mars 17, 2007

Igår fredag tillbringade Karin och Uffe hela sin dag hos oss och slogs med vår diskmaskin Gilbert. Och det visade sig att Gilbert gjorde allt för att trilskas. Först insåg de att det var en stor buckla på baksidan av maskinen, men eftersom den ska stå mot väggen fick det vara så (detta gav dock 800 kronor rabatt på priset efter mitt samtal med Vitvarumäklarna). Sedan fattades det slangar och andra saker som man inte förstår sig på. Vi kan ju lätt sammanfatta det med att vi aaaaldrig hade fixat det här själva.
Precis innan jag kom hem från jobbet blev de klara och hade alltså hållit på sen klockan 09.00.
Det som nu återstår är att sätta på fronten och handtaget. Detta kan vi inte göra förrän leveransen av handtaget som antagligen kommer i slutet av nästa vecka.

Vi åt sen en mysig middag med rödvin och avslutade med en invigning av diskmaskinen. Det rann då en del vatten vid utpumpningen och Uffe insåg att vi måste åka och köpa en rörklämma för att det ska bli helt tätt.

Idag lördag tog Lill-Åsa och jag varsin bil (de lämnade sin bil här igår så att båda kunde dricka vin) och åkte till Hammarbyhöjden. Där anslöt Karin och Uffe och vi begav oss till Fredells för att köpa en vit list som ska vara i mellanrummet mellan diskmaskinen och bänkskivan, samt en rörklämma.
Vi sa sen hejdå till Karin och begav oss tillsammans med Uffe tillbaka till Åsen där han snällt hjälpte oss att sätta fast rörklämman.
Sen åkte han för att möta upp Karin eftersom de klockan 15.00 skulle titta på föreställningen Elvis på Cirkus.

Lill-Åsa och jag begav oss då till Skärholmen för att spana på en Nespresso-maskin som vi suktat efter en tid eftersom ju diskbänken helt plötsligt blev tom efter diskstället :-) Vi kunde inte motså och är nu stolta ägare till Gertrud som hon nu officiellt heter.

Vi ska nu fortsätta att fira vår fyraåriga bröllopsdag med drink och trerätters. Eftersom vi haft mycket ärenden och annat stök idag tänkte vi förlänga dagen så att vi istället för bröllopsdag firar bröllopshelg. Man får ju inte vara dum :-)

3 kommentarer:

Eric sa...

Grattis på bröllopsdagen och era nya köksprylar. Skönt att äntligen få diskmaskinen även om det var taskigt att det var så svårt. Tur att ni hade så bra hjälp!!

Hoppas att söndagsfrukosten blev god med schysst kaffe!!
Kram

Mrs Aspen sa...

Vi ser fram emot att komma hem till er och smutsa ner lite disk snart! :)

Pingvinfamiljen sa...

Ni är varmt välkomna den 31 mars! :-) Då har vi även en front på den också!