december 26, 2012

Julen 2012 i sammandrag

Julafton

Det var en lite annorlunda jul då ju faktiskt Lill-Åsa jobbade och därför var tvungen att åka en liten snabbis in till kontoret på julaftons förmiddag. Dock hann vi tillbaka i god tid för hinna äta lunch på det nyöppnade Mad Mex här i Randwick. Maten var god men musiken var nog lite väl hög.

59659_10151341664277848_1534631512_n

Sen blev det Kalle Anka i mörka rummet då solen sken för starkt i vardagsrummet. Egentligen ska man ju äta efter det men klockan 16.00 är man ju inte middagshungrig direkt. Det fick bli julklappsöppning istället. Ingen av oss hade något som helst emot det.

IMG_1118

Pontus blev mest glad för sina nya longboardshandskar.

IMG_1119IMG_1120

Av Ricardo fick han bland annat Kalles kaviar. Hårdvaluta i det här landet.

IMG_1121

Sen gick killarna upp och grillade och vi ställde oss vid spisen och fixade det andra. 

IMG_1123

Vi åt sen länge och njöt av vår julmiddag med grekiska inslag.

IMG_1124

Juldagen

Regnigaste och kallaste dagen på månader. Stackars alla aussiesar som skulle fira jul med picnic och cricket. Blev inte så mycket av med det. För oss gjorde det mindre. Killarna åkte till Aquarium och vi kollade på film och slappade.

Annandag Jul

Efter en powerwalk i Centennial kände vi för att ta oss utanför Randwicks kommun.
Newtown är så mysigt och vi har inte varit där på länge. Newtown är som söder med många bohemiskt klädda människor, gayvänligt, små butiker som säljer annorlunda saker och massor av kafeer och barer.

IMG_1125

Vi som annars är ganska organiserade, har tydligen tappat stinget. Både igår och idag gick vi för att handla mat men affärerna var tokstängda. Snart är toapapperet slut men det ska nog gå bra ändå.

december 23, 2012

Tillökning i Pingvinfamiljen

Fredag

Pontus gick upp först av oss alla på fredagsmorgonen. Det hör inte till vanligheten men han skulle ta bussen till flygplatsen för att möta Ricardo. Så 6.30 vinkade han hejdå, spänd av förväntan. Lite senare ringde han och berättade att de hade hittat varandra och att de var på hem. Två skitglada killar.

Varje år på Åsas jobb ordnas något som heter Kris Kringle White Elephant. Alla köper en liten present och sen får man antingen ta ett paket från högen eller sno en present av någon annan.

Vi hade även en annan aktivitet i år. Alla hade scannat ett foto från sjätte klass och sen skulle alla andra peka ut oss bland våra klasskamrater. Väldigt skoj faktiskt.
Åsa kan avslöja att hon sitter på främsta raden i en röd tröja.

photo 107

Lill-Åsa hade redan klarat av sitt juljobbfirande på torsdagskvällen vilket innebär en sväng till puben Mill Hill som ligger en snorloska från kontoret. Det visade sig att Hugh Jackman precis varit där och vi missade honom med en minut.

På fredagen gick Lill-Åsa hem redan vid 15.00 då hon ändå har jouren och har telefonen med sig hela tiden. Solen sken, himlen var blå men gräsmattorna börjar bli grå.

Killarna var inte hemma när vi kom hem från jobbet. De hade gjort stan och till och med bränt sig lite i nackarna. Under nachosmiddagen fick vi höra allt om Ricardos resa hit. Mycket mysigt att sitta länge och äta och prata.

Vi satt även en stund uppe på altanen och Ricardo sa gång på gång hur fantastiskt det är att vara här i värmen.

photo 2

Lördag

Lill-Åsa vaknade upp med en förkylning i öronen. Så länge den bara håller sig där så är vi helnöjda.

Vi hade lite shopping kvar att göra så vi åkte in till stan och det hela gick smärtfritt då vi faktiskt var med och köpte våra egna klappar. Kanske lite oromantiskt men vi är väldigt nöjda med våra julklappar som nu ligger inslagda under granen.

För några månader sen köpte vi det här spelet på motsvarande Myrorna för inga pengar alls. Riktigt underhållande med frågor om Australien. Dock mycket svårt men om vi spelar det där spelet några gånger kommer vi ju lära oss massor och vårt nya hemland. Sportfrågorna kommer dock aldrig fastna.

photo (106

Söndag

Idag har vi bockat av en del måsten och sedan legat med varsin blank tidning uppe på altanen.

photo (1)

I Lill-Åsas blanka tidning läste hon ett reportage om de nya kommande stjärnorna. Det här är tydligen den kommande stjärnan Matilda Brown. Visst kan man se vilka hennes föräldrar är?

matildabrown_portrait

Mamma och pappa Törnfåglarna. Starkaste kärlekshistorien någonsin. Men dock mellan mamman, Rachel Ward och Richard Chamberlain.

Bryan Brown Rachel Ward Launch Sydney Film 3Yn3ryVyjaUl

Ja imorgon är det julafton! Ha en trevlig sådan önskar vi i Pingvinfamiljen.

christmas-penguin-card

december 19, 2012

Carols by the Sea 2012

Söndag

Det var dags för lilla julafton. Då Holmströmarna åker till Söderhavsön Vanuatu idag ville vi ha julmys med dem först.

De kom över till oss för lite julklappsbyte och lunch.
Vi började med det viktigaste, nämligen julklapparna. Vi satte oss på altanen som egentligen är lite för varm dagtid på sommaren. Några av oss satt i skuggan av parasollet men Anna, Micke och Lill-Åsa som är lite tuffare satt i solen. Annas klänning var alldeles blöt efteråt.

Fotot är lite suddigt då det tog en stund för kameran att vänja sig vid den fuktiga luften.

IMG_1106

Sådärja nu har kameran vant sig.
När Lill-Åsa öppnade sin julklapp hade både Tilda och Eric somnat :)

IMG_1107

Vi märkte en tydlig tendens att männen i sällskapet tidigt tappade sina huvudbonader.
Vissa ville inte heller vara med på bild.

IMG_1109

Det är tur att vi tjejer håller hårt i traditionerna. Heja Tilda!
Fina kusinerna.

IMG_1110

Herr och fru Holmström. Åsa var glad att någon tog över ansvaret för grillningen.

IMG_1111

Sen gick vi ner till Coogee för att lyssna på julsånger. Det är tredje året vi besöker Carols by the Sea. Det var över 10 000 personer där i år och det var trångt men mysigt på gräsmattorna.

IMG_1112

Det här fotot är snott från Randwick kommuns Facebook-sida.
Har ni sett vilka fina människor!

481685_520908121261800_1372706328_n

Ett tag var vi lite oroliga för att vi skulle bli blöta men inte en droppe och dessutom fick vi de här vyerna på köpet.

IMG_1113IMG_1114IMG_1115

Veckorna går så fort just nu så att vi blir nästan rädda. I natt klockan 04.00 vår tid sätter sig Ricardo på flyget från Köpenhamn och kommer hit på fredag morgon. Galet galet galet.

Tack snälla pappa Hans och Birgitta och familjen Martinelle för de fina julkorten. Tack också pappa Kjell för paketet som vi tror innehåller en julklapp så vi vågar inte öppna det förrän på måndag.

IMG_1116

Idag har Lill-Åsa jobbat två veckor på sitt nya jobb. Hon trivs alldeles utmärkt och på fredag tar hon över hela företaget ;) Kanske inte riktigt men i alla fall för en vecka då de andra går på julledigt och Lill-Åsa har jour.

december 15, 2012

Luciafirande och julfest

Torsdag

Det var många år sen vi var och såg ett luciatåg. Nu var det dags!

Tilda och Anna mötte upp Lill-Åsa i Bondi Junction och de tåg bussen in till stan. Där mötte de upp Åsa utanför puben som ligger granne med kyrkan.
Det blev en pubmiddag och lite kackel innan vi gick för att ställa oss i kön utanför kyrkan. Som ni ser hamnade vi långt fram i kön och bakom oss ringlade sig kön hela vägen runt hörnet på gatan. Alla fick faktiskt inte ens plats i kyrkan. Det var en ny upplevelse.

IMG_1087

Mycket stämningsfullt med alla låter som hör till ett luciatåg.

IMG_1090

Fredag

Julaktiviteterna fortsatte även på fredagen då var dags för julfest med Åsas jobb. Festen var hemma hos VDn på hans altan.

Åsa åkte dit med arbetskamrater medan Lill-Åsa kom med buss från jobbet. När Åsa skulle gå in i huset där festen skulle vara passerade hon en bil med en svensk flagga på bakrutan. Det visade sig att hon som lagade maten för cateringfirman var en svensk kvinna från Trollhättan som bott i Sydney i 30 år.

Under festen serverades det galet god plockmat på brickor under hela kvällen. Nya rätter kom och gick. De kan verkligen laga mat i Trollhättan.

På bilden nedan från vänster. Fina Helen, Carolina, Matt, Sonia, Shawn och Denise.

IMG_1094

Kvällens enda barn och yngsta gäst var 7 månader och söt som en karamell.

IMG_1095

För oss var det första gången vi var på julfest under en varm sommarkväll på en stor altan men säkert inte den sista.

IMG_1098

Efter några timmar kom karaokemaskinen fram. Nästan först ut var Paul från Melbourne som rev av en rocklåt med hes röst och rätt kroppsrörelser. Skön snubbe.

IMG_1104

Åsa hade verkligen inte tänkt sjunga men Helen drog kortet "Om du älskar mig så sjunger du med mig". Ja, då var det bara stiga upp på den lilla scenen och riva av en Abba-låt tillsammans med Helen.

Denna suddiga bild visar Åsas närmaste kollega Matt och hennes helt underbara chef, Alex som river av något med enorm känsla.

IMG_1105

Kvällen var väldigt lyckad och vi var med och stängde ner festen. Som en perfekt avslutning på kvällen fick vi skjuts med Helen och Costa hela vägen hem till vår dörr. Där sparade vi en rejäl slant på taxi.

december 09, 2012

Glöggpicnic

Fredag

Lill-Åsa avslutade sin första arbetsvecka med ett glas äkta champagne. Nu hoppas hon att varje vecka ska avrundas på det sättet :)

Middagen blev på tu man hand då vi inte har sett röken av Pontus sen i torsdags kväll. Han har sovit hos sin polare Zach och var bland annat på en födelsedagsfest på en pub i lördags. Han börjar bli stor.

Lördag

Anna hade tagit initiativet till att bjuda in till glöggpicnic i Centennial Park så vid 14.00-tiden tog vi vår kylväska och gick mot parken. Det hade tyvärr blivit en hel del avbokningar i sista stund men desto mer gott till oss som kom. Glöggen var helt fantastiskt god.

photo (102

En väldigt charmig Linnea bland alla andra barn. Bakom henne ligger Tilda och Isabella och pratar om viktiga ting.

photo (103

Vi har nog aldrig sett parken så torr som nu. Gräsmattorna är lite brunaktiga men det är smällar man får ta om man ska ha fint väder och inget regn.

På väg hem hälsade vi på tomten som vinkade så fint trots att han är så varmt klädd i värmen.

photo (100

Vi åt lite räkor och myste framför På spåret och tindrade i kapp med julgranen. Vi ÄLSKAR december!

Söndag

Imorse gick vi en runda runt Centennial Park och vi är glada att vi inte blåste bort. Vi pratade om att det är galet var tiden går fort och att Ricardo redan är här om två veckor och om att Marie och Magnus kanske går den här promenaden med oss om tre veckor. Galet!

På parkeringen längs parken stod denna sötnos. Troligtvis en kvinnlig ägare.

photo (101

Nu på eftermiddagen har vi uppdaterat våra priser på huset för nästa säsong och en massa annat pyssel med huset.
Idag har vi nya gäster som flyttar in och vi hoppas att de ska trivas lika bra som den belgiska familj som flyttade ut i fredags och som bott där sen vi åkte hem till Sydney efter semestern.

december 05, 2012

Lill-Åsa första dag på nya jobbet

Lill-Åsa skriver

Idag har jag gjort min första dag på mitt nya jobb.
Mina nya arbetstider är 9-5 måndag till fredag. Det kan nog inte bli mycket bättre än så om man jobbar heltid. Jag får också betalt för alla de timmarna och de drar inte bort någon tid för lunch, vilket är bra när man jobbar som coordinator för man tar sällan någon lunchrast. Man får helt enkelt ha med sig telefonen överallt. Inte speciellt betungande på mitt nya jobb då telefonen sällan ringer…

Vid 08.20 traskade jag iväg i solskenet och jag var konstigt nog inte ett dugg nervös.

Dagen har gått fort och oj vad jag trivs med min jobbarkompis Cate (ja, hon stavar det så). Hon är 50 år, har bott i London i 20 år, genomgår klimakteriet, är gift med en trevlig man, har gått ner 20 kg med hjälp av Viktväktarna de senaste året och har sin 85-åriga mamma boendes i lägenheten ovanför sig. Trevliga chefen Rose springer mest ut och in, men det är ju bara bra. Kontoret är litet med två rum och det känns ju fantastiskt att ha ett eget litet krypin. Jobbet kändes enkelt men det är ju en hel del nya namn att lära sig, men det går nog fort. Jag känner ju faktiskt igen det mesta från mitt första jobb här i Australien. Cate och Rose är inte omöjliga på mycket saker så nu låter det nästan som att jag kan vara ledig alla dagar när Marie och Magnus kommer. Kanske jag behöver jobba en måndag i slutet av deras vistelse.

Jag skulle kunna skriva världens längsta blogg om mitt nya jobb men jag spar lite till senare. Här är några bilder när jag går den underbart mysiga vägen hem från mitt nya superbraiga jobb.

photo

photo (8)

december 03, 2012

Tavlan är klar!

Lill-Åsa bloggar

Vi glömde ju berätta i helgens blogg att jag nu är klar med tavlan. Vilket pillerjobb det blev. Jag fick dra upp tempot lite på slutet då jag ju fick ett jobb helt plötsligt. Det är ju inte kul att ha en massa halvklara projekt liggandes. Så här ser den ut från ovanvåningen.

IMG_1077

På nära håll mitt i trappen

IMG_1080

Och nerifrån hallen.

IMG_1081

Jag och frun hade lite vernissage i fredags och sprang upp och ner i trappen och sipprade på lite vitt vin. Mycket softiskerat minsann.

Måndag

Nu har jag ju bara två dagar som hemmafru kvar och då tänkte jag som så att jag tar lite semester. Jag började därför morgonen med frukost på sängen och två avsnitt av Nurse Jackie. Underbar serie som inte min fru har klickat med lika mycket och jag kan alltså titta på den själv, utan dåligt samvete. Utanför smattrade det på rutorna och jösses så underbart mysigt jag hade det.

1333468197493_Xfinity_Nurse-Jackie_1280x640_Overlay_640_320

Jag kunde ju inte ta ut semester helt då vi faktiskt behöver mat i Pingvinfamiljen. Precis som alla andra familjer alltså. Jag har varit lite dålig på att äta frukt sisita tiden och så fort jag slutar äta minst två frukter om dagen så får jag skitäcklig andedräkt. Jag vill ju inte börja på nya jobbet med dålig andedräkt så idag fick det bli extre mycket frukt och grönt. Allt nyttigt är tungt att bära hem så jag belönande mig själv med några jättefina zip-lock-påsar. Det är Litte Miss Sunshine och Little Miss Giggles på dom. Så fina så.

zip

Jag trodde makrill var gott på grund av tomatsåsen, men så var det ju inte alls. Den är jättegod precis som den är och den är ju så nyttig för nästan allting. Att jag äter så här nyttig lunch gör nog ingenting för när jag satte på mig byxorna för intervjun förra veckan fick jag knappt på mig dem. Jag har nog lyckats med att gå upp en så där 5 kilo på ett år. Så kan det gå om man mår bra och har roligt.

IMG_1086

december 02, 2012

En varm första adventshelg

Lördag förra veckan

Ja, vi vet! Vi är usla på att blogga just nu men vi hoppas på att vi kompenserar genom att vara aktiva på Instagram och i viss mån även Facebook. Lägg gärna till oss på Instagram.
Åsa heter asaekr och Lill-Åsa rickan001.

Nu till lördag kväll förra veckan. Vädret var fint och vi grillade gott nötkött.
Pontus såg vi inte röken av på hela helgen. Han tillbringar i stort sett all sin lediga tid med killarna på bräda. Han har så roligt och vi är så glada för hans skull.

IMG_1071

Skål!

IMG_1073

Söndag

Söndag och en mycket varm sådan. Att åka till stranden kändes därför lockande. Vi valde La Perouse som ligger en bit söderut.

photo (101

Det var ca 19 grader i vattnet. Alldeles för kallt för oss egentligen men eftersom Åsa höll på att bli helt överhettad gick hon och slängde sig i det blå. Då kunde ju inte Lill-Åsa vara sämre.

På bron som ni ser bakom den badande Lill-Åsan har Tom Cruise kört motorcykel i Mission Impossible 2. För övrigt en skitfilm.

photo (106

Mjukglass är gott när det är varmt.

photo (104

Måndag till fredag

Ja ni har väl inte missat att Lill-Åsa har fått jobb i veckan. Hon passar därför nu på att njuta extra mycket av sina promenader i parken. På Instagram frågade Birgitta vad den här blomman heter men vi har tyvärr ingen aning.

photo (103

I onsdags lyxade vi till det och gick ut och åt på en mexikansK restaurang några minuters gångväg hemifrån.

Jakarandan blommar fortfarande. Den måste banne mig ha blommat i en hel månad nu.

Jacaranda

En hungrig Åsa på väg mot restaurangen.

On our way

Nästan framme.

photo (100)

Framme vid Vivo. Restaurangens typsnitt är nästan lite lik matkedjans. Restaurangen ligger alldeles bredvid Sven’s så vet Gun, Karin och Kjell vart den ligger.

photo (102

Fredag till söndag

Vi förstod innan fredagsmiddagen att vi skulle se ännu mindre av Pontus den här helgen. Hans kompis Zach i Bondi Junction ville ha sällskap då hans föräldrar är bortresta på semester. Zach måste själv stanna kvar i stan eftersom han jobbar som lärling. Pontus ringde därför och frågade om han kunde få sova över hos Zach. Självklart fick han det då vi litar på Pontus och hans kompisar som alla verkar mer insnöade på att åka longboard och inte verkar speciellt intresserade av alkohol och andra dumheter.
Tror vi i alla fall…

Vi vet inte riktigt vad som hände men Åsa var tvungen att påminna Lill-Åsa att hon skulle öppna den första luckan i chokladkalendern. Det har aldrig hänt förut. Kanske hon börjar bli vuxen. Gud förbjude…

photo (105

Lördagen var varm som tusan. Det låg runt 34 grader och när vi tittade ut genom fönstret såg vi folk gå vi förbi som i slow motion. Det är svårt att få fart när det är så varmt.

Trots detta bestämde vi oss för att åka in till stan för lite shopping. Det visade sig faktiskt inte vara en så dum idé då det ju finns AC på alla affärer. Något vi själva inte har längre efter att byggidioterna hissade upp vår AC när de gjorde om balkonggolvet. Igår när vi skulle sätta på den så snurrade inte eländet. Suck.

Julskyltningen på varuhuset David Jones.

IMG_1075IMG_1076

Julpyntat och fint.

photo (108

När vi kom hem från shopping (vi lyckades med konststycket att hitta jeans till oss båda två) och lunch i stan blev det julpyntning på hög nivå. Alldeles för hög nivå om man frågar Marie :)

Vår nya julkrans på ytterdörren.

photo (107

På spåret är precis vad man vill titta på när man har julpyntat och ätit klart. Ni har ju På spåret på fredagar i Sverige men på Albert Street visas det på lördagskvällar.

photo (109

Söndag

Vi ska ju inte handla många julklappar men några behöver ju ändå inhandlas. Vi åkte därför till Bondi Junction idag.
Då ville vi även passa på att titta var Lill-Åsa ska börja jobba på onsdag. Om man kommer ut från Lill-Åsas nya jobb så står man här på Oxford Street. Då skulle man nästan kunna kasta en sten på Anna och Mickes hus eller i alla fall deras gym. Varför man nu skulle vilja kasta sten på deras hem eller gym…

IMG_1082

Så här ser ingången ut. Lite 80-tal över det hela.

IMG_1083

Många olika företag i huset och Lill-Åsa ska jobba på första våningen, kontor D.

IMG_1084

Sedan satte vi igång att bocka av julklappslistan. Inte alls särskilt hysteriskt mycket folk faktiskt.

IMG_1085

Nu är det söndag kväll och vi har bara sett Pontus komma hem med en utav kompisarna och vända och hämta rena kalsonger. De har visst inte sovit många minuter i helgen så han lär väl komma hem och slockna på två röda. 

Ha en trevlig söndag medan vi närmar oss måndagen med stormsteg.