september 22, 2015

Uthyrning och inhyrning

Förra veckan fick vi en långtidsförfrågan på vårt hus på Koh Lanta. För att kunna få långtidsbokningar (5 månader) får man gå ner lite i pris.

Åsa satte sig och räknade på vad vi fick in förra säsongen innan vi gick med på priset, som är aningens under det vi tjänade då. De positiva är dock  att kostnader för annonsering och dessutom allt jobb som det innebär med att svara på förfrågningar och all uppdatering av dokument och dylikt. Vi tar helt enkelt semester säsongen 2016/2017. Den svenska familjen som ska bo i huset flyttar in i mitten av oktober och ut i mars 2017. De kommer nog trivas alldeles utmärkt på Djungelstigen A1.

IMG_2027

Igår kväll var vi på en privat visning av en lägenhet ett stenkast från vårt hus.

image

Vi gick över vägen på visningen och huset har tidigare vart ett hotell. För 40 år sen gjordes det om till ett hus med små lägenheter.

30

Dock ligger mammas fönster precis mot puben Bellevue så vi frågade mäklaren om hon trodde det skulle bli störande. Än så länge hade de inte fått in några klagomål från någon i huset, så det är ju bra. Bellevue är dock lite grann av en överklasspub så förhoppningsvis sköter snobbar sig bättre än ickesnobbar. Men vad vet vi.

Fotot är taget från mammas nya lya (typ köksfönstret). Om man går över vägen så bor ju vi precis mitt emot det orange höghuset ni ser längst bort i bilden.

28

En liten ganska fräscht köksdel. Oftast ingår ju inte kyl eller micro när man flyttar in men här gjorde det det.

29

Snygg toalett och dusch.

31

En liten garderob utan dörr, men det kan nog mamma/sväris göra något snyggt av.

32

En gemensam uteplats som man säkert kan göra fin.

3334

Denna tisdag tyckte vi därför var så pass trevlig att vi faktiskt dricker lite bubbligt för att fira vår uthyrning och Karin inhyrning.

36

september 19, 2015

Glädjeflickor och sprutnarkomaner

Lördag

Vi sprang runt på lägenhetsvisningar i Elizabeth Bay men hittade inga direkta intressanta objekt. Däremot skickade vi in en ansökan på en lägenhet vi sett tidigare. Men den fick vi inte…

Vi hann med lite lugn tid och kattgos också.

IMG_8019

Söndag

På söndag var vi bjudna på BBQ lunch hemma hos Oskar och Danielle i Bondi.
De har ganska nyss flyttat in där och det är en mycket trevlig lägenhet med öppen planlösning. Den ligger ett stenkast från där vi bodde i Bondi.

Nicco bodde med dem de sista dagarna innan hon, i tisdags åkte hem till Åland. Kommer bli tomt utan henne då det nästan känns som att hon bott här lika länge som oss. Hon kom till Sydney bara några dagar innan Oskar kom hit och nu har tyvärr hennes visum gått ut.

13

Oskar skötte självklart om själva grillningen. Drack öl gjorde han också.

14

Danielle blandade grymma Bloody Marys som 4 av oss 5 drack.
Lill-Åsa tar hellre ett slag på käften. Men fina är de!

20150913_144838

Vädret var underbart hela helgen och här står vi på deras balkong och njuter.

15

Så mycket mat!

16

Och så himla trevligt sällskap. Det hann bli mörkt innan vi åkte hem.

171819

Veckan rullade på och i fredags var det avtackningslunch för Åsas högsta chef nere i Darling Harbour. Det ser inte ut så på fotot men vi blev ett tjugotal som alla ville önska honom lycka till på nya jobbet.

20

Igår var det ju en öl på Lårdan och räkor till middag i vanlig ordning. Fredagar är enda kvällen det är lätt att få in killarna. Det är som att de känner doften av räkor och kommer rusande av egen vilja.

Lördag

Lördag är den stora lägenhetsvisningsdagen här i Sydney. Vi började med en lägenhet 5 minuters promenadväg från vårt hus. Den var inte så himla fin. Ganska ful faktiskt.

Sedan sprintade vi mot Darlinghurst och troligtvis den mest slitna lägenhet vi har sett.
Trappuppgången var dock väldigt cool.

22

Men nog vill man att mamma/sväris ska ha tak över huvudet…

8

Det här var vår favorit och vi har även skickat in en ansökan så håll tummarna är ni snälla.

23

Eftersom det är så himla svårt att hitta möblerade lägenheter skulle det här vara en bra lösning då man inte skulle behöva något köksbord.

9

Utsikten var ju inte så pjåkig.

12

Ett litet gulligt fönster på toaletten.

24

Trevlig mäklare var det också men tror inte att han ingår i priset.
Sorry mamma/sväris.

25

Sen var vi faktiskt på en möblerad lägenhet med balkong med den här utsikten. Men den kändes sådär. En ful blå soffa som kändes ofräsch. Sängen var rätt ful och i köket fanns det bara två lösa kokplattor.
På dem kan hon ju inte laga kulinariska middagar till oss! :)

27

Dessutom så låg den lite väl nära Kings Cross bland glädjeflickor och sprutnarkomaner. Karin tillhör ju inte någon av dessa grupper.

26

september 11, 2015

Enjoy the little things in life

Förra helgen

I lördags var vi i Bondi Junction och shoppade. Om ni undrar, så är det verkligen inte svårt att spendera 128 dollar inne på Williams-Sonoma.

I söndags var det lite halvdant väder så det blev målning och lyssnande på sommarpratare bland annat. En mycket lugn helg.

Våren smackade till rejält i veckan. Skir grönska och blomknoppar överallt. I helgen kommer det säkert braka till ännu mer då vi ska få 25 grader och sol.
När det blir varmt ute suger det ju i rosévinstarmen. Det här vinet har vi nyss hittat. Så gott och inte speciellt dyrt heller!

5
Veckan som gått har annars varit ganska kall men solig. Eller kall, allting är relativt, vi har väl haft runt 20 men bara ca 10 när man går till jobbet.

3

Det här är vår mur på baksidan. Vi älskar verkligen vår baksida och nu börjar löven slå ut. Enda problemet är att våra katter också älskar baksidan och föredrar rabatterna framför kattlådan inomhus.
Har ni några tips på hur man får katter att sluta göra sina behov i rabatten?
Vi funderar på att köpa stenar så att de inte ska kunna gräva.

6

Men de är söta fast de bajsar i buskarna.

Maverick är så söt när man pussar på honom. Han måste slicka sig om munnen mellan varje puss.

4

Morris tycker inte alls om att pussas men han ÄLSKAR räkor.

Ikväll (lite av en tradition faktiskt i vår familj) ska vi äta räkor igen och då kommer han stå på bakbenen under hela middagen. När vi inte är tillräckligt snabba att skala räkorna duttar han med tassen på Lill-Åsas arm för att pocka på uppmärksamhet. Så söt!
Maverick är dock tämligen ointresserad.

7

Under vår shoppingtur i lördags köpte vi bland annat en tavla till balkongen. Vi har ju ett gult tema på balkongen (och badrummet för den delen). Det står 'Enjoy the little things in life' på den.

2

Åsa slutade tidigare idag och tog sällskap hem med frun redan strax efter 16.00. Låt helgen börja!

1

Vi fortsätter med Viktväktarna och promenader till och från jobbet. Det går väldigt bra men lite långsamt. Men vi har ju ingen brådska då det inte känns som att vi gör avkall på så mycket.

I veckan skickade vi in ytterligare en ansökan på en studio till Mamma/Sväris. Åsa pratade med mäklaren idag och vi ska tydligen få besked på måndag. Håll tummarna!
Här är en länk till annonsen om ni vill kolla.

Imorgon ska vi på några fler visningar. De flesta av dem är dock utan balkong (Karin vill helst ha det) då studios med balkonger är svåra att hitta.

september 04, 2015

Lägenhetsvisningar

Lördag

Mamma/Sväris kommer ju hit om 4 veckor för att spendera den svenska hösten och vintern här i den australiensiska våren och sommaren.

Vi har därför börjat kolla runt lite för att hitta en lägenhet åt henne.

Lördagar är den stora visningsdagen här i Sydney.

Första visningen i Elizabeth Bay var 9.30, så det blev till att ställa klockan om vi skulle hinna äta frukost och gå dit.

image

Vi hade inte tidigare utforskat Bettan Bay, men oj så supermysigt område och där skulle nog mamma trivas bra. Det tar dock 30 minuter att gå dit från oss och det går inte direkt några bussar emellan på något smidigt sätt.

910

Lägenheten på första våningen var inte direkt modern, men hade en bra planlösning och mysig utsikt från ballisen.

17

Visningen efter det var i Paddington. Vi traskade tillbaka, men en annan väg och på det här sättet lär man sig ju området och får en massa motion.

15

Den lägenheten var perfekt! Bilden är tagen från ballisen. När man går på visning på studios kan man ju inte direkt ta en massa kort då rummet oftast är fullt med folk. Vi skickade in en ansökan men de valde någon annan tyvärr.

21

Efter den visningen traskade vi tillbaka åt samma håll igen. Den här lägenheten var väldigt fin, men den hade tyvärr ingen ballis, och det vill mamma/sväris helst ha. Man kan riktigt se på fotot nedan hur snabbt vi rörde oss mellan visningarna.

12

Tokfin.

13

Sedan tillbaka till samma hus som den första visningen. Den här gången på sjätte våningen. Den var dock lite mer sliten än den första men kanske också lite coolare utsikt.

14

Sen var det dags för lunch. Vi hade med oss wraps med skinka och keso. Vi satt på en parkbänk precis utanför huset vi nyss varit på visning i.

18

Sen tog en sväng upp till Potts Point för en visning som tyvärr blev inställd. Potts Point och Kings Cross hänger ihop så helt plötsligt var vi vid fontänen.

19

Söndag

Vi hade väldigt fint väder förra helgen men söndagen var lite väl sval och blåsig.
Vi gick genom Paddington upp mot Moore Park och tog sen bussen till Coogee.

20

Där var det ännu kallare. 15 grader och blåsigt från havet. Vi la oss på en filt och hade det ganska skönt ändå. Åt medhavd sallad gjorde vi också.

16

Vi gick sen upp till Randwick för att handla nudlar. Det låter konstigt att man tar sig ända dit för att handla nudlar men det finns en affär där som säljer dem för typ en tredjedel mot vad de gör i Edgecliff. Då köper man 30 paket så klarar man sig ett tag.

På vägen hem stannade vi på en nyrenoverad irländsk pub. Vi tror inte att den kanske är så irländsk längre men otroligt fin. Nu heter den The Village Inn. Den påminde oss väldigt mycket om den också nyrenoverade puben en spottloska från oss, Bellevue. Fotot har vi snott från deras hemsida.