april 25, 2010

Solsidan


För att få lite guldkant på en jobbarhelg öppnar man en Kilkenny’s och slår sig ner på ballisen och lyssnar på bra musik i sin nya iPhone.

IMG_9846

Det vi båda lyssnar på nu är Daughtrys senaste skiva som kom ut förra hösten. Asbra redan första gången man lyssnar på den. 

Daughtry_LEAVETHISTOWN

Idag fick Lill-Åsa en aha-upplevelse på jobbet. Marie har höjt serien Mia och Klara till skyarna men vi har tyvärr aldrig sett den. Tyvärr var det nog vår inbyggda SVT-spärr som slagits på när det visades. Lill-Åsa som inte har haft någonting att göra på jobbet idag började läsa ikapp Mias blogg. Vilken klok människa! Det var inte förrän Lill-Åsa såg bilderna som hon insåg att det är hon som spelar Felix Herngrens gravida fru i Solsidan.

Hon är i alla fall vår nya idol och har nu gett ut en bok som vi nog måste läsa.

mia

Imorgon är det måndag och då börjar vi vårt nya liv igen. I alla fall Åsa som har tröttnat på att ha de där fyra kilona som hänger och klämmer överallt. Det blir tuffa tag med Scarsdale som hon vet funkar. Lill-Åsa hoppas mer på att ett mirakel ska ske och att hon ska vakna fem kilo lättare i morgon. Hoppet är det sista som lämnar en människa.

 

april 24, 2010

Reseabstinens


Vi har bestämt oss för att inte resa så förbannat mycket det här året som vi brukar. Vi har ju trots allt köpt ett hus i Thailand. För er som är nyfikna om hur det går med bygget kan vi meddela att de har kört 164 pålar flera meter ner i marken så än så länge är det jobb som är gjort ganska osynligt ovan mark. Länken till sidan där man kan se hur bygget går framåt hittar ni här.
Ett avbrott i resandet innebär dock enorma reseabstinenser. Förra året vid den här tiden hade vi varit i Paris och skulle vi till Amsterdam i maj och Dublin i juni. Vi är så pass sjuka att fast vi bara varit hemma i en månad redan hunnit kolla upp att det bara skulle kosta oss 2500 kronor totalt för flyg och två hotellnätter i Brighton den 1-3 juni. Nu ska vi ju som sagt inte åka på någon resa men aj vad det gör ont.
Bara för att vi inte ska resa så reser alla runt omkring oss extra mycket. Det är pappor som är i England, jobbarkompisar som är i Frankrike och svågrar som åker till Prag.
En tjejresa i höst ska vi i alla fall komma i väg på. Det är ju tradition och traditioner får man ju inte bryta!

Så medan pålar slås ner på Koh Lanta och folk i vår omgivning reser som bara den så är vi kvar här i Stockholm.

På tal om Stockholm så var Åsa inne på en shoppingtur idag i solskenet. Lill-Åsa var ju också i stan men instängd på sitt kontor.

På Sisters pekar de ut folks sexuella läggning väldigt tydligt ;)
Nu ser vi fram emot jeansen ÅSA FAT och LILL-ÅSA GAY.

IMG_9842

I topp på länder vi varit i ligger ju Thailand, Australien och Grekland. I brist på riktiga resor åker vi till Grekland ikväll och äter bifteki, klyftpotatis, tzatziki och greksallad. Storbritannien ligger oss ju också varmt om hjärtat och bara därför var Lill-Åsa tvungen att öppna en Innis & Gunn från Skottland nu på eftermiddagen.

Maskulint och feminint


Veckan som gått

Lill-Åsa var ledig onsdag och torsdag och hade tänkt blogga dessa dagar men det fanns verkligen ingenting att skriva om. Vädret var allt annat än bra och hon bara städade och tvättade. En stund på spikmattan hann hon också med.

Den stora händelsen under veckan för Lill-Åsa var nog ändå att hämta ut den här lilla lådan på posten. Lill-Åsa är ju inte annars så exalterad över tekniska saker men den här gången ser man nästan att det glittrar lite i ögonen när hon tittar på den.

IMG_9834

Fredag

Åsa tog med sig kameran till jobbet idag. Det här är ingången till hennes arbetsplats. Hammarby fabriksväg är ju inte den coolaste adressen i stan men sen de byggde upp Hammarby sjöstad har den ju stigit enormt i hipphetsfaktor. 
 IMG_9836

När man stiger ur hissen på femte våningen förstår man att man hamnat rätt.
 IMG_9837

När Åsa jobbat klart för veckan åkte hon i vanlig ordning mot Liljeholmen men idag stannade hon där för att handla på Systemet med Lill-Åsa. Medan hon väntade gick hon runt Liljeholmstorget och blev uppfångad av några israeler som berättade om deras produkter från Döda havet. Åsa har köpt en peelingolja för några år sen från ett sånt här stånd vilket var helt underbart. Idag handlade det om naglar. De gjorde ett prov på en nagel och simsalabim så var den nageln blank som en nypolerad bil. Klart hon var tvungen att slå till. Handkräm, nagelbandskräm, nagelfil och en magisk nagelbuffer.

IMG_9841

När Lill-Åsa kom till Liljis gick vi till Systemet. Det var vi inte ensamma om. Fredag och löningsdag. Ingen bra kombo. Det gick faktiskt förvånansvärt skitsnabbt i kön och nu har vi vin även till Valborg.
 IMG_9838

Så dagens blogg fick handla om allt från däck till nagelbandskräm.

april 18, 2010

Inoljning


Lördag

När Åsa låg hemma och mumsade på chips i TV-soffan var Lill-Åsa och svängde sina lurviga.
Det var nämligen personalfest igår. Väldigt bra arrangerat, toppenfestlokal och väldigt mycket roliga människor. Och fulla.
En kille lyckades till och med med konststycket att bli utslängd redan innan middagen. Då har man förfestat rejält. Lill-Åsa kom hem väldigt nöjd, trött och hes vid 02.30.

DSC00422

Söndag

Lugn morgon följt av frukost framför dumburken.
Åsa oljade sen in köksbordet och det sa bara slurk i träet.  Oljan luktade inte direkt gott, tyckte Lill-Åsa som höll på att kräkas utav oljedoften.
Det var en god anledning att gå ut på en powerwalk i vårvädret.
Jösses, vad det fort det går nu i naturen. Det har hänt massor sen i torsdags när vi gick förra gången.
Tittut bland löven.

IMG_9827

Samma färg fast blå.
 IMG_9828

Varför inte ett bad, tänkte vi. Det var inte bara bordet som behövde oljas in. Det sa bara slurk i huden av citronoljan som vi hällt i badvattnet.
 IMG_9833

Idag är vi avundsjuka. Vi hade också gärna varit strandsatte någonstans utomlands för att Arlanda är stängt. Åsas pappa och hans fru befinner sig i England, Lill-Åsas jobbarkompis är i Nice och Åsas fd jobbarkompis är i Düsseldorf. Ingen kan komma hem till Sverige.
Vi hade nog gärna valt New York. Det är nog en jättebra stad att bli strandsatt i.

april 17, 2010

Lite grönt i allt det grå


Veckan som gått

Varje morgon har vi vaknat av klockans förfärliga ljud. Gått till våra jobb. Suttit där på dagarna. Åkt hem. Ätit middag. Solen har skinit varje dag så vi har gått en timmes powerwalk varje kväll. Sen slappande framför TVn i en timme innan det var dags att gå och lägga sig.

Igår var Åsa på After Work med sitt nya jobb.
Vilket härligt gäng människor!

Medan Åsa drack vitt vin med arbetskompisarna förberedde Lill-Åsa middag därhemma. Vi fick ha fredagsmys utan Poppe då han har gått över till Asplundarna och är där nu alltså i två veckor.

Lördag

I natt vaknade vi av att våra grannar ovanför hade efterfest. De verkade ha väldigt roligt och rundade inte av förrän vid 04.00. Tur att man inte skulle jobba idag.

Vi hade tänkt att åka in till stan för att köpa Nespresso-kaffe och nya blommor och krukor till vardagsrummet. De gamla dog när av den stränga vintern när vi var i Thailand. De var dessutom redan lite ledsna innan vi åkte så det var ingen större förlust.
Efter lite funderande bestämde vi oss för att åka kommunalt till IKEA istället. Betydligt billigare blommor och dessutom såg vi på deras hemsida att de hade fina krukor. Inget kaffe dock.

Det faktiskt väldigt smidigt att ta sig kommunalt till IKEA. Tunnelbana till Fruängen och sen buss därifrån. Totalt tar det typ bara 20 minuter.

På vägen hem var det dock lite jobbigare då vi hade fyra ganska tunga påsar.
 IMG_9819

Mysigt väder var det ju inte direkt. IKEA-väder skulle man kunna säga. Grått, grått och åter grått. Tänk om man kunde få importera lite färger från Thailand… Och varför inte lite värme när vi ändå håller på.
 IMG_9820

Vi satt på tåget och såg fram emot att komma hem med de tunga kassarna och få ställa upp våra nya blommor i fönstret.
 IMG_9821

Lill-Åsa bestämde sig även för att putsa fönstren innan då de ändå var blomlösa. Vi är väldigt nöjda med både krukor och blommor.
Och våra rena fönster.
 IMG_9822

I veckan har GB släppt sina nya glassar för säsongen. Den här trodde Lill-Åsa skulle vara en klockren fempoängare. Men så tokigt det blev. Hon ger nog inte mer än 2-. Mastigt söt men ändå med konstigt sälta från jordnötssmöret.

IMG_9817

april 16, 2010

Tävling!

Vi har blivit kontaktade av Ping Pong barnkläder som säljer barnkläder på nätet. Ni hittar dem här www.pingpongbarnklader.se 

Vi har blivit erbjudna att ordna en tävling där någon av er kan vinna ett barnplagg. Kul, tycker vi.

För att vara med och tävla mailar du oss en berättelse ur barnmun sagt av era barn eller andras barn. Maila till ricklid@bredband.net

Skicka oss detta innan torsdagen den 22 april och sen utser vi den som har skickat in den sötaste/roligaste berättelsen.

Vinnaren får sen välja något av dessa plagg som kommer att skickas hem med posten (så tyvärr riktar sig denna tävling till våra läsare i Sverige.)

De flesta som läser vår blogg har ju inte småbarn men det blir ju en perfekt present! Eller till barnbarn, för er som har såna.
Eller barnbarnsbarn… Ja, ni förstår galoppen.

Babybody i svart. Storlek 50-80

lm-s1000-04-body

Sovpåse för baby i vitt. Storlek 60

 lm-0860-1e-sovpase

Babybyxa i svart eller vitt. Storlek 50-80

lm-6800-byxa

Vi ser fram emot söta berättelser! Lycka till!

april 11, 2010

Myran


Lördagskväll på Myran

Igår satte vi oss i vår tidsmaskin och åkte tillbaka till början av 90-talet.
Då hamnade vi på Pizzeria Myran i Svedmyra tillsammans med våra gamla arbetskollegor på Avdelning 21 på Stureby Sjukhem.

Vi träffade upp Madde vid tunnelbanan och ja, naturligtvis var vi först. Robban som hade ordnat detta hade bokat ett långbord som sen fylldes.

Här ser vi sjuksköterskan Maria, Robban som jobbar som coach åt rörelsehindrade, Åke vet vi inte vad han jobbar med, sjuksköterskan Cathrin, Randi och Mona från Norge, sjuksköterskan Pernilla, löneadministratören/hudterapeut Veronica, transportplanerare Åsa och slutligen högstadieläraren Kai.

IMG_9779

Roland, Robban och Madde i djupa diskussioner. Robban ser lite slirig ut och det stämmer bra. Han och norskorna var med jämna mellanrum inne på toaletten och tog sig en stänkare. Då blir man slirig.
 IMG_9786

Åsa, Kai och lite Randi i bakgrunden.
 IMG_9787

När vi ätit pizza och fått i oss några enheter alkohol drog de igång med karaoke. Är man i förorten och festar, så är man. Lill-Åsa säger dock att det inte finns så mycket alkohol i världen att hon frivilligt skulle ställa sig på en karaoke-scen. 
Låten "Jag vill vara din, Margareta" sjöngs av någon anledning mycket på avdelningen med Robban i täten och om det var någon låt vi skulle sjunga så var det ju den.
När man är många är det ju liksom inte lika pinsamt.

IMG_9793

Madde var modigare än så. Hon gick upp och sjöng
Nothing compares 2 u med Sinead O’Connor. Helt själv. Mycket modigt.
 IMG_9800

Söndag 

Eftersom Pontus var hemma själv igår kväll så blev inte kvällen så sen. Vi mådde därför fint imorse vilket vi misstänker att inte alla våra fd arbetskollegor gör idag.

Solen sken så vi gav oss ut på en "hitta-så-många-vårtecken-som-möjligt-promenad.
Här trodde vi att vi hade hittat tussilago men när vi kom närmare såg vi att det var isolering.

IMG_9802

Första sträckan var det inte många vårtecken. Inga alls faktiskt.
 IMG_9803

Solen är varm och skuggan är kall.
 IMG_9804

Här hittade vi en tussilago till. Nope, ett apelsinskal.
 IMG_9805

Här är i alla fall någonting som håller på att slå ut.
 IMG_9806

Blå blommor är vårigt.

IMG_9807

Vi tog en sväng upp bland de nya höghusen vid Personnevägen, kallat Bergsparken. Mittemot badhuset och nära tunnelbanan ligger de.
 IMG_9811

Husen blev klara 2009 och för en tvåa på 63 kvm får man betala 2,1 miljoner och en månadsavgift på 3 647 kronor.
Undrar vad vi kommer få för vår tvåa när vi säljer den?

IMG_9814

Pontus är i Täby och hälsar på två klasskompisar som han lärde känna på Koh Lanta.

Vi ska nu softa och äta spagetti och köttfärssås. Kanske blir det ett glas rött till. På en söndag.

april 10, 2010

En powerwalk utan power


Veckan som gått…

…blev ju inte lång i alla fall. Skönt med lite mjukstart när vi ju är lite ringrostiga på det här med att springa i ekorrhjulet.
Man kommer dock fort in i det här med nedräkning inför helgen.
Åsa trivs jättebra på jobbet även om det projekt hon ska driva inte har startats upp än. I väntan på det blir det lite olika uppdrag som blir en bra start för att lära sig verksamheten och affärssystemet mm.

Vi har under veckan fått hem en gratis On demand box från Comhem. Den var kompletterad med en lättbegriplig manual. Bra där, Comhem. Måste ha varit en kvinna som gjort den :)
På 30 minuter var både boxen och modemet installerat och allt funkade fint. Så nu kan vi se HD-kanaler (hade ju varit ännu bättre om man inte haft kvar tjock-TVn), möjlighet att se på Play-kanalerna direkt i TVn och även möjlighet att hyra film med fjärrkontrollen. Smutt.

 

Äntligen helg!

Pontus är tillbaka! Har känts lite konstigt att han inte varit här. 
Han kommer, med start nästa vecka, att vara två veckor i taget hos oss och Asplundarna. Vi förstår att han tycker att det har varit lite hattigt att byta varje vecka. Nu blir det ordning på torpet.

Pontus hade önskat sig kycklingburgare till fredagsmiddag à la Mamas. Det vill säga, kycklingfilé skuret i småbitar inkastat i ett hamburgerbröd. Vi kompletterade även med knaperstekt bacon och en senapsdressing. Detta toppade vi Åsor med greksallad och vin. Mumsfilibabba!

Efter middagen blev det Så ska det låta och Skavlan. Klassisk fredag.

Imorse sov vi som värsta tonåringarna och vaknade inte förrän 09.30. Till och med Pontus var uppe ur sängen före oss…

Vi åt frukost i vardagsrummet och kollade på sista avsnittet av Solsidan på TV4 Play i TVn.

Trots att det verkligen bar oss emot så drog vi på oss träningskläderna för att gå en powerwalk. Det blev inte mycket power över den walken. Direkt när vi stack ut näsan genom portdörren gjorde vi en lätt förändring av planen. Det bidde bara en promenad upp till ICA. Fy fan vad kallt och blåsigt. Dessutom duggregnade det så där hemskt så att det sticker i ansiktet. Vi hade hellre åkt på en sån här moppe i värmen.

IMG_9776

Nu kanske ni förstår varför vi inte ville ta hit våra katter. Ser ni kattens vänstra tass? Hon satt så där och ville väl inte sätta ner den på den kalla kalla marken. Kerstin, hon sitter nog i en solstol under ett parasoll och sippar på en Frozen margarita. 
 IMG_9777

Som sagt, det blev en förändring av vår dagsplan. Vi gick upp till ICA och köpte Fanta, chips och ostbågar och nu ska vi sjunka ner för en eftermiddagsstund i soffan igen och kolla på den här filmen. Skitsmutt!

 cd-cover-hes-just-not-into-you

Ikväll ska Pontus få rå om sig själv medan vi åker till Svedmyra. Vi ska nämligen på en reunion med folk från Avdelning 21 på Stureby Sjukhem. Vi har båda två jobbat där fast under olika perioder för många år sen. Idag ska vi alla samlas på syltan, Myran som ligger vid torget i Svedmyra där man hängde efter jobbet och drack billig öl för ca 19 år sen.

april 06, 2010

God mat och många skratt

Lill-Åsa skriver

5 april

I går var vi bjudna på middag till familjen Kilström – Jönsson. Man skulle kunna tro att Magnus och jag hade haft telefonkontakt där vi diskuterat och gett varandra smakråd inför middagen. Det brukar vi ofta ha ;). Jag kan bara konstatera att jag i fortsättningen troligtvis kommer att ha en svart bh under den bruna pikétröjan. Magnus har inga bröst så han behöver inte konstatera någonting.

IMG_9766

Yngsta brodern Kilström. Den äldsta brodern Kilström var lite krasslig så han ligger i soffan till höger på bilden.

IMG_9767

Mellanbrodern Kilström.

IMG_9768

Här har vi yngsta dottern Jönsson.

IMG_9769

Sedan glömde vi ta några foton under själva middagen. Middagen bestod av god mat och många skratt.

Middag

När Oskar somnade i soffan så provade vi hans skor. Storlek 48.

IMG_9772

Lukas var gullig att köra oss till pendeltåget efter maten. Vi hann precis med tåget.

IMG_9774

Axel och jag.

IMG_9775

Jättetack för en mysig middag!

april 04, 2010

Påskmiddag i Stureby


3 april - Påskafton

Vi hade äran att bli bjudna på påskmiddag hos Karin och Lennart igår. De hade lagat mat för ett helt kompani men vi gjorde så gott vi kunde.

Som vanligt var det väldigt fint dukat och vi kände oss så välkomna.

IMG_9738

Efter äggtoddy högg vi in på det kalla. Till det dracks det öl och nubbe. Dagen till ära fanns det även ett sånghäfte och vi gjorde så gott vi kunde med sången.
 IMG_9746

Lite senare kom Gunsan med två av hennes barnbarn. Sofis båda killar, Erik och Isak. Sofi själv har fyllt år och hade party.

Här har vi storebror Erik som är en punkarkille.

IMG_9750

Vi nästan slogs  om att få hålla Isak som snart är två månader.
Han luktar så där gott som bara bebisar kan göra.

IMG_9753

Erik fick dricka påskmust men döpte snabbt om det till Cola.

IMG_9754

Gammelmormor Karim med Erik.
Helt galet att vara gammelmormor när man inte ser ut som en. 

IMG_9756

Här har vi gammelmoster Åsa som i och för sig ser ut som en gammelmoster :)

IMG_9764

Tack för en go kväll. Vi var fortfarande mätta imorse när vi vaknade.