mars 30, 2010

Banklån och visumansökan


29 mars

Efter uppackning och genomgång av posten la vi oss en stund och fick några minuters power nap. Dock inte Pontus som valde att sitta framför datorn istället.

Klockan 14.00 hade vi klipptid av det lite mer akuta slaget. Vi åkte in till Centralen och gick bort mot Gamla Brogatan för en stereoklippning. Massor av hår föll till golvet.

IMG_9700

Vi gjorde sen några små ärenden innan vi åkte hem för att ha en klassisk nachokväll med Frank Sinatra i högtalarna. Någonting vi har saknat i Thailand är att handla på en riktig mataffär.
7 Eleven i all ära men det är svårt att storhandla där.

Vi lyckades faktiskt hålla oss vakna till 22.00. I alla fall Åsa och Pontus.

30 mars

Pontus skulle ju tillbaka skolan så hans klocka ringde i vanlig ordning. Det är positivt med jetlag åt det här hållet då man ju är lite morgonpiggare än vanligt.
Det känns som vi har fått mycket gjort idag.
Vi började morgonen med tvättstugan då vi även körde täcken och kuddar. Åsa installerade en ny trådlös router och IP-telefoni och såna saker krånglar ju som bekant alltid lite så det tar ju lite extra tid. Sedan gick vi till banken och lånade en massa pengar som snart sitter på vårt konto i thaibanken.

IMG_9704


Västertorp en dag i slutet av mars.
 IMG_9705


I Lugnet var det en massa snö kvar. Solen lyste dock och den värmde riktigt ordentligt. Skönt.
 IMG_9706


Inte lika mycket snö på Åsen. Tack och lov. Vi hann också med ett par ärenden på posten på Tempo.

IMG_9709


Mathandling för veckan. Vi ville också ha lite färg på dagens blogg så Lill-Åsa poserar snäll framför stortomaterna utanför ICA.
 IMG_9711


Tidigare idag snubblade Åsa på information från Ausfis.org om att man just nu söker 108 100 immigranter till Australien. Åsa registrerade sig på kul och blev sen uppringd några timmar senare och fick svara på en massa frågor och betala en summa pengar. Så nu är hela visumansökningsprocessen igång!! Gulp.

Australia-visa 

Nu har Pontus gått över till Asplunds med presenter och vi har ätit pytt och betalat räkningar.
Nu ska vi sjunka ner väldigt djupt i en varsin soffa och kolla i kapp på Cougar Town som verkar väldigt lovande.

tv_cougar_town01