april 29, 2014

Morris och Maverick

Förbered er på att vi kommer att vara lite kattfixerade på bloggen den närmaste tiden. Som de flesta av er vet har vi velat ha katt så länge vi har varit tillsammans. Och nu äntligen har vi fått ett par småpojkar.

Kissarna blev övergivna när de föddes och spenderat den största tiden i en bur på ett djurhem. Som tur var har bröderna haft varandra.

De är dock inte så vana med människor och har därför legat gömda under soffan i stort sett hela dagen.
Morris (den ljusa) är den tuffare av dem och också den som har bäst koll på att man ska gå på kattlådan…

10

Han vågade till och med lämna det trygga under soffan efter ett par timmar. Är han inte helt bedårande?

8

Maverick fräste och klöstes och ville inte alls komma ut från tryggheten. Tills slut var vi tre stycken (Pontus var nog lite nyfiken och kom över en sväng) som stod runt soffan och till slut lyckades få tag på det lilla livet.

6

Vi satte då in dem i TV-rummet där de inte finns något att gömma sig under där vi inte kunde få ut dem utan att behöva möblera om hela rummet. Tydligen var dock heltäckningsmattan perfekt att diarrébajsa på.

5

Pontus har följt ett vloggande par som har katter som rekommenderar att man börjar med att ha katterna på toaletten så att de successivt får vänja sig vid oss och att allt stort och främmande får vänta lite.
Vi byggde därför två små hem av papperspåsar där de trycks trivas väldigt bra.

4

Det låter ju ganska logiskt om man har bott i en kattbur hela livet.

1

Så nu har vi tillbringat kvällen på toalettgolvet och gosat med de båda. De spinner konstant bara man pratar med dem.

237

Vi trodde att de skulle jama mer men de verkar så trygga med varandra så de kommer nog ha det nog bra på toaletten i natt.
Morris kanske kan lära Maverick att gå på lådan också…

april 28, 2014

Högt blodtryck och tillökning i familjen

Vi har haft långhelg här i Australien. I fredags var det ANZAC Day så då fick vi vara lediga från jobbet. Det tycker vi är himla trevligt.

Vi träffades därför upp på torsdagskvällen efter jobbet och tog en öl innan vi åkte hem. Vi provade en ny tak-pub då det var rena rama sommarvädret.

unnamed (10)

På fredagen vaknade vi upp till skitväder. Det fick bli en sväng till Bondi Junction för lite shopping. Lagom när vi kom fram började solen att skina. Vi hade behov av ett litet lampbord i hörnet av TV rummet och vi hittade lite småsaker på Kmart. Billigt och bra. Vi hann också skypa med mamma/sväris i Sverige på kvällen.

unnamed (12)

På lördagen gick vi till The Spot och gick på bio. Vi såg The Other Woman som faktiskt var riktigt rolig. Över förväntan faktiskt. Tjejfilm med många gapskratt. Den får tre plus.

MV5BMTc0ODE4ODY1OF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDA5NjkzMTE@._V1_SY317_CR1,0,214,317_AL_

Igår regnade det i stort sett hela dagen.

unnamed (14)

Tur att vi har ett mysigt TV-rum att spendera dagen i.

unnamed (13)

Vi satt vid middagen igår och pratade om att vi skulle vilja sätta upp lite kakel i huset i Thailand. Typ så här skulle ju kunna bli snyggt. Eller kanske brunt och limegrönt. Vi skickade i alla fall iväg ett mail till vår agent på Koh Lanta för att höra om hon kunde hjälpa oss med det lilla projektet.

unnamed (11)

Idag så har jag använt mig av min första sjukdag sedan jag började på colleget. Vi hade en läkarundersökning hela familjen för att kunna få permanent uppehållstillstånd. Först var det lungröntgen. Jag fick göra det tre gånger för de blandade ihop oss Åsor då vi ju heter samma sak och de skickade iväg min röntgen i Åsas namn. Sedan var det mätning, vägning, syn-koll, blodtryck och urinprovtagning. Sedan var det dags att lämna blodprov innan vi slutligen fick träffa en doktor. Åsa och Pontus mådde fint även om de har lite trasig handleder för tillfället. Jag hade lite för högt blodtryck, men det ska nog inte var någon fara för visumet, men jag måste gå och kolla upp det igen tydligen.

Vi har ju varit lite sugna på att skaffa katt en längre tid. Åsa har faktiskt varit riktigt tjatig. Pontus har ju varit allergisk och då är det ju inte speciellt schysst att skaffa små hårbollar. Vi får inte heller ha katt i huset och om de kommer på att man har det kan man få flytta ut. Vi känner båda att livet är kort och man kan ju dö av högt blodtryck imorgon så va fan… Vi får väl köpa ett litet hus eller något om vi blir avslöjade. Jag är ju dock himla svensk och har väldigt svårt att bryta mot lagar och regler. Men ska man bo här är det nog bra att vänja sig av med det en aningens. Vi vet att det finns både katter och hundar i huset så vi får väl ljuga som alla andra helt enkelt.

Idag hade vi besiktning av lägenheten. De görs en gång om året och då får man inte ha katt. Tur att de inte de små kissemissarna anländer förrän i morgon då…

april 18, 2014

En GT på QT

Åsa bestämde sig för att vi skulle sätta lite guldkant på tillvaron i helgen. Hon googlade på annorlunda Hotel här i Sydney och hittad QT Sydney. Så jäkla coolt hotell och vi hittar små coola detaljer överallt. 



Vi sitter nu och bloggar på telefonen och dricker en Gin & Tonic från minibaren. Vi har också hunnit med en sväng ner till Darling Harbour. Vi har sol och 25 grader i dag efter veckor med grått väder. Väldigt uppskattat. 



Glad påsk på er allihopa!

april 13, 2014

Ett trasigt båtben

I måndags kom Åsa hem med paket till Lill-Åsa. En munkjacka som Lill-Åsa hade önskat sig i födelsedagspresent. Lill-Åsa fyllde ju inte alls år i måndags men hon kanske bara hade varit snäll eller något. Glad blev hon iallafall.

unnamed (4)

I tisdags var Åsa inne i stan för ett kundbesök. I den delen där det nästan bara finns företag. Nästan lite Manhattan-känsla.

unnamed (3)

Det har inte varit många luckor i molntäcket den här veckan. När Lill-Åsa stod och väntade på bussen skymtade hon dock lite blått.

photo

I onsdags steg Åsa ut från tåget i North Sydney. Gatan är som typ kullerstenar. Inte bra. Hon stöp huvudstupa och tog emot sig med vänster hand. Båda skorna gick sönder och benet skrapades upp. Barfota och öm traskade hon sedan mot jobbet. Där någonstans försvann adrenalinet och smärtan började göra sig påmind.

Hon tog med sig datorn och åkte hem, dumpade datorn och gick till vårdcentralen, röntgen och sen vidare till akuten. På akuten konstaterade de att det nog var båtbenet som var brutet. Att det heter båtbenet på svenska lärde vi oss igår kväll när vi tittade på Akuten på SVT.

unnamed (1)

Lill-Åsa köpte lite blommor till stackars Åsa så att det inte skulle göra så ont.

unnamed (5)

Vissa saker blir lite svårare med bara en hand. Sätta upp håret är en sån sak. Lill-Åsa blir lite frustrerad för Åsa blir aldrig nöjd. Vad är det för fel på den här frisyren?

Skära maten är också himla svårt. Åsa har dessutom valt att vara osminkad sedan olyckan. Lill-Åsa har dock erbjudit sina sminköstjänster.

unnamed

Igår regnade det i stort sett hela dagen. Vi gick endast ut för att handla. Annars tillbringade vi hela dagen i vårt mysiga TV-rum.

Först såg vi The Wolf of Wall Street. Den var jättelång. Den får en ganska ljummen 3:a. De svor skitmycket, typ hela tiden. Knarkade gjorde de också, jättemycket.

wolf

Efter det såg vi komedin Delivery Man. Den var faktisk bättre än vad vi trodde och vi tycker nog att det är en utav hans bättre filmer. En stark 3:a får den. Nu såg vi att framsidan på filmerna ser nästan likadana ut. Med skådespelaren längst fram och en drös med folk bakom :).

delivery-man-poster02-1

Efter filmerna skulle vi laga kycklingsoppa. Men det där kulinariska suget att tillaga skiten kom aldrig över oss. Lill-Åsa traskade istället iväg till Eagle Boys Pizzeria.

unnamed (6)

Det kändes som helt rätt beslut.

unnamed (7)

Vi går ju snart in i påskveckan. Vi ville förlänga den litegrann så vi ställde fram de få påskpynt vi har, redan idag.

unnamed (8)unnamed (9)

Eftersom vi knappt har varit ute i helgen fick det bli en publunch med lite bloggning. Vi har undrat vad aussisarna gör när det regnar. Nu vet vi. De går till puben. Vi har aldrig sett så mycket folk här och volymen är riktigt hög.

unnamedf

Ikväll ger vi oss på det här med kycklingsoppa igen.

april 06, 2014

Höstrosé och finstövlar

Vi har möblerat om lite. Så här blev altanen.

5932377_02_x

Och så här blev vardagsrummet. Närå. Det här är bilder som Åsa hittade på nätet när hon googlade på vår adress.
Det är bilder från mäklarannonsen innan knarkarnissen flyttade in.
Lite tomt tycker vi nog men det är intressant att se att de har möblerat på exakt samma sätt som oss. Men det går nog inte att ställa möblerna på något annat sätt i vårt kantiga vardagsrum.

5932377_05_x

Vi flyttade just över bilder från kameran och insåg att vi inte har bloggat om förra helgen.
Lill-Åsa och Karin gick en kustpromenad på norra sidan av Sydney.

IMG_1757IMG_1761

Det var inte lika mycket promenad längs vattnet som den promenaden vi har här på södra sidan. Mer skogsvandring och väldigt mycket trappor.

IMG_1771

Ibland var det nästan lite fjällnatur.

IMG_1777IMG_1779

Massor av söta ödlor.

IMG_1780

10 km senare mötte de upp Åsa, Oskar och Nicco för lunch och dryck i Manly.
Här sitter vi alla på färjan på väg tillbaka till Sydney.

IMG_1792

Oskars rumskompis, Taylor slöt också upp. Mycket trevlig prick.

IMG_1794

Vi avslutade med en drink på The Glenmore och njöt av utsikten.

IMG_1799

På söndagen träffade vi familjen Holmström i Centennial Park för en knytispicnic.

IMG_1802

Varm och skön eftermiddag med läskande rosévin.
Sverige börjar ju dricka denna dryck nu när våren kommer. Man blir så påmind om rosé på Facebook nu så då korkar vi också upp lite. Så för oss har rosé blivit litegrann av en höstdryck.

IMG_1804IMG_1805

På måndagen åkte Karin tillbaka till Sverige. Vi sa hejdå redan på morgonen innan jobbet. Odramatiskt och med ett “vi ses i december”.

Tisdag på altanen. Nu blir det lite mer vardag. Kesotallrik och Pepsi Max i solen. Fan vad vi är bortskämda.

photo (7)

I torsdags bjöds det på ett skådespel på himlen. Inget regn bara blixtrar som lyste upp hela himlen.
Vi klarade oss bra men Lill-Åsas arbetskamrat som bor i väst hade fått gräva diken för att undvika att vattnet rann in i huset och taket blåste av puben.

20140403_191847~2~2

Igår lördag var det dags för Pontus och Lill-Åsa att skriva IELTS engelskatest för visumet. Vi hade först blivit informerade om att det nog räckte om Åsa gjorde testet men det var inte sant. Alla över 18 som står på visumet behövde göra det.

Här är Lill-Åsa på väg dit. Hon tyckte att det kändes sådär att gå upp 6.30 en lördagsmorgon…

Testet är uppdelat i två pass. Först morgonpasset med skrivdel, hörförståelse och läsförståelse. Sen är det en muntlig del på eftermiddagen på tu man hand med en språkkunnig person.

Både Lill-Åsa och Pontus tyckte att skrivdelen var överlägset svårast då man ska skriva två uppsatser på väldigt knepiga ämnen.

Tisdagen efter påsk får de resultaten och de måste ha ett snitt på minst 4.5 poäng. Håll tummarna!

photo (8)

Idag vaknade vi upp 8.35 men då var det skönt att hon bara var 7.35 på grund av att vi ställt om till vintertid.
Nu är det inte mörkt när man vaknar på vardagsmorgnarna längre men självklart mörkare tidigare på kvällen. Passar oss utmärkt.
Nu är det dessutom bara 8 timmars tidsskillnad mellan Sverige och Australien. 

Vi fick mycket gjort i förmiddags. Vi borde ställa om klockan varje söndag.
Vi jobbade ikapp med administrationen kring bokningar för Secret Garden som vi försummat lite den senaste tiden.

Sen såg Lill-Åsa att armstödet på soffan i vardagsrummet var galet skitigt. Vi slet av all klädsel och var därför tvungna att skruva isär skiten.

IMG_1808

Idag var det första gången Åsa kände att det var lite kallt på klinkersgolvet. På med finstövlarna :)

IMG_1810

Det vräker ner ute och vi har bara varit ute en gång för att handla mat.

Vi har njutit i vårt TV-rum och tittat på Dallas Buyers Club. Vi förstår att den vann 3 Oscars. Mycket bra.

Dallas-Buyers-Club-Feature

IMG_1811

Nu blir det lite chili con carne och söndagsmys.