augusti 18, 2013

Resa bokad!

Torsdag

I torsdags var Lill-Åsa på intervju för det jobbet hon i stort sett redan har. Det är ju lite statligt där hon jobbar och då är det ju så det måste gå till. Arbetskollegorna har peppat och höjt stressfaktorn men nu är skiten gjord. Det gick nog bra och nästa vecka får hon veta mer.
Det som också känns väldigt bra för Lill-Åsa är att hon i måndags fick ett samtal från Thai Airways med ett erbjudande om jobbet hon sökte men inte fick i maj. Nu är det försent. Mohahahaha :)

För att fira att intervjun var klar tyckte vi att det var dags för att boka en semester. Åsa har ju inte haft ledigt sen i januari och det börjar kännas i kropp och själ.

Vi hittade riktigt billiga biljetter med Thai Airways till Krabi med mellanlandning i Bangkok. Vi har ju faktiskt aldrig varit i Bangkok (förutom på flygplatsen) så vi ser verkligen fram emot One night in Bangkok. Någon som har tips på område som är bra att bo i om man bara ska vara där i en natt? Vi vill ha nära till en teknikaffär där vi kan köpa en ny brödrost och vattenkokare till huset, och även nära till en genuin thailändsk håla där vi kan äta middag.

IMG_20130814_211524

Fredag

På Åsas jobb bjuds det alltid på fredagsdrinkar så medan hon umgicks där skypade Lill-Åsa med mamsingen sin.
Karin är nu i Grekland och vi är självklart gröna av avund.

photo (14)

Lördag

Vi är inte lika sommarbruna som Karin utan vi kör den lite mer blekfeta looken som man har i slutet av vintern.

Vi vaknade till en ljummen lördagsmorgon och bestämde oss för att äta frukost på balkongen.

photo (15)

I oktober har Åsa jobbat i 2 år på sitt jobb. Då är det dags att söka permanent uppehållstillstånd. Det är mycket papper som ska bifogas ansökan och vi försöka beta av lite allt eftersom så att det inte ska bli så jobbigt på slutet.
En av alla saker som ska skickas med är engelskatestet. Vi gjorde samma test för ganska exakt 3 år sen men tyvärr måste det göras om eftersom de bara räcker i 2 år.
Vi trodde länge att vi behövde göra testet alla tre då vi fått den informationen från Immigrationsverket men sista gången Åsa pratade med dem berättade en vänlig själ att det bara är Åsa som behöver göra testet. Tack för det! Hon är hon bäst på engelska (skriftligt, Pontus är bäst av oss på att prata). Dessutom sparar vi 660 dollar på det.

Vi tog en promenad i sol och värme ner till universitetet i Randwick för att anmäla sig för testet och betala. Dessutom fick hon scanna fingertoppen vilket sen funkar för att öppna dörren till testlokalen den 7 september när testet sker. Snacka om säkerhet för ett sketet engelskatest.

20130817_084351

Eftermiddagen spenderade vi på altanen där vi lyssnade på sommarprataren Sarita Skagnes. Ännu ett levnadsöde som man fascineras av. Hon har blivit rankad högst av året sommarpratare hittills. Man blir väldigt ödmjuk efter en timme.

På eftermiddagen gick vi ner till vår biograf här i Randwick och tittade på The Heat.

En film med Sandra Bullock är aldrig fel. Vi ger den tre av fem.
Filmaffischen har blivit kraftigt kritiserad då Melissa har blivit väldigt retuscherad.

The-Heat-Quad-Poster-585x438

När vi kom ut var det mörkt. Randwick by night. Sen gick vi hem och käkade räkor.

photo (16)

Söndag

I lördags spontanköpte Lill-Åsa likadana skor som Anna har fast en annan färg. Anna fick sina från Micke när han var i USA. Där kostar de drygt halva priset. Väldigt bekväma men Lill-Åsa får väldig fotsvett när hon inte har strumpor i skorna. De är förbannat sköna i alla fall. Det är som att gå på små moln. De heter Go Walk Skechers.

photo (19)

Vi börjar förbereda lite för resan till huset på Koh Lanta så vi besökte idag Kmart för att köpa lite småsaker som vi ska ha med oss. En av fördelarna med att flyga ett "riktigt" flygbolag som Thai är att man får ha 23 kg med sig. Det blev ett skärbrädeställ och ett slevställ. Blir nog färgglatt och fint på bänken där. Sen råkade vi köpa en stor sopbehållare till köket här. Passar så fint i vår inredning och galet billig.

photo101

Det blev lite otympligt att bära runt på allt detta runt Bondi Junction så vi fick sätta oss och ta ett par öl i solen. photo 100

Pontus har vi knappt sett sen han kom hem från USA och det suger kraftigt i mammatarmen hos Åsa. Han har så roligt med sina kompisar och Lill-Åsa försöker vara lite klok och försöka hejda henne när Åsa försöker lura hem honom när han egentligen inte behöver vara hemma. Det blir nog bra till slut.

Som tur är har ju Åsa och Pontus sina tisdagar tillsammans då mammakärlek kan tankas och Pontus får en chans att berätta i kapp allt som händer i hans liv. Mycket uppskattat från bådas håll.

augusti 11, 2013

Vårpyssel

Fredag

Efter jobbet blev det en drink och middag i The Rocks. Mycket trevligt sätt att starta helgen på.

photo (5)

photo (13)

Vi hamnade på ett ställe vi inte varit på tidigare, Orient Hotel som hade musikunderhållning. Så cool country/rock-tjej som sjöng väldigt bra  och var rolig mellan låtarna. En del gäster var redan tidigt lite överförfriskade då de var på väg till Pink-konserten. Hon hanterade dem väldigt proffsigt.

Vi åkte sen hem och skypade med Kjell och Marie.

Lördag

Vi insåg att det var galet länge sen vi var i Centennial Park. Det blev det ändring på i lördags förmiddag. På vägen dit hann vi med en väldigt spontan lägenhetsvisning också. Vi såg skylten utanför ett hus som vi varit lite nyfikna på. Den här lägenheten låg nästan under marknivå. Snacka om mörk lägenhet och noll utsikt, men annars var den fin.

Parken bjöd på en total vårupplevelse! Inte för att vår vinter har varit jobbig på något sätt men det känns ändå väldigt mysigt med vår.

photo (6)

På eftermiddagen kom Tilda hit för att sova över. Hon hade med sig både kanelbullar och rykande färska frallor som Anna hade bakat.
Oj vad gott allt var!

photo (12)

Lill-Åsa gick upp för att plocka in dynorna och försökte kommunicera med den här krabaten. Men hon var inte pratsugen alls.

photo (11)

Vi kollade sen på Billy Elliot. En gammal klassiker som inte Tilda hade sett och ballettokig som hon är så kändes det passande.

Söndag

Vi åt en mysig frukost med Annas goda frallor.
Vår balkong har varit lite tråkig och idag ville vi göra något åt det. Vi tre gick därför en promenad till Bunnings.

Lill-Åsa tyckte att brudarna var lite lika bakifrån. Tilda är några storlekar mindre bara. På höjd och bredd.

photo (10)

Då vi ju inte har någon bil fick vi låna en kundvagn för att få hem växter, krukor och blomjord. Tilda är stark som en oxe så det var inga som helst problem :)

photo (8)

Sen kom svettiga familjen, Anna, Micke och Eric och hämtade upp Tilda efter att de hade sprungit City to Surf-loppet.

Vi behövde ju gå tillbaka med kundvagnen och passade då på att gå vidare till Bondi Junction i hopp om att hitta mer saker att förgylla vår balkong med.

En vattenkanna ville vi ju ha. Det fick bli den här grisen som vi hittade på lite av en antikaffär. Charmig tycker vi.

20130811_123030

Efter lunch och mattinköp tog vi bussen hem, sugna på att få allt på plats.

Så här blev det!
Nu ser vi fram emot att sitta här i sommar när solen är för varm uppe på altanen.

photo (7)

Vi har helt glömt att nämna att Lill-Åsas systerson, Oskar kommer hit om en dryg månad. Han har skaffat working holiday visa och ska stanna i ett år. Riktigt kul, tycker vi!

augusti 07, 2013

Jobbnyheter och Poppe är hemma igen

Lill-Åsa bloggar

Vi har nog glömt nämna på bloggen att Poppe har åkt till USA för att mysa med sin pappafamilj. Igår kom hem tidigt på morgonen. Vi hade inte ens hunnit gå till jobbet än och tur var väl det för sen dess har vi inte sett honom. Kompisarna lockade. Han hade haft det fantastiskt bra i alla fall och ikväll kanske vi får höra mer om resan.

IMG_20130806_090433

Det var länge sedan vi bloggade så jag vet inte riktigt vart jag ska börja…

Lördag

I lördags jobbade jag lite extra med att plocka upp läkarexaminationer på det lokala sjukhuset, Prince of Wales. Alla läkare och professorer var jättetrevliga och utbrast – Ohh look the travel lady när jag kom in i rummet. Jag har ju ordnat med resor och hotell för alla de (typ 100-150) läkare som betygsätter de ca 1000 läkarkandidater som gör praktikprovet under en två veckors period. De verkade nöjda som tur är.

photo (9)

Söndag

Min fru hade köpt ett materbjudande i Balmain som vi ville prova i söndags. Solen sken och fåglarna kvittrade. Våren är ovanligt tidig och träd blommar en hel månad för tidigt på grund av den kanonvinter vi haft. Här åt vi en fantastisk lunch där vi fick grilla våra egna tapas på en sten. Vi åt så vi höll på att storkna. På det här stället har vi varit en gång tidigare med Gun, mamma och pappa, men då åt vi inte dumt nog.

photo (3)

Sedan njöt vi av Balmain och gick långsamt mot färjan får vidare färd hem.

photo (2)

Måndag-onsdag

Jag vet inte om vi skrev det i någon tidigare blogg, men vi blir nog kvar i vår älskade lägenhet. Det finns inget som ens kommer i närheten för det priset vi betalar och vi har lyckats tvätta bort det mesta möglet nu också. Vår nya lufttorkarmaskin suger upp litervis med vatten och sköter sig alldeles utmärkt. Det känns väldigt bra. Poppes planer på att skaffa en egen lya kvarstår dock, men nu är det ju inte tok-bråttom, men han är jättesugen på det. Vi var nyfikna på om det skulle vara på tok får tidigt att flytta hemifrån när man är så pass ung men medelåldern i Australien på att flytta hemifrån är 18 år. I Sverige är den 22 år. Det har nog att göra med att svenskar pluggar så många år och att det är lite ont om lägenheter i storstäderna.

Funkar det för Poppe inte är det väl bara att flytta hem igen.

photo (4)

Sarah på mitt jobb har sökt sig till en annan avdelning på skolan. Naseem, min chef, frågade då om inte jag var sugen på att ta den rollen om jag inte får jobbet (samma tjänst) som ska annonseras ut. Det är ett vikariat till i december. Trodde jag, tills jag pratade med Sarah. Det visade sig vara december 2014, så om jag inte får tjänsten som jag har sökt så har jag ett vikariat till december 2014 och det är ju helt kanoners. Vi har inte ens hunnit fira det, men det får vi kanske göra ikväll :). På tal om tjänsten som jag ska söka så blir det problem med mitt visum då de inte kan anställa mig på en fast tjänst då jag inte har visum i mer än två år till. Än så länge. Jag förstår då inte ens poängen med att söka tjänsten, men det skulle jag tydligen ändå göra och jag är ju lydig. Nästa vecka på torsdag är min intervju. Jag har fått fusklapp efter fusklapp av chefen så jag tror hon vill att jag ska ha jobbet. Nu har jag alla frågor som kommer på intervjun, men det är en hemlis…

photo