa...

Tack Åsa för vi fått rå om dig under några fantastiskt trevliga och mysiga dagar. Här sitter jag nu ,lättrörd som jag blivit och fäller några tårar ,inte för att jag är ledsen men lättrörd . Så nu har jag väl servettrester i hela nyllet. Underbart har det varit för oss alla,kan jag garantera. Avskedet inte heller så jobbigt som sist då jag inte visste när vi skulle träffas nästa gång. Men står man i vattnet kan man gråta hur mycket som helst, ni vet ju att salt svider i ögonen:-)Efter att alla åkte i morse är jag nu själv och det blev bara jag och min lilla grodbebis kvar. Nu sitter jag på Poppes fredagsställe och ska blogga mellan baden.
Tack Åsa och stor kram, från din mamma som älskar dig

Anonym sa...

Tack kära lilla Åsa för en fantastisk upplevelse som blev så mycket mer tack vare dig och din familj som är hemtama i Koh Lanta. En riktig upplevelse! Tack också till fru Åsa för vänligheten att låna ut hus och lillÅsa till oss.
Kram!