juni 26, 2015

Födelsedag, kranskärl och visum

Sen vi bloggade förra gången har Marie fyllt år! Stort grattis till henne. På bilden sitter hon och dricker öl med sin make vid Operahuset när de var på besök för dryga två år sedan.

photo (107

Pappa Kjell har i veckan fått åka lite akut till sjukhuset. Först till Mora för senare fortsatt färd till det lite större sjukhuset i Falun. Det var hans kranskärl som bråkade så att han knappt kunde andas.
Han ringde just och berättade att han nu mår mycket bättre efter några sprängningar och något som är insatt för att vidga kärlet.
Det hette någonting fint.

Fotot är från i julas när vi var hemma i Sverige.

44

Förra helgen

Solen kom tillbaka. I alla fall på lördagen.
På lördagen gjorde vi inte många knop.

63

På söndagen röjde vi ut saker från vinden som vi ville bli av med. De kom nämligen i måndags och hämtade grovsopor. Så smidigt att bara kunna ställa ut alla otympliga sopor på gatan för upphämtning. Där hamnade vår gamla grill bland annat. Några andra saker ställde vi också ut men de blev upphämtade av folk i området redan innan sopbilen kom. Känns fantastiskt att de kommer till användning.

Även om vi är mitt i vintern så använder vi ju ofta vår grill så vi ville ha en ny på en gång.
Vi hade redan spanat in en liten smidig Weber. Och vips så blev vår uteplats så mycket större på en gång.

Vi fick dock köpa grillen två gånger… Först promenerade vi till Bondi Junction och köpte det vi trodde var hela grillen. In i en taxi och hem för att montera. Snopet. Grillen saknade ben. Det vi hade köpt var bara själva grillen som man kan ha med sig på picnicar och dylikt. Vi ville ju dock ha en grill att stå vid.

En ny promenad till Bondi Junction för att köpa ställningen. Den var inte lika tung så då kunde vi i alla fall ta bussen hem.

På kvällen invigdes den med att grilla kyckling.

58

Vi har haft fint väder hela vecka förutom igår när det regnade en hel del.

På jobben går det bra. Vi har båda två fullt upp. Lill-Åsa är inne i den årliga kliniska examinationen och det är hur roligt som helst.

Igår jobbade hon till 21.00 vilket betyder att hon fick gå hem 12.30 idag. Passar perfekt en fredag.

Vi fortsätter att gå till jobbet när vädret tillåter och oftast gör det ju det. Det här är från Hyde Park någon av morgnarna.

60

62

Lill-Åsas lunchpark är lika vacker året runt. Bara olika blommor som blommar.

59

På kvällarna sitter vi och myser med våra små pälsklingar.

57

Vi har nedräkning (med hjälp av en app på Lill-Åsas telefon) till vår resa till Hawaii. Nu är det endast 42 dagar kvar. (Dessutom är det 191 dagar sen vi åkte till Sverige om ni undrar)

Vädret ser ganska frestande ut i Honolulu. Själva har vi 16.9 grader denna fredagskväll.

56

Igår strax innan lunch gick Åsa hem från jobbet med huvudvärk och illamående. Lite matt i lacken helt enkelt. Väldigt otajmat med tanke på allt som händer på jobbet men det är ju sånt man inte planerar in i kalendern direkt.

Hon var hemma även idag och fick ju sällskap av frun redan vid lunch då hon ju slutade tidigare. Lunch utomhus (hon kan konstigt nog äta trots illamåendet) och Morris höll oss sällskap.
Regeln är att katterna får vara på bordet utomhus men inte inomhus så vad skulle vi säga när han hoppade upp och slickade rent våra tallrikar när vi ätit klart?

55

Lill-Åsa handlade idag ingredienser för att slänga ihop en kyckling med röd curry till middag.

61

Ja just det. En annan sak.
Igår blev Karins visum klart! Nu får hon vara här i hela 6 månader från 1 oktober. Himla kul!

IMG_1727

juni 19, 2015

Regnig midvinter

Måndag-fredag

Det har varit en regnig vecka i Sydney. Trots det har vi lyckats promenera till jobbet fyra dagar av fem. Hem har vi dock inte lyckats gå en enda gång då det har spöregnat.

I onsdags bjöd stan på en vacker regnbåge. Eller faktiskt två men Åsa såg bara den ena.

46

När veterinären var hos oss senast tyckte hon att katterna såg fina och hälsosamma ut men hade lite gula tänder längst bak.
Hon rekommenderade ett bra torrt foder som är speciellt bra för små kattmunnar.
Vi beställde hem 6 kg så att vi skulle slippa släpa och höll tummarna att de skulle tycka om det.
De älskar maten och Morris till och med fräste åt Maverick när han kom för nära hans matskål igår kväll. Det har aldrig hänt förut och får väl ses som ett bra betyg.

51

Ett litet uppehåll i regnandet i onsdags på väg hem från jobbet.

53

Katterna i onsdags kväll nerbäddade och redo för natten.

50

Köket på Lill-Åsas nya kontor är nu färdigrenoverat. Det blev jättesnyggt men det är jämt folk i köket så hon har inte kunnat tagit något foto än. Det här är i alla fall från köket. Godsaker som hon lyckas motstå varje dag. Nästan i alla fall.

52

Åsa jobbade hemma idag men behövde först åka en sväng till kontoret. När hon kom hem igen verkade katterna glada att se henne.

45

Speciellt vid lunchen. Hon åt en omelett i soffan och våra killar har ett stort matintresse.

44

Stort matintresse…

43

Hon körde lite dubbelt med både jobbdatorn och hemmadatorn.
Hon skickade bland annat in Karins visumansökan då Karin tidigare i veckan hade mailat över alla dokument som behövs. Mycket smidigt gick det om man jämför med våra tidigare visumansökningar.

42

Det regnar och regnar. Och regnar. Två dygn i sträck.
Det syns inte riktigt men det är vansinnigt blött och ogästvänligt på vår uteplats just. Vi släpper inte ens ut katterna.

47

Varje gång det regnar så verkar det som att vi ska få en eller faktiskt två nya läckor i huset. Den här gången droppar det bakom kylskåpet. Det rinner även två rännilar nerför väggen mot katternas matskålar. På måndag kommer ägaren och en hantverkare för att titta på det. Om han nu kommer. Förra läckan vi hade kom han aldrig och tittade på…

Vi vet inte hur det ligger till riktigt men vi verkar ha väldigt otur med vatten. Det verkar liksom inte riktigt vara vårt element. Både i det här huset och i lägenheten i Randwick. Och även i vårt hus i Thailand där ju hela djungelslänten ramlade in i huset när det regnade. Eller när trädgårdsmästaren lämnade kranen på och vi fick swimming pool i vardagsrummet. Eller för den delen när vi bytte packning i lägenheten på Hägerstensåsen utan att stänga av vattnet. Jävla vatten!

48

Det tar bara 10 minuter att gå hem från tåget. När Lill-Åsa gick hem idag så spöregnade det första sträckan och på slutet fick hon se solen. 

54

Vi firade inte så mycket midsommar ens när vi bodde i Sverige med undantag för när vi var på Tarv. Det känns därför ganska naturligt att inte fira det nu heller. Speciellt när det ju här är en vanlig arbetsdag. Dessutom har vi ju midvinter här nu och inte midsommar :)

För er som firar, Glad midsommar på er!

juni 14, 2015

Paddington i vårt hjärta

Veckan som gått

Jobbveckan har lunkat på som vanligt.
Juni månad har bjudit helt underbart väder för att vara vinter. Det är mitt i juni och vi har fortfarande inte lagt dit värmemadrassen i sängen. Snälla låt det bli en sån här mild vinter.

Det här är utsikten åt ena hållet från Åsas kontor.

38

I lill-lördags drack Lill-Åsa en av sina presenter från sina favoritkollegor.

27

Hon åt också delar av pappa Kjells paket.

30

Det här trädet står strax utanför vårt hus. Ska det inte komma videkissar på våren?

26

Här är det dock helt tydligt att det är höst/vinter i alla fall.

29

Trots vårt extremt dåliga internet har vi lyckats ladda ner säsong 3 av Orange is the new black.

Vårt internet är så dåligt att vi inte ens kan skypa och ibland får vi stänga av wifi för att få iväg mail. Åsa är i konstant kontakt med Telstra…

Som sagt har så alltså Orange is the new black släppts på Netflix.
Denna underbara serie med så många intressanta kvinnor.

orange-is-the-new-black

Fredag

Åsas högsta chef kom fram till hennes skrivbord och undrade varför hon satt på kontoret och jobbade. Han tyckte att hon skulle jobba hemma på eftermiddagen och dricka vin under tiden :)
Förslaget kom nog ur tacksamhet för att hon ställt upp i sista minuten kvällen innan och hållit föredrag för hela företaget när hennes närmaste chef fått förhinder.
Åsa rundade därför av redan vid 16.00 på fredagen…
Lill-Åsa hade möte som slutade 15.15 och då tyckte hennes chef att de kunde gå hem eftersom deras kontor ska renoveras.
Bra sätt att börja en helg på!
Det blev öl på Lord Dudley i vanlig ordning och sen hemlevererad thaimat.

Lördag

Den här helgen har vi suttit en del i solen på trappen på framsidan. Morris har just upptäckt att det kan vara ganska spännande på den sidan av huset också men vill gärna ha sällskap för att riktigt våga vara där. Det är mycket fler fåglar och folk som går förbi på framsidan även om de kan vara väldigt skrämmande ibland. 
Han får full uppmärksamhet av oss båda då Maverick oftast sover vid den tiden.

Maverick själv får all uppmärksamhet i vår säng varje morgon då han hoppar upp så fort klockan har ringt. Han är en riktig gosis.

Vi var på bio igår och såg Spy. Kul att se att Björn Gustavsson även hade en liten roll.
Väldigt underhållande film! Många gapskratt. Vi ger den ÅÅÅÅ

spy_poster-2

Söndag

Lill-Åsa färgade håret i morse då utväxten gjorde sig påmind.
Åsa fick sen även föna och plattånga hennes hår då vi ju aldrig får se henne i utsläppt hår. Visst har det blivit långt? Åsa har varit förvirrade hela dagen då hon inte ens känt igen sin fru på håll. Bakifrån tycker hon att det nästan ser ut som henne själv.

35

Morris älskar att ligga och njuta i solen på vintern. Det funkar fint att vara där på eftermiddagen då solen nått dit.

37

Vi har nog aldrig varit så kära i något område vi bott i som vi är i Paddington. Vi bara går omkring och ler och säger att vi aldrig vill flytta härifrån. Nästan lite extra snyggt nu på hösten med löven i olika färger.

31

3433

Det blev lunch och en öl på The London på William Street.

32

Sen knatade vi vidare

36

Vi håller på att spara ihop shoppingpengar till Hawaii men så råkar man gå förbi en rolig butik på Oxford Street.
Vi filtrerar vårt vatten innan vi dricker det för att få bort klorsmaken och på sommaren funkar det bra att ha den kannan i kylen men nu på vintern känns det för kallt så nu ska vi ha vårt filtrerade vatten i rumstemperatur i denna fina vattenkanna.

41

På stegen i hörnet hade vi förut en filt men det blev lite plottrigt och vi tycker att det blev lugnare för ögat utan den.

40

Det här är vår hall mellan vardagsrummet och köket. Till höger har man först vår lilla tvättstuga och sen badrummet.

39

Nu går vi och drömmer om en ny grill. Vår gamla har varit med om hårt väder och många middagar och börjar därför ge upp efter 4 år.

Den nya vi köper ska ha 2 brännare och inte 4. Vi behöver inte en så stor grill och dessutom tar vår nuvarande så stor plats på vår uteplats som ju är ganska liten.

En sån här ska vi köpa så fort vår gamla har blivit upphämtad när de kommer för att hämta grovsopor den 22 juni.

download

Nu vankas lasagne och myskväll på Sutherland Street.

juni 08, 2015

Lill-Åsa 44

I tisdags fyllde Lill-Åsa 44 år.
Avdelningen på hennes jobb har blivit för stor så de har slutat fira födelsedagar men hennes kollegor Amanda och Alice kunde inte låta bli.

Därför var väggarna på hennes kontorsplats tapetserad med såna här gulliga skyltar.

4

Alice hade dessutom bakat cupcakes med Tim Tam i.

5

Vi Åsor träffades efter jobbet vid Martin Place och promenerade hemåt med ett ölstopp på vägen. När man fyller 44 år får man även dricka öl på en tisdag.

6

Väl hemma blev det lite presentutdelning.

8

Av sin fru fick hon en ny klocka och en munkis.

17

Av sin mamma fick vi (Åsa fick vara med på ett hörn) en reseplånbok som vi tänker inviga om 60 dagar när vi åker till Hawaii.
Av sin pappa fick hon ett vadderat kuvert fyllt med godsaker, tabletter och servettringar.
Mycket uppskattat alltihopa!

10

Sen tog vi en promenad till Paddington Inn där vi mötte upp Oskar och Nicco för en födelsedagsmiddag.

9

Fredag

Vi gick på långhelg eftersom vi firar drottning Elizabeths födelsedag. Vi gick till vår älskade Lord Dudley i vanlig ordning medan vi väntade på att middagen skulle levereras.

Lördag

Vi är trötta på att ha vårt vardagsrum fullt med skor. Vi har ju liksom ingen hall. Det bestämde vi oss för att göra någonting åt i lördags.

12

Vi gick därför till Bondi Junction men där hittade vi ingenting. Jo vi hittade ju 2 koftor och en klänning men det var ju inte det vi skulle dit för.

1

Det fick därför bli en improviserad tågresa till IKEA.
Där hade de ju självklart lösningen på vårt problem. Det blev ett likadant plåtskåp som Marie och Magnus har. Vi är otroligt nöjda!

13

Myslördagsmiddag med de nya tabletterna från Kjell.

2

En trött Morris som låg och väntade på att vi skulle äta klart så att vi kunde gosa framför TVn.

14

Söndag

Då gick vi och handlade mat i Edgecliff.

15

16

Oskar ville bjuda på lunch som en födelsedagspresent till Lill-Åsa. Det fick han ju gärna göra.
Vi älskar upplägget att bli bortskämda i vårt eget hem. Någon som kommer hem till en med kassar med alla ingredienser och dryck och ställer sig och lagar mat.
Det blev väldigt goda hamburgare som vi åt utomhus då vädret i helgen har varit helt underbart. 20-23 grader och sol.

19

Vi satt ute till 21.30 utan att frysa det minsta.

18

Vi hoppas att vädret ska hålla i sig hela vintern.
Ungdomarna åkte vidare för att träffa kompisar och vi rundade av med lite kattgos innan kojsning.

20

Måndag

I vanlig ordning fixade Lill-Åsa frukost medan Åsa gick och handlade finkaffe.
Det känns alltid lika mysigt att öppna grinden in till vårt hus.

3

Vi har sett bland andra Anna rekommendera en komediserie som finns på Netflix och heter Grace och Frankie. Helt underbar serie som vi verkligen kan rekommendera!

download

Efter frukost blev det en powerwalk i Centennial Park. Vi stötte nästan direkt ihop med två stycken taxvalpar. 10 veckor gamla och gudomligt söta. Våra hjärtan smälte.

22

Det var sig likt i parken. Höstigt.

23

Hem och duscha och fixa lite och sen iväg igen.

24

Vi passerade puben som ligger 50 meter hemifrån som de fortfarande renoverar. De skulle egentligen ha öppnat redan i april men men. Våra pengar är nu satsade på en öppning i augusti.

21

Vi är smått beroende av Grand Nationals pulled pork burger. Vi delar på en sån nästan varje helg. Magiskt god.

25

Nu sitter vi på Lord Dudley och bloggar. Det är mycket roligare att blogga på en pub.
Imorgon börjar arbetsveckan igen men en tröst är ju att den blir kortare än vanligt.

Tack för titten!