augusti 31, 2014

Shortspremier och ransonering

Fredag

Åsa har lite mycket omkring sig just nu. Jobbet är krävande och en helg räcker inte riktigt till för att återhämta sig. Hon bestämde sig därför för att helt logga ut. Att stänga av mobilen inklusive mail och alla sociala medier (den här bloggen är det enda undantaget) en hel helg. Fantastisk känsla faktiskt! Det har varit så skönt så hon funderar på att göra samma sak nästa helg. Man får så mycket tid att göra annat.

Vi har lite taskigt ställt får tillfället. Vi betalar ju inte bara våra räkningar utan också Poppes.
(Det här är dock sista hyran vi betalar. Grabben måste ta tag i situationen).
Vi har under dessa lite bistra tider kommit underfund med att vin ju faktiskt inte är en nödvändighet för att överleva. Det ligger i och för sig där precis på gränsen… Vi hade två flaskor liggandes i vinstället efter att vi betalt Poppes hyra och vi får nu ransonera dessa fram tills löningen i mitten av september. Således blev det inget vin på fredagen. Som tur var hade de extrapris på godsaker, för någon jävla belöning måste man ju få när det är helg.

15

Nyktra och jävliga satt vi sen och titta på TV medan katterna roade sig på bakgården. Efter en stund kom Maverick springande ut och in, ut och in. Som för att säga något. Lill-Åsa gick då ut i trädgården med ficklampan men kunde inte hitta Morris. Jakten fortsatte och efter en stund kunde vi höra Morris lilla pip från andra sidan planket. Han hade hoppat över till grannen.
Vi började planera för en klättring över planket men då stod han plötsligt där uppe och balanserade och tog sen ett jätteskutt ner på gräsmattan på vår sida. Lätt haltande gick han sen in och la sig hos Lill-Åsa.
Vilket äventyr för lillkillen.

17

Lördag

Vi vaknade till regn. Igen. Vi har just läst statistik och sett att det regnat 135 mm mer än en genomsnittlig augusti. Det har vi märkt. Vi är bara tacksamma över att vi inte bor i lägenheten i Randwick. De som bor där nu har det nog ganska blött om sockorna.

Efter Åsas yoga möttes vi upp för lite handling.
Lill-Åsa kostade på sig en målarduk och en ny färgtub medan Åsa köpte ett billigt pussel, totalpris 22 dollar.
Det tog vi på matkassan, helt fräckt.

Så mycket mysigt vi har haft för 22 dollar den här helgen.

18

25

Jo just det, Lill-Åsa köpte en liten låda som man kunde måla på för 1 dollar också. Så totalt snodde vi 23 ur matkassan. Rätt ska vara rätt.

Lill-Åsas första alster blev alltså en liten låda som man kan stoppa något i. Om man vill. 

24

På kvällen var det faktiskt lite uppehåll en stund så vi sprang ut med lite kött och slängde det på grillen. Till det drack vi helgens enda vinflaska. Smakade fantastiskt. Det blir faktiskt lite godare när man ransonerar.

Söndag

Vi vaknade till sol. Halleluja.
Till och med katterna blev glada och sprang ut. Ännu gladare blev de då de såg en fågel i palmen.
Ni vet väl hur katter låter när de ser en fågel? Charmigt i alla fall och vi hoppas att fåglarna sitter riktigt högt upp i träden hela sommaren.

31

Sen gick Åsa och köpte kaffe och Maverick vinkade hejdå i vanlig ordning. Han står där med sina stora gröna ögon varje gång vi går hemifrån.

16

Oj vad killarna njöt i solen.

2630

Åsa hann inte ens hoppa ur pyjamasen innan suget efter att fixa på tomten slog till.
Krattning och sen plantering av de krukväxter vi köpte till balkongen i Randwick. Det visade sig att rötterna var på väg ut ur krukan.

Det är alltid ganska spännande att gräva i jorden på den här tomten. Då huset är 120 år gammalt så vet man aldrig riktigt vad man kan hitta. Idag hittade Åsa t ex äggskal, en klädtrasa och skelettdelar från oidentifierad varelse. Kanske från någon som bodde här förut och inte var snäll.

29

Där får de stå i stället och ha gott om jord med maskar i. Och eventuellt en nedgrävd före detta hyresgäst.

28

Gräset som vi sådde för ett par veckor sen börjar ta sig. Dock behöver vi fylla på i några fläckar. När vi får lön.

33

Framsidan behövde också lite kärlek.
Här sprayar Åsa med ogräsmedel i kryssen som vi rensade på ogräs för ett par veckor sen.

21

Åsa klippte den lilla pyttegräsmattan och sen tog Lill-Åsa över och klippte runt kanterna. I shorts.

32

Här är utsikten från pyttegräsmattan.

23

Vi har varit ute hela dagen och vi kom upp till 18 grader i dag.
Imorgon ska vi få 23. Smutt.

19

Idag pysslade och pusslade vi utomhus. Lill-Åsa har nu börjat måla på tavlan. Åsa kämpar vidare med sitt luftballongspussel och har nu nästan lagt ramen.

22

Bakgrundsfärgen på Lill-Åsa tavla behövde torka innan hon kan fortsätta så hon la sig på bänken i solen och tittade upp mot himlen under tiden. Förbaskat harmoniskt.

27

Så här skönt var det.

20

augusti 27, 2014

Mina nya glasögon

Lill-Åsa bloggar

I morse var det uppehåll i regnet när vi gick till tåget i Bondi Junction. Om man tittar noga ser man en liten regnbåge också. När jag klev av tåget spöregnade det men det är inte lång väg att springa, tack och lov.

Regnbågen

Det skulle ta 7-10 dagar att få glasögonen, men idag fick jag ett sms om att de var klara. Optikern ligger ett stenkast från där jag jobbar så jag gick dit på lunchen och hämtade dem. Jag är så nöjd.

unnamed 54

Jag är ingen direkt selfies-person, men jag vill ju visa upp mina nya glasögon.

unnamed 55

Selfie med katterna…

unnamed 56

På förra bloggen skrev jag om Dennis, högsta chefen på min avdelning som hade semester förra veckan då vi fick gå hem 1 timme tidigare. Dennis har varit chef där alla år som jag har varit in och jobbat. Han gick i pension i vanlig ålder, men hans fru tvingade tillbaka honom i arbetslivet då han nog blev lite jobbig att ha hemma. Han har lite bestämda åsikter, men är hur snäll som helst. Igår fick han sparken! Han presterade inte det han skulle och då fick han gå. Alla är lite lätt chockade på jobbet. Stackars Dennis. Så tråkigt att behöva avsluta sin arbetskarriär på det sättet. Nu är det fjärde personen som fått sparken sedan jag började.

Jag tror att jag har fått svamp i munnen. Jag har googlat på det (ni ska få slippa se bilderna) och det ser precis så ut i min gom med rött med variga äckliga sår. Skitäckligt och förbaskat ont när man äter! Men det är tydligen småbarn, narkomaner och de med löständer som får svamp i gommen och jag är ju inte något utav dem. Jag har dock haft svamp på alla ställen man kan ha svamp på kroppen så det skulle inte förvåna mig ett dugg om de gjorde ett undantag och gav mig svamp i munnen ändå. Jag provar dock att gurgla med Betadine (smakar ungefär som gamla räkor) så får vi se om det försvinner. Annars får jag gå över till flytande kost och det kan ju passa utmärkt till bikinisäsongen.

images

augusti 24, 2014

Om en vecka är det vår. Halleluja!

Fredag

Lill-Åsa fick sluta tidigt då högsta chefen hade semester och hennes närmaste chef därför beslöt sig för att skicka hem Lill-Åsa redan klockan 15.00.
Passade ganska fint en fredagseftermiddag.

Lill-Åsa satte sig i trädgården och funderade på vad hon skulle göra med all sin lediga tid.
Vår grill behövde lite kärlek. Den ena luckan lossnade förra sommaren då den fick utså mycket på altanen i Randwick.
Med hjälp av häftmassa, två platspluppar och en hammare sitter nu luckan där den ska.

unnamed 33

En av våra favoriträtter är grillad kyckling, klyftpotatis, tzatziki och greksallad. Vi har dock inte ätit det sen vi flyttade till Bondi.
Känns lite grann som sommarmat. I fredags var det dags igen.

Åsa slängde sig över grillen (nu med de hela skåpluckorna) och Lill-Åsa pyntade med ljuslyktor. Vilken romantisk grillning det blev.

unnamed 48

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

unnamed (34

Sen gick vi upp i TV-rummet och tittade på Så Mycket Bättre.
Killarna gillar det också men de somnar väldigt fort.

unnamed 40

Lördag

I lördags hade vi väckarklockan ställd då Lill-Åsa hade tid hos optikern i stan och ville ha Åsa med som smakråd när det skulle väljas bågar.

Lill-Åsa har som sagt inte köpt nya glasögon sen 1900-talet och nu jävlar det dags.

Det finns en konstig regel i det här landet som är att man åker på att betala en straffsumma vid deklarationen om man inte har privat sjukförsäkring. Vi har därför självklart det och då täcker det dessutom en stor del av tandvården, ambulansfärder, optikerkostnader samt lite annat.

Så att gå till optikern är gratis och Lill-Åsa hade även kunnat valt bågar som var helt gratis. Hon blev dock förälskad…
Förhoppningsvis får hon hämta ut sina svarta Calvin Klein-glasögon i veckan.

Efter optikerbesöket blev det finkaffe i solskenet.

unnamed 46

Hyde Park var vacker som vanligt.

unnamed 43

Eftersom vi var i stan och hade planer på att äta lunch där så hade vi ett par timmar att slå ihjäl.
Åsa höll på att ramla ihop av chock när Lill-Åsa föreslog att vi skulle gå på museum. Det händer ungefär en gång var trettionde år att Lill-Åsa föreslår något kulturellt.

unnamed 44unnamed 45

Vi var väldigt eniga om att Australian Museum lät mest intressant.
Karin var dessutom där i mars och tyckte att det var värt ett besök.

unnamed 47

Vi passerade Kings Cross på väg mot Darlinghurst där vi tänkte äta lunch.
Det är många jobb man inte skulle vilja ha. Det här är ett utav dem.

unnamed 42

Vi hittade en pub inte långt ifrån där vi bodde när vi här på semester 2008. Vi beställde in en fantastisk burgare med pulled pork som vi delade på.
Stället var rätt tomt när vi kom men fylldes sakta upp.
Mysig atmosfär och vi tycker verkligen om området.

unnamed 36

Sedan strosade vi vidare och blev ännu mer kära i området.
Paddington och Darlinghurst går ihop och vi gillar båda lika mycket.
Mobilerna åkte fram och vi, som börjar bli lite av bostadsknarkare, kollade varsin mäklarapp för att se vad som finns i områdena.
Vår flytt till huset i Bondi blev ju som bekant lite hastig och lustig och vi trivs väldigt bra. Vi har dock en ganska dyr hyra och huset är egentligen för stort för oss. Vi behöver ju inte tre sovrum.
Husen vi hittade på mäklarapparna är alla billigare, moderna och ett stenkast från stan. Lill-Åsa skulle lätt kunna gå till jobbet.
Trots närheten till stan är det väldigt lugnt och harmoniskt här.

Vi funderar nu på om vi kanske ska flytta inför nästa vinter.
Vi får se.

unnamed 52

Vi fick njuta av några timmars solsken men sen började det regna. Igen.
Vi börjar bli väldigt less på allt regn och har nedräkning till vår och sommar.

unnamed 50

Vi åkte hem och bytte om till torra kläder och kröp ner i TV-fåtöljerna med varsin katt och kollade på film.

Åsa höll sig vaken!
Filmen var en lite småmysig romantisk komedi som vi ger ÅÅÅ.

blended-624x416

Vi hade ingen större lust att laga mat så vi beställde hem varsin pasta och spelade Yatzi i väntan på maten.

unnamed35

Mer Så Mycket Bättre och kattgos.

unnamed 37

Cool katt.

unnamed 39

Våra pluttar.

unnamed 41

Söndag

I morse gick Åsa i solsken till yogan.
Lill-Åsa åt frukost i trädgården och fick sällskap av killarna.
I trädgården får man vara på bordet fast man är katt. Inomhus är det dock strängeligen förbjudet.

unnamed 38

På eftermiddagen tog vi en promenad ner till Bondi Beach.

unnamed 51

Det blev öl på Bondi Icebergs. Inget fel på utsikten från det stället.
Det som är förvånande med det här stället är att en öl kostar lika mycket som det gör på vilken pub som helst. Fast man får den här utsikten.

unnamed 53

augusti 20, 2014

Så Mycket Bättre

Lill-Åsa bloggar

Jävlars så det har regnat den sista veckan. Katterna är inte alls nöjda med vädergudarna. I måndags på väg till jobbet kändes det extra mycket måndagsaktigt.

unnamed (25)

Vi har varit lite småskraja för den kommande elräkningen då vårt element har stått på i stort sett sedan vi flyttade in. I veckan fick vi elräkningen och det var inte så himla farligt. Vi kan bo kvar ett tag till.

Det här är första året i Australien som jag är trött på vintern och jag verkligen längtar till sommar och sol. Katterna kommer att älska sommaren. Då ska vi jämt ha bakdörren öppen. Jag ser speciellt fram emot att prova på att ställa ut kattlådorna. Vårt badrumsgolv ser ut som toalettgolvet under en festival typ. Katterna drar med sig en massa spån och skit upp från kattlådan och sedan trampar de runt i lite vatten så det blir en jättemysig gegga. Som sagt, inga pedantiska katter vi har.

unnamed (26)

Botanical Gardens en lite ruggig dag i augusti.

unnamed (29)

unnamed (32)

Här har vi Morris och Maverick. Blivande rörmokare tror vi.

unnamed (28)

Här går Maverick ner lite djupare i toaletten för att hitta eventuella stopp i avloppet.

unnamed (27)

Idag, onsdag fick man se lite av solen i alla fall. Mycket trevligt.

unnamed (31)

Ja, på onsdagar är det ju sophämtning. I morse kom de 05,20 och det låter som sopbilen hämtar upp sopor från sovrummet. De för ett jäkla liv. Röd soptunna är hushållssopor och blå är papper och kartonger. Nästa vecka blir det även gul (plast aluminium och glas) och grön är växter och blad från trädgården.

unnamed (30)

Vi har börjat följa Så Mycket Bättre. Vi har ju velat se det länge, men det har inte funnits tillgängligt förut. Nu måste de ha släppt på det för nu har vi sett vad vi trodde var först säsongen. Nu när jag googlade på det visade det vara andra säsongen.

images

Nu har vi just börjat med säsong 3. Mycket trevlig underhållning.

sa-mycket-battre-2012-tv4-play