juli 09, 2014

Snipp snipp

Lill-Åsa bloggar

För två helger sedan tog vi en promenad i vårt nya område. Det var blåsigt men vackert.

unnamed (45)

unnamed

När vi kom fram till Watsons Bay tyckte vi att vi var värda lite lunch med denna utsikt. Hit har vi faktiskt tagit både mamma, pappa och Gun på lunch. Även Marie och Magnus har varit här då vi var på en öl kryssning som stannade till här.

unnamed (12)

Här har de Sydney bästa Fish & Chips.

unnamed (1)

Den här vintern erbjuder kanonersväder. Vi har ätit vår frukost i trädgården nästan varje helgmorgon sedan vi flyttade hit. Vi tycker det är det mysigaste som finns.

unnamed (10)

unnamed (13)

Finkaffe går Åsa ut och köper i sin pyjamas medan jag gör frukost. En knäckemacka och en rostad. Ibland lyxar vi till med en juice också. Katterna får en varsin ostbit och avgudar oss för det. Ibland blir det en skinkbit också.

unnamed (5)

Vi hade tänkt köpa någon liten solstol eller nåt för pengarna vi fick för våra utemöbler. Men det är ingen akut brådska då vi så sällan använder dem. Istället valde vi att köpa en Pappelinamatta till hallen. Mycket fin tycker vi. Det finns nog fortfarande pengar kvar till en solstol. En pytteliten en i alla fall.

unnamed (6)

Vi stannade även till på Messina och köpte glass. Den ska vara den bästa i hela landet enligt min glasstokiga arbetskamrat Alice.

unnamed (11)Förra lördagen kom Pontus, Oskar och Danielle över på middag. Här är de nyförälskade paret.

unnamed (7)

Vi grillade hamburgare med tillbehör. Eller Oskar åkte på grillningen som vanligt.

Oskar säger att vi har världens tråkigaste katter. De springer och gömmer sig som om de har sett ett spöke så fort vi får gäster. Det är ju lite tråkigt. Men när vi får gäster som stannar ett tag så har vi fått tips av Donna (veterinären) hur vi ska göra för att vänja dem med folk.

unnamed (8)

På jobbet är det full rulle just nu. Väldigt roligt och dagarna går galet fort. Jag älskar verkligen mitt jobb och mina arbetskamrater. Mycket skönt efter en tuff arbetsstart här Downunder. En tjej till har fått sparken (tredje på ett år). Henne tyckte jag om och hon kändes duktig tyckte jag. Hon var inte en team-player och lite psyko enligt min chef och det räckte tydligen för att inte klara av 6 månaders provanställning. Där ser man. Vem fan är inte lite psyko. Tur att man är en team-player…

Igår fick vi tråkiga nyheter på jobbet. En professor nere i Melbourne som vi pratar och mailar med dagligen nu inför den kliniska examinationen, dog knall och fall av en hjärtinfarkt. Så konstig känsla att maila med en människa ena dagen och dagen efter finns han inte längre. Ingen varning liksom. Han var den mest underbara lilla professor som dessutom kunde några fraser på svenska efter ett besök till Örebro och Västerås får några år sedan. 56 år blev han. När sådana här saker händer inser man verkligen att läkare och professorer bara är vanliga människor. Alla hamnade i något typ av chocktillstånd.

Så här sitter vi mest på kvällarna. Under en varsin filt med en katt i knät och myser framför TVn. Oftast kryper Maverick upp i mitt knä och Morris i Åsas.

unnamed (14)

Imorgon kväll kommer veterinären och hämtar våra småkillar. De ska då bli kastrerade och även få HIV-vaccin. Tydligen är det vanligt med katt-hiv i Australien och eftersom de är ute så vill vi ju verkligen inte att de ska få det.

unnamed (4) unnamed (3)

De kommer sova över på djursjukhuset mellan torsdagen och fredagen och det kommer kännas tomt. Vem ska man då klappa?

6 kommentarer:

Helene van Rooy sa...

Hm, katthiv? Här heter det FIP och enligt svenska veterinärer inget att göra åt! Vill också ha vaccinet till mina kissar!
Kram - vad fint ni har det!

Marie KJ sa...

Då hoppas vi att ni övat upp katternas sociala sida tills vi kommer näste gång!
Vinter och vinter, det är inte synd om er. Även om det är mys under filtar inne på kvällen så är det ju toppen för humöret om solen skiner ute.

56 år!! Det är ju ingen ålder alls!!

Kram från 48 åringen

mammaxtre sa...

56 år är ingen ålder, vad sorgligt! Att HIV skulle drabba även katter låter helt otroligt. Man lär sig ständigt ngt nytt. LillÅsa har fått långt hår ser jag, fint! Och psyko, vem sjutton är inte det :-) ha det bäst!

anna sa...

56 år. Galet. Fy så snabbt livet kan ändras. Här och nu helt enkelt.

Idag är tankarna hos kissarna. Skönt att det går så fort och att de är trygga med varandra.

Klart kissarna kommer bli mera bekväma med gäster framöver. De låter ju redan oss gosa med dem så de är ju redan halvvägs där.

Ha nu en underbar helg tillsammans med katterna. Bjud på på lite Skippy och fira med ost att det är över.

Stor puss och kram

Mamma/sväris sa...

Du får klappa på frun istället:-) Uppskattas säkert.
Så sorgligt med den unga professorn. Ja, som tur är vet man inget i förväg. Det är bara att fånga dagen.
Kram till er
Pussa på killarna

Anonym sa...

Ja helt galet, 56 år bara. Stackars familj :(
Ja nu vet jag från FBI att det gick bra för killarna, hoppas de mår fortsatt bra :)
Nå, var glassen bäst i stan??
Mattan är supersnygg, pengarna som blev över kanske räcker till en pall på Ikea ;)
Stor kram till er alla <3
Gun