december 09, 2018

Hårfix och datorkrångel

Måndag

Man måste ju alltid ge årets julkalender en chans. Lill-Åsa har nu sett de första 8 avsnitten. Den är lite barnslig som att den typ är gjord för barn och inte för 47-åriga kvinnor :)


Tisdag

Det var dags att gå till frisösen för oss båda. Vi gick samtidigt men till olika frisörer.
Så här såg det ut där Lill-Åsa gjorde slingor. Tre bedårande små katter höll henne sällskap.


 
När Åsa var klippt gjorde hennes frisör flätor. Hon är bra på det.




På kvällen hade Millie väldiga kärleksbehov och låg så här medan vi tittade på TV.

Onsdag

Vi fick in en gräshoppa som fångade katternas uppmärksamhet i flera timmar. Till slut fick vi hjälpa till med en stol men de nådde ändå inte riktigt.

När vi kom hem från träningen möttes vi av att fyra katter stod och mobbade den här stackars ormen inne på vår innegård. Den hade fastnat i sladden till vår utebelysning och kom ingenstans. 
Vi låste in katterna och hjälpte sen loss den så att ormen kunde ta sig ut genom vattenavrinningshålet i planket. Lill-Åsas ormfobi är nästan botad nu. Vi gick sen och duschade och när vi kom ut hade ormjäveln kommit in igen. Hur dum får man vara? Den här gången fick han sätta livet till då Maia är en för bra jägare.


 Här står katterna och luktar i hålet där den drog. Innan den kom tillbaka alltså.


Meya tillbringar stora delar av dagen med att ligga på mattan på kontoret medan Åsa jobbar.
På tal om Åsas jobb.
Det finns ju gott om fördelar med att vara sin egen chef och att jobba hemifrån. Men det finns också några få nackdelar när man jobbar från en ö i Thailand. Strömavbrott är en sak. Det har vi tyvärr ganska gott om och då försvinner ju inte bara ACn utan förstås även WIFI och hennes stora skärm.
WIFI går ju att lösa igenom hotspot frrån telefonen men det blir ju varmt efter ett tag och sen har ju bara batteriet på datorn en viss livslängd. Oftast brukar dock elen komma tillbaka innan batteriet dör.
I torsdags morse innan ett långt morgonmöte/utbildning stötte hon på större problem. Hennes laptop ville inte starta helt enkelt. Hon fick köra en total återställning och ominstallation av Windows på den och ta fram den gamla laptopen för att hanka sig fram under mötet.
Dagen gick sen åt att åter installera alla nödvändiga program och att komma åt alla servrar via VPN och Citrix.
Den här bloggen kanske kommer se lite konstig ut då det inte gick att installera programmet som vi använder för att skriva bloggen med. Vi hoppas att vi har en lösning till nästa gång.

Efter allt strul den sista tiden och det påfrestande projekt hon jobbat på sen i april så är Åsa nu tämligen sugen på julsemester och räknar nu ner dagarna. 10 arbetsdagar kvar...

Meya verkade dock inte alls speciellt stressad över allt strul.


Fredag
En hel dag utan foton.
Vi mötte upp ett gäng trevliga människor på Red Snapper på Long Beach för god middag och mycket trevligt sällskap. Vi hann även med en snabb öl på Funky Monkey för att se Tina och Anette sjunga karaoke.

Lördag

Vi var lite sugna på att köra moppe och åkte därför ner till Klong Nin för lunch.



Glittrande vatten, blå himmel, pissljummen öl (men vi löste det med is) och god mat.


Lill-Åsa med öl i glas med is i.


Sen hoppade vi på mopparna och åkte hemåt.


Efter en eftermiddagslur lagade vi mat för att sen åka ner till Indianen för en solnedgångsdrink. Mörka moln hängde över stranden men vi fick ändå se solen gå ned.


Vi hade tur och fick inte många droppar på oss på vägen hem. Efter god mat blev det kattmys i soffan framför På Spåret.

Söndag
Tanken var att vi skulle äta lunch på Oasis Yoga för första gången. Men så var det stängt just idag.


Det fick därför bli Black Coral med den här utsikten.



Här är ölen alltid kall så då behövs det ingen is.


Sen åkte vi ner till den lilla butiken på Costa Lanta Resort.
Den resorten kändes tämligen öde fast vi ju är inne i högsäsong.


Trevlig andra advent på er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kram på er båda. Tittar in i bloggen då och då, och blir alltid så glad. Åsa, ni följde era hjärtan och drömmar, och se vart ni är idag! Fantastiskt. All kärlek till er. / Katariina i Stockholm

anna sa...

vem behöver leksaker när det finns 🦎🐍. Känns ju lite läskigt med det sistnämnda dock.

Härligt att vara julfina i håret!

Hur var det med generator? Ni pratade om det tidigare? Inget som alla 6 kan gå ihop om?

Tio dagar kvar och sen är det verkligen semester. Apropå semester och Singapore så såg vi Crazy rich Asians igår, rätt kul då vi njöt av att känna igen oss i mat, Singlish, tradtioner och vyer. Dock är filmen ganska tam.

Ha en fin vecka utan strömavbrott och ormar.
stora pussar

Anonym sa...

Strömavbrott och ormar. Fy. Det är kanske roligare med julkalendern på TV, trots allt. Ni blev fina i håret. Det är så skönt att gå från frisören och vara nöjd. Vi har finbesök här. Tilda gläds åt kyla och snöfall. Nu är all snö borta, men kommer kanske tillbaka på torsdag/fredag. Hoppas det för Tildas skull. Jag är nöjd utan snö. Möjligen lite snö på julaftonen. Klappa alla era katter och ha det så bra. Kram från Birgitta