april 30, 2013

Långhelg

För er som läser bloggen och undrat hur det går för mamma Karin, så kan vi nu andas ut. Puh…Hon fick oss rejält oroliga där ett tag.

Onsdag

Jag träffade Åsa inne i stan för en långledighetsdrink. Jag har ju redan varit långledig ett tag, men Åsa skulle inte behöva gå tillbaka till jobbet på 4 dagar, och det ville vi ju fira.

a

Vi tog ett glas vin på Marble bar på Hilton Hotell. Det var mysigt, men det blev galet mycket folk ganska snabbt.

b

Vi gick därför vidare till vårt nya favoritställe The Art House Hotell och tog en öl till innan vi åkte hem.

Torsdag och ANZAC-day

Vi började morgonen med en promenad i Centennial Park i det underbara höstväder, som mer har liknat sommarväder i helgen.

c

Vi har inte tidigare åkt in till stan för att se vad som händer på själva ANZAC-day, men nu var det dags. Vi valde att åka till The Rocks och herre jävlars vad folk det var där! Traditionen är ju att många deltar i morgonservicen vilket innebär att man träffas i någon park vid 04.30 tiden och hedrar alla soldater som stupat i krigen under åren som gått. Många börjar redan där att konsumera alkoholhaltiga-drycker, och det tyckte vi att vi kunde märka av :)

Vi lyckade dock hitta en guldbord på ett lite lugnare ställe. Där satt vi länge och njöt och kollade på folk.

d

Pontus skulle inte äta hemma, så vi tyckte lika gärna att vi kunde äta en bit inne i stan innan vi åkte hem.

eVi gick den korta biten till Circular Quay och hittade det perfekta stället.

f

Fredag

Åsa har knappt varit i Botanical Garden sedan vi flyttade hit för två år sedan. Det är den finast park vi någonsin varit i, så varför inte flanera runt där en underbar fredag i April.

g

Jag spenderade ju mina luncher här när jag jobbade på Läkarhögskolan. Tycker att det där sneda trädet är lite charmigt. Hoppas det inte ramlar…

h

Mycket njutbart.

ijk

Det ser ut som att den här ibisen har blivit halshuggen, men den skojar bara lite och gömmer det under pälsen. Rolig fågel.

l

Vi köpte oss en varsin kaffe och njöt ännu mer.

m

Sedan åkte vi hem och åt nachos-middag.

Lördag

Vi hade en lugn dag utan några direkt utflykter på dagen. Vi har under helgen legat 20 minuter per dag i solstolarna för att få behålla några sommarfräknar. Solen är inte alls lika stark nu på hösten och det är inte heller lika tokvarmt på altanen. Vi kommer säkert använda altanen mer under den kommande perioden.

På kvällen hade vi en date med Herr och Fru Holmström. Vi träffades först på Blu Bar on 36, där vi tidigare varit med Marie och Magnus. Det är en magisk utsikt från 36 våningen. Vinet är dubbelt så dyrt än på en vanlig krog, men det är det värt med den utsikten.

58094_10200352883522690_306663734_n

Efter ett glas gick vi vidare till ett mysigt men lite enklare ställe och åt middag och babblade. Mycket mysigt kväll.

Söndag

Åsa ville att jag skulle planera dagen och jag var konstigt nog inte på planeringshumör, så vi bara började gå här i Randwick.

o

Man får nästan lite San Francisco-känsla av Randwick med alla kullar.

p

På morgon hade vi fått en förfrågan från ett holländskt sällskap som undrade om de kunde hyra vårt hus från och med samma dag då de redan var på Koh Lanta.

q

Efter några sms fram och tillbaka med vår agent Bambie insåg vi att vi hade hamnat i Coogee. Vi kunde då meddela de holländska gänget att de kunde flytta in på stört och bo där i tre veckor. Mycket smidigt och där tjänade vi ju också en hacka. Vi belönade oss därför med en kall öl och lunch.

r

Måndag

Åsa jobbar i början av veckan i Auburn, som är en förort 3.5 mil nordväst om Randwick. I Auburn skulle man kunna hyra ett hus i samma storlek som vår lägenhet för ungefär halva priset om ni förstår vad jag menar. Stället har väl dock inte så bra ryckte, men tänk vad mycket pengar man skulle kunna spara…Om vi bodde i Auburn skulle jag kunna vara hemmafru med gott samvete ;)

På tal om hemmafru så hade jag inte hört något mer om jobbet i Alexandria. Jag ringde upp rekryteringskonsulten och frågade vad som hände och tydligen har chefen haft för mycket att göra att han inte hunnit med att kolla upp min cv än. Vi får väl vänta och se vad som händer.

Igår ringde också en kvinna från ett typ fraktbolag, sånt som jag jobbade på för typ ett år sedan. Jag hade sökt ett receptionsjobb där och imorgon ska jag dit på Intervju. Jobbet ligger i Matraville, rakt söderut från Randwick och det är bara 7 km dit, men bussarna går lite tokigt dit om man nu skulle behöva åka dit dagligen. I-landsproblem kan man nog kalla det…

april 22, 2013

Stackars lilla mamma och grattis på födelsedagen pappa!

Lill-Åsa skriver

Den här helgen har vi mest gått omkring oroliga. Min kära mamma åkte in till akuten i lördags och sedan har hon blivit kvar där. Hon har sedan hon kom hem från Thailand varit yr och även förvirrad om jag förstått det hela rätt. Nu håller vi tummar och tår för att det är något dumt hon fått i Thailand som går över med lite medicin och inget värre.

Mitt mobilabonnemang har gått ut så i lördags kunde jag gå och skaffa en ny mobil. Jag är inte speciellt intresserad av att lära mig nya tekniska saker, så det fick bli en nyare modell av Iphonen. Nu har jag en vit femma! Med Iphone 5 kan man ta såna här långa vidvinkels kort.

photo 2

I lördags regnade det i stort sett hela dagen. Mycket mysigt. Vi spenderade eftermiddagen med att se några avsnitt av vår nya favoritserie Shameless. Den är kanske inte för alla, men vi såg ett avsnitt, sedan var vi fast.

shameless-us-showtime-wallpaper

Vi har också kollat första säsongen på en brittisk kriminalserie, som är bland det mest spännande vi någonsin sett. Under sista avsnittet höll vi i stort sett andan under de 56 minuter som avsnitten var…

luther

I söndags var det fint väder igen. Åsa ville åka lite longboard så jag tog med mig min bok och satt i solen och läste några kapitel under tiden. Mycket trevligt.

photo 3

Tycker de här buskarna är så fina och höstiga. Påminner lite om Rönnbären, fast på buske.

photo 4

Vi tog sedan bussen in mot stan. Vi hoppade av vid Oxford Street och gick ner mot Darlinghurst.

photo 5

På den här uteserveringen hade vi tänkt äta lunch, men de rökte så mycket vid bordet bredvid och då blir det ju inte så mysigt.

photo 6

Så vi gick vidare till Potts Point och satte oss på en trevlig uteservering istället. Sedan gick vi vidare mot Woolloomooloo.

photo 7

Där gick vi omkring ett tag.

photo 8photo 9

Vi gick ner mot vattnet och tänkte ta oss en drink på pråmen. Men de såg lite dyra och överklassiga ut, så vi gick vidare.

photo10

Till en pub i närheten. De hade en ballis som man kunde sitta på och kolla på fåglarna i trädet bredvid. Tyvärr fanns det en övertrött unge på samma balkong så vi gick in.

photo 11

Sedan gick vi vidare mot Elizabeth Street och tog 373:an hem till Randwick.

photo 12

Idag fyller min fina pappa år! Stort grattis på födelsedagen pappa önskar vi alla i Pingvinfamiljen. Jag valde mitt favoritkort på pappa med jetlag :)

IMG_5826

Och eftersom vi tänker extra mycket på mamma idag och pappa fyller år så får de vara med på en bild båda två. Fin mamma och pappa jag har.

photo (15)

april 19, 2013

Konstutställning och svensk pizza

Onsdags

I onsdags var jag inne i stan på jakt efter en liten present till min pappa som fyller år om några dagar. Åsa tyckte då att vi kunde träffas upp efter att hon slutat jobbet och ta en drink. Ett utmärkt förslag tyckte jag.

Åsa hade kollat upp ett ställe som såg trevligt ut. En pub och restaurang, som också har tavelutställning.

image_65

Så här sitter Åsa och kollar på tavlor och dricker ett glas Shiraz.

photo fru

Torsdag

Veckans andra arbetsintervju skedde i North Sydney på torsdagseftermiddagen. Jag har nu varit på fler intervjuer i Australien än i Sverige. Det är väl bra jobbat på två år…Nu orkar jag inte ens bli nervös längre, så det är skönt.

Här byter jag buss inne i stan.

photo

Intervjun var ett par portar bredvid min frus jobb. Tyvärr är inte själva jobbet jag sökte placerat där, utan intervjun skedde på ett rekryteringsföretag. När jag presenterade mig i receptionen sa receptionisten att då måste du vara svensk :).

Det var en trevlig kvinna från Göteborg som bott här i 22 år. Vi hade himla mycket att prata om så när rekryteringskonsulten kom ut för att hämta mig hade jag nästan glömt bort vad jag gjorde där.

photo o

Efter att intervjun var klar tog jag bussen från den norra sidan tillbaka till Randwick.

photo s

Torsdagskvällen spenderades med ett gäng trevliga svenskor på Sven's Viking pizzeria. Galet gott och trevligt var det!

20130418_195527

Fredag

Idag har jag storstädat. Galet nog har jag sett fram emot det. Skåpluckor, duschkabinen och golvet har fått sig en ordentlig omgång. Jag hade fortfarande inte hört något från plastikoperationssjukhuset och de hade nog fasiken inte ens tänkt ringa. När jag ringde fick jag inte ens prata med någon utav de som intervjuade mig utan jag fick hälsningen att de valt någon annan. Ganska oproffesionellt enligt mig och på ett sånt ställe vill jag ändå inte jobba…

När jag var på väg till Coles ringde rekryteringskonsulten och sa att han tyckte att intervjun hade gått jättebra och att han ville skicka vidare mina uppgifter till företaget och att han trodde att jag var rätt person för jobbet. Jag som inte ens förstod arbetssannonsen kunde bara hålla med ;). Titeln låter ju lite cool i alla fall, DMS Project Management/Adminstration Support. Då hoppas vi att det går vägen.

Nu har frun och bonussonen kommit hem så nu ska det lagas nachos. Trevlig helg på er!

april 16, 2013

Chippendale

Lördag

I lördags utforskade vi ett nytt område, Chippendale. Jag har faktiskt varit där förut, utan att ha vetat om det då stadsdelarna ligger väldigt tätt. Chippendale ligger väldigt nära Glebe, för er som vert vad det ligger.

photov

På den hör puben blev det lunch. De hade en jättemysig uteplats, men det var motljus så fotona blev inte så bra.

photon

Söndag

Vi köpte en grillad kyckling och slängde ihop en sallad och gick och la oss i parken under ett träd. Mycket skönt. Vi lyssnade på Annica Östberg som vinterpratare. Tur att man inte har gjort sånna felval i livet… På eftermiddagen åkte Pontus och Åsa till Bondi Junction för att hitta en ny fläkt till Poppes rum. Det visade sig att det inte fanns en endaste fläkt i hela BJ då de sålde slut dagen vi hade 45 grader… Så nu har Pontus sovit i gästrummet i två dagar där det finns någon typ av fläkt inbyggt där.

När de kom hem så han vi med att njuta på terrasen en stund.

photo p

photox

Måndag

På förmiddagen ringde de från Bondi Junction Private Hospital och frågade om jag kunde komma  på intervju på eftermiddagen. Bondi Junctions privat sjukhusvisade sig vara en plastikkirurgisk mottagning som var helt nyrenoverad. Jag har dock ingen erferenhet av det jobbet och jag tror att den endast anledningen till att jag fick komma på intervjun var att jag har varit på kibbutz. Kirugen var från Israel och hade sagt till den andra intervjukvinnan att jag måste vara en bra person :)

Jag är ganska säker på att jag inte får det jobbet då intervjun bara tog 10 minuter och min profil inte stämmer in. Förutom mitt år på kibbutzen då förstås, för över 20 år sedan :)

Tisdag

Vaknade upp till nyheterna om bomberna i Boston. Så tragiskt. Hoppas de får tag på bovarna. i Syndey hade vi en ganska regnig tisdag, men med vissa uppehåll. Under ett utav uppehållen fick det bli en sväng till parken. På vägen dit gick jag förbi en stoooor och fin blomma.

photoz

På eftermiddagen har jag sökt lite mer jobb. Bland annat tre stycken roliga jobb på International SOS. Det skulle ju vara kuligt. Vi hade ett par halvruttna bananer i fruktskålen och man vill ju inte få en massa blomflugor och då kan man ju göra lite bananbröd av dem, så så fick det bli. Nu ska jag ta mig en bit!

april 12, 2013

Hösten som tog en paus

Lill-Åsa skriver

Tidigt imorse vaknade jag upp med en skitkonstig och udda fråga som inte ville försvinna. Djur som tävlar, tex travhästar, springer tjejerna lika snabbt som killarna? Det är en stor travdag här på Randwicks travbana imorgon och typ världens snabbaste häst Black Caviar är en tjejhäst. Så då tänker jag att kanske tjejhästar och killhästar tävlar i samma lopp och en tjejhäst är bäst. För jag har inte hört talats om att det är ett lopp för endast kvinnliga hästar…Ja, det är skönt att inte behöva drömma on jobbet i alla fall :)

Sommaren ville inte riktigt ge upp än. Sedan jag blev arbetslös, eller jag tror jag väljer att kalla det ofrivillig hemmafru, i onsdags har solen skinit från en klarblå himmel. Temperaturen som hade blivit underbart sval och skön i sovrummet är som bortblåst och nu får vi köra fläkten igen. Men jag klagar inte! Men blir glad av värme och sol och det kan behövas när man har en enorm dos av pms.

photo A

Med ömma boobisar och ett ett sjujävla humör fick det bli en morgonpromenad till Centennial Park.

photo F

Efter lite tvätt och jobbsök var det dags att gå och handla.

photoE

Här går man igenom första centrumet.

photo B

Då kommer man ut här.

photo D

Ja sedan går man över vägen och in på Coles.

photo C

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska vakna så vi kan Skypa. Det är ju så mycket enklare nu när vi har vintertid och ni i Sverige har sommartid. När klockan är 17.15, som klockan är nu här i Sydney är klockan 09.15 i Sverige. Trevlig helg på er!