juni 27, 2010

Übersvensk sommardag i Vaxholm

Nästa sommar är vi ju troligtvis inte i Sverige så därför försöker vi köra en toksvensk sommar. Out with a bang, liksom.

En tur till Vaxholm känns übersvenskt.

Vi hoppade på färjan vid Strömkajen klockan 12.00.

IMG_0225

Gled förbi slottet…
 
IMG_0226

…vidare ut i skärgården.
 IMG_0227

Många svenska semesterfirande båtägare var ute på böljan den blå. 
På vår båt var det dock mest utländska semesterfirande.

IMG_0230

Tyvärr fanns det ingen plats utomhus men det var ganska blåsigt så det gjorde inte så mycket.
 IMG_0231

Vaxholm.

IMG_0233

Här har vi precis fått fast mark under fossingarna och nu återstod jakten på ett ställe att inta lunch. Vi hade tänkt oss lite finare lunch kanske med ett glas vin till.

IMG_0235

Men det fick bli en korv bland kråkorna. Vi blev för snåla när vi såg menyerna på restaurangerna runt Vaxholm.
 IMG_0237

På det här sättet kunde vi med gott samvete unna oss en varsin mjukglass efter maten.
 IMG_0238  
IMG_0240

En liten promenad fick det bli runt stan.
 IMG_0241

Det är väldigt fint i Vaxholm.
 IMG_0242

Mätta gick vi på båten och åkte tillbaka till stan.
Nu ska vi försöka njuta av vår söndagskväll och inte försöka tänka på att vi Åsor måste gå upp till jobbet imorgon bitti.

Familjen Witt

Igår var vi bjudna på dop ute i Sorunda kyrka. Det var lilla Isak som skulle döpas. Precis när vi klev ur bilen för att gå till kyrkan såg vi värsta blixten och bara någon sekund senare dundrade det rejält. Vi hann vi preciiiis in i kyrkan innan regnet vräkte ner.

IMG_0183

Vi slog oss ner på första parkett.
 IMG_0184

Det gick bra. Isak fick sitt namn.
 IMG_0187

Och vi sjöng Trygga räkan.

IMG_0190

Det var en underbar präst som tyckte att vi alla skulle vara med under dopet och barnen fick springa runt så mycket de ville.
 IMG_0193

Isak var vaken och glad igenom hela ceremonin.
  IMG_0197

Sen stannade Oscar kvar där framme och sen ljöd orgeln… Brudmarschen. Du du du duuu. In kommer Sofi, hennes pappa Tommie och näbbarna, Lynn och Ebba.

IMG_0198

Sedan blev det giftermål.
 IMG_0203

Herr och fru Witt och en massa småbarn.:)


Prästen bad dem kyssas så att vi skulle kunna fånga dem på bild.

IMG_0207

Lollo var också i kyrkan, fast vi fångade henne på bild utanför.

IMG_0209

Vi hade inga risgryn och Sofi föreslog att vi skulle slänga småsten istället. Men det kändes inte helt rätt :)
 IMG_0215

Sen var det dags för fest i Nynäshamn.
Det här ser ut att vara en läskig dunk.

IMG_0218

Presentöppning innan maten.
 IMG_0220

Vi blev bjudna på grillspett, tzatziki och bulgur.
 IMG_0221

Poppe var ju på väg hem från Skåne så vi bröt upp redan vid 17-tiden.

Nu ser vi fram emot nästa bröllop om två veckor då storasyster Cim ska gifta sig med sin Kenta.

juni 26, 2010

Midsommarafton på balkongen

Midsommarafton

Midsommar är en högtid som firas kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes Döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar i Sverige med dans kring midsommarstången och inte sällan med sill och färskpotatis på matbordet.

Vi ville ju inte bryta mot de svenska traditionerna så självklart dukade vi bordet med färskpotatis och sill. Vi tycker ju också att nubben hör till midsommarafton.

IMG_0166

Lill-Åsa har börjat knapra på allergitabletter då gräsallergin slår till lagom till midsommar. En biverkning är tydligen dåsighet och sömnighet. Det har vi minsann märkt då hon mer eller mindra har sovit bort de sista två veckorna. Efter 10 timmars sömn var det därför dags för Lill-Åsa att ligga på spikmattan en stund medan Åsa fick lite måla- naglarna-tid framför nya numret av Amelia. Tidningen måste ha varit intressant för Åsa glömde bort Lill-Åsa på spikmattan och så här dagen efter kan vi nästan fortfarande se hålen i Lill-Åsas rygg. Ja ja, ett par timmar på en spikmatta måste vara jättebra för själen. Efter den totala avkopplingen var det dags att börja tänka på mat igen. Bambi var också hungrig. Vi bjöd upp henne på lite lax, men hon ville inte ha för hon är vegetarian. Synd.

IMG_0169

Hon stod och tok-njöt av sitt gräs medan vi satt på balkongen och åt vår icke vegetariska måltid.

IMG_0174

Till det drack vi ett jättegott vitt vin. 77 pistoler kostar det och för er som undrar hur det smakar så smakar det så här: Torr, aromatisk, druvtypisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, sparris och citrus.

IMG_0178

Ett stycke nyvaken Lill-Åsa. 

IMG_0180

Ett stycke Åsa med nymålade naglar.

IMG_0181

Nu ska i väg på dop och överraskningsbröllop. Det är lilla Isak som ska döpas och hans föräldrar som ska överraska oss med ett bröllop. Fast vi vet ju om det så vi blir nog inte så överraskade. Ikväll kommer Pontus hem med tåget från Malmö, så det blir nog ingen sen tillställning för vår del. Men kul ska det bli.

juni 25, 2010

Fredagen som var en torsdag

Åsa skriver

Jobbet har varit spännande i veckan med uppstart av ett nytt projekt då vi ska implementera ett beslutstödssystem på företaget. Vi har valt QlikView som är det bästa som finns att uppbringa och den nördiga applikationstjejen i mig hoppar av förtjusning.

Det var ju en kortare arbetsvecka och vips var det torsdag=fredag.

En after work stod på programmet och jag styrde därför kosan mot Kammakargatan. Jag började dock på Kicks på Sergels torg där de hade rea. Hoppsan, en ny parfym! Jag gick sen nerför Sergelgatan där de ställt ut fotografier över Stockholm.

IMG_0158-1

Jag träffade sen mina goa fd kollegor Delphine och Joax.

IMG_0159-1

Ett tag senare kom även Cissi.

Vi satt en stund och pratade i kapp vad som hänt sen sist och i det här gänget myser jag alltid. Tiden går tyvärr fort och vi bröt upp vid 19-tiden då det var dags att åka hem till frun för att äta grekisk mat som hon lagat. Man kan ha det sämre…

IMG_0161-1

På vårt köksbord står just nu en bukett som vi köpte på IKEA i helgen. Enligt IKEAs vanliga standard då alla varor heter något har de döpt denna blomma till just.. BLOMMA.

Marie fick en likadan i lördags när vi uppvaktade henne och jag hoppas att hon fick se den utslagen innan hon i förrgår åkte till Kanarieöarna.

IMG_0163

Middagen var toppengod och vi njuter nu av att få gå och lägga oss och veta att vi får sovmorgon imorgon. Och två morgnar till.

juni 23, 2010

Sprutpåfyllning

Måndag

Efter 9 timmars effektivt arbete mötte vi upp Poppe utanför Wasa Vaccin på Hötorget. Vi vet, nu tänker ni "Men vad fan, ska ni åka igen?!!". Det ska vi inte. Inte förrän i vinter.

IMG_0152

Det känns väldigt jobbigt att ta en påfyllnadsspruta (och betala 1 100 spänn) utan att få någon belöningsresa för det. Då får man trösta sig på annat sätt. En pizza och en stor stark kan förgylla en måndag. Till saken hör också att vi innan vi fick den där sprutan i armen fick vi vänta i över två timmar så det kurrade rätt rejält när vi väl var klara.
Ont gjorde den också men nu har vi över 30 års skydd mot Hepatit A och B.
 
IMG_0153

På vägen mot tunnelbanan gick vi över Hötorget och hälsade på Shrek. He’s big!

IMG_0157-1

Idag har Poppe och Asplundarna börjat sin resa söderut. De har idag besökt Flygvapenmuseet i Linköping och fortsätter ikväll till Värnamo där de stannar över natten. Imorgon åker de den sista biten mot Höllviken.

juni 20, 2010

Helgen som gick. Alldeles för fort.

Fredag

Att det varit bröllopshelg i helgen kan ju inte någon ha missat. Vi firade brudparet på vårt sätt med att göra en prins- och prinsesspaj.

IMG_0104

Vi tittade sen på konserten i Konserthuset och blev lite förvånade över att vi satt där som två lipsillar i soffan. Nu har vi kommit fram till att vi nog är väldigt känsliga och blödiga. Eller kanske inte. Tydligen var vi inte de enda som bölade under denna fina konsert. Många artister hyllade paret och Peter var också där och sjöng något fint.

IMG_0111

Lördag

Karin var snäll nog och lånade ut den lilla röda till oss i helgen.

Vi hade lite KK-ärenden men började på Macke Donken. Där var det en svensexa och titta vad alla pojkar svärmade kring sportbilen.

IMG_0116

På IKEA delade de dagen till ära ut gratis prinsessbakelser och kaffe. Det ville Lill-Åsa inte missa.
 IMG_0118

Vi hann preciiiis hem till 15.30 när ceremonin började. Tårarna sprutade även denna gång.

IMG_0125

På kvällen var det dags att fira Maries födelsedag i Södertälje. Vi velade länge fram och tillbaka om vi skulle ta Karins bil dit men nä. Det är ju kul att få dricka vin på en tjejmiddag.
Kolla in skaldjursbordet!
 IMG_0127

Den här lilla boken köpte vi till Marie i Melbourne för några år sen.
Den är full med roligheter.
 IMG_0128

Totalt var vi elva tjejer och nu hoppas vi att vi alla kan åka till Valencia tillsammans i september. Underbart gäng och jösses som vi skrattar när vi ses.
 IMG_0129

Här kommer det fler brudar.
 IMG_0132  
Räkor, havskräftor, vanliga kräftor, rökta räkor, baguette, avokado och aioli. Fy fan vad gott!

IMG_0133

Ulla, Maribel, Pernilla och Lotta.
 IMG_0137

Prinsessan Marie.
 IMG_0138

Till skaldjuren drack vi vin. Och även långt efter att skaldjuren var slut.
 IMG_0144

Victoria och Daniel i en skön mix.
 IMG_0145

Ubbe som kom och hämtade Gun var snäll nog och skjutsade oss till tåget. Vi var hemma lagom till midnatt och hade väl inga större sömnsvårigheter.

Söndag

Vår balkongmatta har sett bättre dagar och vi köpte därför en ny fräsch igår i Kungens Kurva. Idag rullades den ut.

IMG_0147 
Vi funderar ofta på hur de på HSB tänkte när de la in ett gammelrosa golv i vårt badrum. Vi har försökt hitta en lösning och kollat upp om man kan måla skiten men det finns visst en stor risk för att det inte blir bra.
Tjejen i färgaffären nästan vägrade sälja färg åt oss. Vi försöker därför nu med en annan lösning. Undrar hur många mattor man kan få plats med i ett badrum?

IMG_0148

Efter allmänt pysslande var det dags att lämna tillbaka bilen. Vi åkte till Stureby och lämnade bilnyckeln.

Titta vilka fina blommor utanför Karins port!
 IMG_0151

Vi tog en promenad till Svedmyra och därifrån tog vi bussen hem. Nu har vi yogat och spikmattat och tycker nu att vi är väl värda en pytt i panna.

Vi är lite i chock över att klockan redan är 17.22 och det är söndag.
Tur att nästa helg är en dag längre…