augusti 28, 2019

Hela systemet tömt

Torsdag

Missan har en förmåga att sova så gulligt på sidan. Hon och Mango ligger ofta så här på mattan på kontoret när deras mammor jobbar.


På tal om jobb så har Lill-Åas nu fått avlösning på sitt jobb och ska inte alls jobba så mycket framöver. Nu får hon fokusera igen på att vara den bästa hemmafrun. Precis som hennes fru vill ha det :)

På kvällen åkte vi till Seagull på Klångan då vi tidigare sett på Facebook att de serverar färska vårrullar. Vi blev inte besvikna.

En med räkor.


Och en med kyckling. Eftersom det här bara var förrätter beställde vi även varmrätter men när vi såg hur stora de var bad vi att få med oss huvudrätterna hem i påsar. Så vips var fredagslunchen fixad.


Fredag

Vår nya tradition är som sagt att dricka cocktails på fredagar. För Åsa blev det till och med två. Först en mojito före maten på Lemongrass. Sen åkte vi till Fat Pig och hängde med Hakan i baren. Där drack hon vår favoritdrink för stunden men vi kommer inte ihåg vad den heter. Den innehåller typ gin och limejuice.


Sen åkte vi hem och myste med katterna.


Lördag

I lördags satt vi stolt och tittade på livesändning på när Eric sprang cross country nationals och tävlade för sin stat, New South Wales. Ni får ursäkta men vi vet inte vad det heter på svenska då vi aldrig har sprungit den tävlingen :) Loppet var på 8 km och tempot är något helt galet!

Han gjorde jättebra ifrån sig och tog sig i mål trots en skada han dragits med under en längre tid som hindrat honom från att träna. New South Wales vann hela skiten så han kom hem med en guldmedalj!


Lördagsmys.


Söndag

Lill-Åsa vaknade klockan 06.30 med magknip från helvetet. Lite senare började hon köra intervallträning mellan sängen och toaletten med hinken i knäet. Runt lunchtid var hela systemet tömt. Det blev inte många knop gjorda den här dagen vilket inte gjorde så mycket då det var riktigt skitväder ute. 

Trots en vilodag behövde visst hennes kropp en hel massa sömn. 3 timmar och 13 minuter djupsömn. Aldrig varit med om något liknande. Normalt ska man sova djupt i 1-2 timmar. 


Måndag

Måndagen var en klassisk måndag med tråkväder och jobb för Åsa.
Lill-Åsa och katterna hade noll energi och spenderade dagen så här.


Tisdag

Veckans glassprovning var Mjölkté med bubbliga pärlor. Riktigt god tyckte Lill-Åsa. Smakade som honungslass med geléklumpar i.


Onsdag

Nu har vi äntligen fått ett datum när vår Linda kommer tillbaka till ön. Hon åkte i början av maj och kommer nu äntligen hem i början av oktober. Det var fan på tiden!

Det tycker hennes katt Cloudy också. Vi stannade hos honom idag på väg till gymmet och lämnade av lite kattmat till Lindas mycket annorlunda kattvakt.


Nu har de äntligen gjort klart vägbygget så nu finns det ingen grusväg där längre. 


Fredagen den 13 september åker vi till Chiang Mai i norra Thailand. Vi ska tillbringa 3 nätter där innan vi fortsätter till Pai där vi bor i 4 nätter.
Så smidigt med direktflyg från Krabi!

I Chiang Mai blir det storstadsliv med lite shopping och i Pai ska vi njuta av vacker natur från moppar. Om vädret tillåter vill säga. September är ju årets regnigaste månad i Thailand.

Image result for pai

2 kommentarer:

Anna-panna sa...

Var ju snabbt tvungen att googla om djupsömn. Helt rätt har ni ju självklart om djupsömn, dvs 1 till 2 timmar. Jag sover alltid djupsömn mellan 3 till 4 timmar och har även vissa nätter upp till fem... Jag skyller dock på att jag är så aktiv med mina klienter då jag alltid hoppar, studsar och paddar flera timmar om dagen då alla boxas. Skit jag är ju ett sömnmonster.

Fy bubblan vilken rensning Åsa. Min absolut värsta mardröm. Kanske bra att rensa ut tarmarna men vilket sätt att göra det på.

Vad skönt att Linda kommer och ni bara kan följa någons röst och slippa ta ansvar varje pass.

Ja lördagen var jäkligt spännande, mysigt att ha er med som stöd på andra sidan klotet. Han hade fyra helt grymma dagar men fullt socialt schema med jämnåriga från hela Australien.

Snart helg!!!!!

Pussar i massor

Karin/mamma sa...

Men hu, hur mycket konstiga glassar finns det? Tacka vet jag magnum almond ! Skönt att magproblemen är över! Har faktiskt aldrig haft maginfluensa. Peppar peppar!!
Kramar