april 24, 2019

Slow cooking i värmen


Här kommer en kort blogg då vi försöker komma i fas för att kunna blogga på onsdagar framöver.

Då och då beställer vi lite svensk mat på hemsidan Scandinavian Stuff. Vi behövde lite sill nu till påsk bland annat. Hon som driver hemsidan skickar alltid med lite extra presenter. En gång fick vi en träsmörkniv med svenska flaggan på och den här gången fick vi dessa två tablettaskar. Hur mycket barndomsminnen väcker inte de här?


Så här blev vår plank från utsidan efter att huset nu är nymålat. Borta är den ljusgröna färgen som djungeln hade gett den.


Borta är nu också vårt ormnät.
Saa och gänget satte upp ett ormnät för en tid sen men det har blivit helt förstört av trädgårdsmästarna och aporna så det gjorde inte längre någon nytta. Det såg bara fult och sorgligt ut så nu är det borttaget men stoplarna står kvar om vi vill göra ett nytt försök.


Vår fula men väldigt bra slow cooker kommer till användning idag igen. Denna gången gör Lill-Åsa pulled pork som ska ätas ikväll när det är lill-lördag. Det är dessutom en extra trevlig lill-lördag då Åsa är ledig imorgon då det är ANZAC Day i Australien imorgon.


Det är fortfarande väldigt varmt även om det idag faktiskt varit lite mulet vilket uppskattas då det faktiskt varit något helt förjävligt varmt på ren svenska. Inte ens i havet är det svalt. Just nu är vattentemperaturen 32 grader.


1 kommentar:

anna sa...

Shit så varmt ni har. Det måste ju kännas som havet är som en pool med ljummet barnkiss.

Vi har den vackraste hösten vi någonsin upplevt här. Sol varenda dag med runt 25 grader och svala nätter. Alla pratar väder då alla är lika förvånade hur vackert det är.

Hoppas ni snart kan ge oss goda nyheter angående ert visa

Ser fram emot läsning på torsdagen, läser men hade inte tid att kommentera då och glömmer så lätt

Puss på er och ha en underbar vecka