augusti 26, 2018

Blodtryck, benpress och tandblekning

Söndag eller วันอาทิตย์ som det heter på thailändska

Viola ville bjuda oss på hemlagad italiensk pasta hemma hos Linda innan hon skulle åka vidare för att jobba på Bali. Det tackar man ju inte nej till.

Linda har köpt en blodtrycksmätare så fick alla testa vårt blodtryck. Om det hade varit en tävlig så vann Lill-Åsa överlägset med högst.

20180819_193847

Vi tog med vårt Pictionary som vi hittade i en låda häromdagen. Väldigt roligt spel tycker vi. Vi Åsor vann en match och förlorade en stort.

IMG_5935

Måndag till torsdag

Tillbaka på gymmet och nytt personligt rekord för oss båda på benpress.
I maj tog Åsa 150 kg och har nu höjt till 180. Lill-Åsa tog då 130 kg och om hon minns rätt så tog hon 150 eller 160 kg i måndags.

20180820_151302

Morris skiter fullständigt i benpress. Han tycker att han redan har så snygga ben och vi kan ju bara hålla med.

20180821_160300

I tisdags var Åsa på Lanta Dente och gjorde tandblekning. En timme med en hel massa saker i käften. Inte jättebekvämt men en timme kan man ju bita ihop. Fast med öppen mun förstås.
Framåt kvällen började det göra lite ont. Sen gjorde det jätteont i hela munnen! Alltså jävligt ont. Ska man vara fin får man lida pin. Smärtan var tack och lov helt borta på morgonen och tänderna är nu 7 nyanser vitare.
Lill-Åsa hoppar nog över den här grejen och nöjer sig med att gurgla med kokosolja på morgnarna. Det ska man tydligen också få vitare tänder av. Vi måste ju bli snygga nu när vi ska till Sverige :)

Kramar längre än 20 sekunder är bra för hälsan och blodtrycket har Linda berättat. Vi gillar ju att kramas och nu försöker vi att göra det tre gånger om dagen. Men det är inte lätt att komma ihåg. Idag har vi inte kramats en enda gång. Det måste vi ändra på.
Sådärja, nu har vi kramats.

20180821_162858

Småkorvarna växer så det knakar. Vi skulle vilja ge dem krumelurpiller som Pippi tar för att aldrig bliva stur.

IMG_5940

I onsdags efter träningen stannade vi och köpte papayasallad på vägen hem. Det skulle ätas tillsammans med laxfilé senare på kvällen.

Vi hade sällskap av en fin katt medan vi väntade.

IMG_5942

Lördag

Det är inte så ofta man lyckas, men här är faktiskt alla 7 katter med på samma foto. Maia äter bakom Missan på diskbänken.

20180825_155442

Söndag

På tal om Maia. Hon har blivit brakförkyld. Igår nös hon en hel massa och hon andas med öppen mun då hon är så snuvig att det kommer bubblor ur nosen. Hon känns varm och hon är helt hängig. Busiga Maia är sig inte lik helt enkelt.
Hon ville varken äta eller dricka idag men nu på kvällen har hon både druckit och ätit lite tonfisk. Vi får åka till veterinären imorgon om det inte blir bättre. Hon fick sova hos oss i natt och har inte rört sig på hela natten. Skruttgumman.

Någon som rör sig väldigt mycket däremot är Bus-Millie. När vi tränade framför en Linda-video imorse ville Millie vara med och boxas.

IMG_5948

Förra helgen åt vi en så god papayasallad med kyckling på Black Coral så det fick bli ett återbesök. På vägen ner passerar man resorten där familjen Holmström (minus Eric) ska bo på under delar av deras vistelse på Lanta i oktober. Oj vad vi längtar!

20180826_131120

Lill-Åsa på väg ner till havet och lunchen.

20180826_131345

Missovic börjar äntligen fräsa lite mindre mot småkorvarna. Det tar lite tid att vänja sig för henne.

20180826_155030

Ikväll är det ju söndag men det känns som lördag då vi ju har semester nästa vecka! På tisdag åker vi till Kuala Lumpur och vi kommer nog blogga någon gång därifrån. Ha det gott!

3 kommentarer:

Marie KJ sa...

Det där med blodtrycket är tyvärr ärftligt (från samma sida som det tjocka håret kommer från) Inte så farligt om man inte har andra riskfaktorer (bukfetma, rökning, dålig kondis)
Älskade Maia, låter läskigt, må hon bli frisk ♥️

Karin/mamma sa...

Lilla söta Maia. Hoppas hon mår bättre imorgon. Det finns väl nåt som heter kattsnuva tror jag. Kan man vaccinera kanske?
Var rädd om dig och håll koll på trycket. Medicin?
Tänk att vi ses snart! Ska bli så roligt men innan dess ska ni ha det så trevligt i KL
Puss puss

anna sa...

Hoppas att natten gjort susen så hon är piggare idag. Våra kan snora ibland men har aldrig varit snuviga på riktigt. Skönt att ha veterinären att ta till idag om ni fortfarande oroar er.

Ja, snart kommer vi. Shit så pirrigt! Vi har bara 36 timmar i KL, kul för er som får stanna så länge!

Starkt jobbat med PB på benpress! Vilka snygga ben ni får! Har hört så många som får så ont av tandblekning så jag är för feg.

Ha en helt underbar semester och hinner ni blogga så får ni extrapoäng!

Pussar i massor