september 22, 2013

Fem i familjen

Onsdag

Vi steg upp i ottan och satte oss i en taxi. Vi ville vara säkra att vi skulle vara på plats när Oskar kom ut i ankomsthallen. Det var vi.

Han kom med Cathay Pacific som vi åkte med när vi var här första gången. Då tar det jättelång tid att komma igenom säkerhetskontrollen. Inte förrän 1,5 timme efter landning kom han så äntligen ut med ett stort leende på läpparna.

photo (10)

Vi åkte hem till Randwick. Oskar packade upp och duschade. Under tiden tittade på nyheterna och såg när vår nye premiärminister Tony Abbott blev officiell.
Vi har väldigt svårt för karln då det känns som att han hade passat bättre att leda landet för 50 år sen. Hans kvinnosyn är det lite si och så med. Dessutom har han en öppet homosexuell syster men han tycker inte att homosexuella ska få gifta sig. Nä så honom är vi inte så förtjusta i.

photo (11)

Vi passade sen på att hjälpa Oskar att fixa bankkonto, kontantkort till telefonen och busskort.

Sen åkte vi in till stan för en liten pubrunda som vi började på Operabaren med lite mezetallrik och dryck.

photo (12)

Vi gick sen till The Rocks och drack öl på ett soligt tak med utsikt över stan där vi tyvärr glömde fotografera. Vi pratade nog för mycket.

På bussen på väg till Bondi Beach nickade Oskar till ett par gånger och det är faktiskt det enda har upplevt i jetlagväg. Jävla unge! :)

Det blev en bärka nära stranden i Bondi Beach och Oskar verkar trivas där.

photo (13)

Vi grillade på kvällen och vi fick även äran av Pontus sällskap en stund. Pontus har alltid velat ha en storebror och tycker att det är väldigt trevligt att Oskar är här. De har hängt uppe på altanen ett antal gånger när vi tanter har sovit.

photo (7)

Torsdag

Vi jobbade som vanligt på torsdagen och Oskar fick besök av sin barndomskompis, Johan som för tillfället pluggar i Melbourne.

Oskar visade Johan runt under dagen och kvällen. Han tog honom till Operabaren och baren på taket i The Rocks där de blev kvar hela kvällen och snackade med himla trevligt folk från Melbourne.

Fredag

Åsa jobbade hemma och på kvällen beställde vi hem thai och åt middag med killarna och snackade hela kvällen.

photo (5)

Lördag

Vi tycker om att visa våra gäster kustpromenaden som går från Coogee Beach till Bondi Beach. Så även denna gång.

I Coogee började vi med att förfriska oss med lite öl innan vi gav oss iväg längs kusten. Man vill ju inte få vätskebrist.
Då det var svalt när vi gick hemifrån hade vi alla klätt oss i jeans för att inte riskera att frysa. Det var ett misstag visade det sig, då det inte alls var så blåsigt som det ibland kan vara längs kusten.

20130921_124858

Lite fotostopp blev det. Johan hade med sig sin nyinköpta systemkamera.

20130921_13295520130921_133021

20130921_143730photo (8)photo (9)

photo (6)

När vi kom fram till Bondi Beach chansade vi på att komma in på The Iceberg och det gick alldeles utmärkt så länge man kunde visa upp legitimation. Utsikten var underbar och det är inte sista gången vi går dit. Tyvärr glömde vi fotografera där men nästa gång lovar vi att bättra oss.

Efter dusch och klädbyte åkte killarna iväg på grillfest hos en svensk som skrivit på Facebook och bjudit in.

Pontus hängde med sina polare och vi två tog en lugn kväll och åt en pizza framför TVn och såg sen Water for Elephants i sängen.
Killarna kom hem sent. Eller rätt tidigt i morse faktiskt…

Söndag

I morse sa killarna att vi skulle säga till om vi behövde hjälp med något. Då kom vi på att det är dags att flytta tillbaka utemöblerna så som vi har de placerade på sommaren. Det gick väldigt mycket fortare när två killar i 25-årsåldern gör det.

Vi sitter nu på på en pub i Randwick och bloggar medan Oskar och Johan utforskar Newtown tillsammans med en kontakt till Johan.

Ikväll blir det BBQ med grabbarna. Sista kvällen med Johan då han åker tillbaka till Melbourne imorgon för att gå i skolan.

september 16, 2013

En liten blogg om en liten mormor

Åsa skriver.

Igår fick min mormor somna in.

Hon har under en längre tid varit sängliggande och inte så medveten om sin omgivning. Vilket är en väldigt stor kontrast mot den person hon var tidigare. Full av liv och nära till skratt och sång.

Så här såg hon ut när jag var liten. Jag och Anna bodde stora delar av sommaren med henne och morfar och vi brukade säga att man kunde säga ett ord så kunde hon en sång med det ordet i texten.

IMG_20130916_0001

Så här såg hon ut när Pontus var liten.

IMG_20130916_0002

Vi har fortsatt att träffade henne och morfar varje sommar uppe på Tarv.

Här får en liten Tilda åka på en liten rackarhuldas rullator.

P7020037

"Om det här, tycker jag" var bara ett av alla hennes lite roliga uttryck.

Hon var religiös genom hela livet men blev det nog ännu mer på slutet. Då satte hon upp sina knäppta händer i skyn och tackade för det hon fick uppleva. Det kallar vi nu för "att göra en Alice".

P7040013

De sista åren orkade hon ju inte vara med lika mycket men hon satt och tittade på när vi andra ägnade oss åt femkamp.
När hon fortfarande var pigg var det dock ingen som slog henne i boccia.

P7040019

Innan vi flyttade till Australien var vi uppe och hälsade på henne på hemmet där hon bodde. Hon kände nog inte igen oss men var på ett strålande humör!

IMG_0631

Nu har hon som sagt fått somna in och fått träffa sin dotter igen efter över nio år i från varandra.

september 15, 2013

Snart kommer Oskar

Marie skickade ett litet sms och påpekade att vi verkligen är dåliga på att blogga och vi kan ju bara hålla med :)

Lördagen förra helgen gick i shoppingens tecken. Lill-Åsa fick två BHar, ett par byxor att ha på jobbet och två toppar.
Åsa fick en BH och en topp. Nästan rättvist.

photo (1)

Våren är verkligen här nu och de träden som tappade löven under vintern är nu så där skirt ljusgröna.

Veckan i övrigt har följt samma schema som vi berättade om i förra bloggen. Tämligen ointressant.

På torsdagar har vi sällskap in till stan på morgonen för Lill-Åsa vill sluta tidigare så att hon kan åka hem och städa.
I den här korsningen pussas vi hejdå på torsdagsmorgnar klockan 07.40.

photo

Vips så var det helg igen.

Igår tog vi bussen till Bondi Junction där vi köpte ett par presenter till Pontus som ju fyller 18 om en månad.
Just den här helgen är han i Blue Mountains och hälsar på exet med en massa kompisar. Iz fyllde nämligen år igår.

Vi hittade även ett par flip flops till Lill-Åsa med ölöppnare under sulorna. Perfekt för sommarens picnicar.

photo (3)

Vi promenerade sen ner till Bondi Beach.

photo (4)

Vädret har varit lite sådär i helgen med lite regn på morgnarna men uppklarnande under dagen.

photo (2)

Vi ska ju snart åka till Thailand!
På vägen till Koh Lanta stannar vi en natt i Bangkok och idag har vi bokat hotellet. Hotellet heter Iebua at State Tower. Här är länken

Vi lyxade till och tog en svit med balkong och utsikt över floden. Vi menar, vi bor ju rätt billigt under resten av resan :)

1064957_163_b

Imorgon, måndag lämnar Oskar Svedala. Oskar är Lill-Åsa storasysters (Marie) äldsta son.
Han kommer hit för att stanna ett år och uppleva allt som Sydney och Australien har att erbjuda. Lärorikt och skitkul tror vi.

Vi har inte jättefärska foton på Oskar som fyller 25 i år men så här såg han ut för några år sen :)

IMG_20130915_0001

Observera att sötnosen har nagellack.

IMG_20130915_0002IMG_20130915_0003

Lill-Åsa har alltid varit väldigt fåfäng och har alltid haft den senaste frisyren ;)

IMG_20130915_0004

Han kommer hit på onsdag morgon väldigt tidigt och vi har tagit ledigt så att vi hinner hälsa honom välkommen.

september 01, 2013

Vårt ekorrhjul i Australien

Nu var det två veckor sen vi bloggade! Tiden går så himla fort och när vädret är så fint är det svårt att hitta inspirationen att gå in och blogga under helgen. Men nu har vi löst det problemet på ett bra sätt! Vi sitter därför nu på Coogee Bay Hotel och bloggar. Vi tog helt enkelt med oss datorn på vår promenad ner till stranden och sitter nu i skuggan och bloggar med utsikt över havet.

Vi inser varje vecka att vi trivs så bra med vår vardag och det är ju så vi vill leva. Man vill ju inte enbart leva för helgerna och semestern även om det förstås är grädden på moset i livet.

Vår veckor ser ungefär ut så här:

Måndag

  • Jobb
  • Åsa fastar och får bara äta 500 kalorier på hela dagen
  • Efter jobbet och middag tittar vi på de TV-program som är just då är på tapeten. Just nu är det Breaking Bad och The Newsroom som gäller.

the-newsroom

  • Efter det är Åsa redan hungrig…

Tisdag

  • Jobb
  • Åsa och Pontus går ut och äter middag någonstans i Randwick. Egentligen den enda gången de hinner prata ordentligt på hela veckan då han annars spenderar all ledig tid med polarna. Favoritstället för mamma-och son-tiden är MadMex.

20130827_174111

  • Under tiden äter Lill-Åsa fiskfriletter med pommes (nu när bikinisäsongen har börjat byter hon ut det mot en makrillsalladstallrik) och tittar på ett avsnitt av The Good Wife och njuter av tystnaden :)

Onsdag (lill-lördag)

Onsdagar är lite spontana :)

  • Jobb (dock inte så spontant…)
  • Ibland träffas vi på stan för en AW innan vi åker hem och fixar middag. Det händer även att vi skojar till det och blir kvar i stan och äter men temat på onsdagar är att vi alltid äter lite godare mat och intar alkoholhaltiga drycker.
    I onsdags blev det en drink på Operabaren innan vi åkte hem och lagade en kycklinggratäng som blev en kycklinggryta för att vår ugn helt plötsligt gick sönder.

photo (91

Torsdag

  • Jobb
  • Åsa fastar igen
  • Lill-Åsa åker tidigare till jobbet (hon njuter av sin nyvunna flextid) så att hon kan sticka tidigare för att hinna städa. Hon skämmer bort sin fru då hon tycker att ingen ska behöva städa på fastande mage.
  • På torsdagar tittar vi just nu på The Time of Our Lives. Mysig dramaserie som utspelar sig i Melbourne.
  • Lill-Åsa som ju har städat unnar sig en belöning i form av en öl och en whiskey till TV:n medan Åsa dricker vatten. Hon har ju dock inte förtjänat någon belöning då hon ju inte har städat :)

Nu börjar det verkligen bli vårigt!

photo (24)

Fredag

  • Jobb
  • Åsas jobb avslutar alltid veckan med vin eller öl på kontoret. En trevlig social stund att prata om annat än jobb.
  • Lill-Åsa satte sig på altanen och tittade på flygplan och njöt och drack en kall.
  • Åsa beställer sen indisk take away på vägen hem så att den levereras en stund efter att hon har kommit hem. Vi äter sen och fredagsmyser
  • Klockan 19.30 börjar The Livingroom som vi skrivit om förut. Ultimata fredagsprogrammet. Sen är det inte så mycket kvar av fredagskvällen då vi inte brukar stanna uppe så länge.

photo (20)

photo (23)

Sen kommer helgen och då njuter vi bara!!

I helgen var 3/4 av familjen Holmström hos oss på middag. Vi skulle fira både Anna och Eric som har fyllt år men Eric blev tyvärr kvar hemma med feber och förkylning.

20130831_171528

Anna hade med sig förrätt. Hon hade nämligen frågat tidigare i veckan om de skulle ta med sig något och normalt svarar man ju förstås nej på en sån fråga men Åsa kunde inte hålla sig när hon tänkte på någon av Annas förrätter så hon körde en fuling :)

Vi spelade även ett spel som gick ut på att bedöma hur svensk man var. Lustigt nog kom Lill-Åsa, Åsa och Micke på en delad första plats medan Anna och Tilda tydligen inte var lika svenska.

Idag njuter vi av den första vårdagen! Vi har legat en stund på altanen och njutit av solen och nu sitter vi ju som ni redan vet nere i Coogee och njuter. Idag är det fars dag här i Australien så det är gott om familjer här som är ute för att fira papporna.

photo (22)

Om drygt två veckor kommer ju Lill-Åsas systerson, Oskar hit. Det ser vi otroligt mycket fram emot!
Vi har till och med tagit ledigt onsdagen när han kommer så den onsdagen kommer med största sannolikhet inte se ut som den vi beskrivit ovan. Så att ni vet…

Vår lunch idag blev nästan lite mer åt middagshållet då de måste ha klantat till det med vår beställning. Efter en timme gick därför Åsa dit för att fråga vad som händer och fick då en skål gratis pommes med sig tillbaka till bordet i väntan på maten. 45 minuter efter det hade maten fortfarande inte kommit och då fick vi en varsin gratis öl som plåster på såren. Har man druckit lite öl blir man inte så jättehungrig.

Ha en fin vecka!