september 02, 2020

Skönsång och farliga ormar

 Onsdag

Det finns lite musikaliska människor i vårt Corona-gäng och Stefan bjöd därför in till musikafton på hans kontor. Lill-Åsa satt och mimade så gott hon kunde hela kvällen.

Vi insåg under kvällen att Stefan helt klart skulle kunna platsa som pianist på Så ska det låta. Han kan faktiskt allt och har absolut gehör.


Mat, dryck och skönsång hela kvällen.


Lördag

Lunch på Richey


Sen åkte vi till Harrys där vi blev bjudna på frukt som såg ut som färskpotatis. Dock väldigt olikt potatis på insidan. Man tog bort skalet och då var det en söt och väldigt klibbig frukt därinne. God smak men otroligt klibbigt.


Våra vänner har flyttat till ett större hus. Det nya huset ligger på Southern Lanta och nu har alla barnen fått ett eget sovrum.
Lite dryck hos dem för att kolla in huset och sen vidare till May's Kitchen för middag.


Där blev det inga foton tagna men sen gick vi över till Irish Embassy för pilkastning.



Och biljard.


Söndag

Vi fick ett meddelande från LAW om att Bruce nu lämnat Thailand och att han mår bra. Vi fick den här bilden på gullefisen.


Sen var det meningen att vi skulle ta en powerwalk. Vi skulle bara flytta en kruka först.
Under tiden hann Mango springa ut och hälsa på en orm. Det tog bara 30 sekunder. Man ser den väldigt dåligt men den ligger där nära väggen. Sorten heter Rednecked keelback och är tydligen ordentligt farlig. Faktiskt dödlig för både djur och människor.
Mango började slicka sig runt munnen på en gång och sen började hon även slänga med huvudet. Sen kom löddret runt munnen. I panik ringer Åsa till LAW och frågar om vi kan komma in även fast det var söndag och kliniken egentligen är stängd. Jo vi var välkomna eftersom de förstod allvaret.
Med hög puls och hjärtat i halsgropen slängde vi oss på moppen. Mango fick komma direkt in och blev undersökt av Helen som är huvudveterinären på LAW. Hon kom ut en stund senare och sa att allt var lugnt och att vi inte behövde oroa oss. Vi valde dock att inte åka på någon moppetur utan vi höll oss mest hemma för att ha koll på henne under dagen. Så fantastiskt att allt slutade bra.


Vi åt dock lunch på Jasmine och passerade moskén som såg extra vacker ut mot den blå himlen.


Måndag

Vi har äntligen hittat en serie som vi gillar. Den blir bättre och bättre för varje avsnitt. En australiensisk serie som utspelar sig i Sydney så halva nöjet är att känna igen sig. Finns på Netflix.

Amazon.com: Rake: Series 1: Richard Roxburgh, Matt Day, Adrienne Pickering,  Russell Dykstra, Danielle Cormack, Caroline Brazier, Geoff Morrell, Peter  Duncan, Rachel Ward, Jeffrey Walker, Jessica Hobbs: Movies & TV

Tisdag

Lill-Åsa fick ett meddelande från Gun som satt med några förskolebarn. De undrade vad katter leker med så vi skickade över en bild på tjejernas leksaker. Morris är nämligen för mogen för leksaker. Har alltid varit.


Äntligen fick vi foton från LAW på att Bruce har kommit fram till sitt nya hem.
Härligt att se att han mår bra men seriöst, rosa halsband på en killkatt!!


Men han verkar trivas jättebra och då blir vi ju jättelyckliga.



1 kommentar:

anna sa...

Men shit. Jag kollade ju aldrig stories på insta under semestern och missade helt 🐍 grejen. Men Mango. Fy så oerhört läskigt.

Vad skönt att Bruce är på plats. Sven hälsar också att han fick genomlida ett helt år med rosa halsband men han är så snygg i rosa så vi tyckte han fick stå ut med det

Nu är jag ikapp! Puss