december 28, 2009

Packning och vattenläcka

Vi började dagen med en runda runt Hägersten för att fixa en del måsten. Stopp nr 1 var att lämna tillbaka filmen vi såg igår kväll. Stopp 2 var på Tempo för att hämta upp en sak från Bredbandsbolaget och slutligen gick vi förbi på Handelsbanken i Västertorp då Lill-Åsa behövde fylla på lagret av skrapkoder för inloggning på internetbanken. Det var plusgrader och rejält slaskigt. Vi har hört att det ska bli jättekallt imorgon=is på vägarna, så vi hoppas att vår taxichaufför kör försiktigt imorgon. Han har ju så dyrbar last :)

Runt lunch dök Poppe upp och han och vi har sen ägnat dagen åt att packa och tvätta. Det är en del saker man behöver ha med sig när man ska vara borta så länge. Ändå har inte vi nog inte fyllt upp våra 20 kg var. Pontus skolböcker är i och för sig tunga så vi får nog lyfta upp väskorna på vågen och provväga. På tal om att provväga… Vi steg upp på vågen imorse och mätte även våra kroppsdelar. Kanske inte det roligaste vi har gjort i jul men nu ska vi iväg och träna och äta thaimat. Banne mig!

Packning 003

Pontus var den som var färdig först med sin packning. Han är en rutinerad packare vid det här laget.

Packning 004  
När vi höll på att packa som bäst ringde Lill-Åsas syster Marie med goda nyheter. Hon har bokat en resa för henne och deras pappa och kommer redan den 21 januari. Apkul! Deras pappa Kjell har inte varit utomlands sen han var i Grekland på 70-talet och Marie har aldrig varit i Asien och det ska bli jättekul att de kommer ner! Nu väntar vi bara på att Gun och André ska hitta en billig resa och komma och hälsa på oss. När vi var tre månader i Grekland var det bara Karin som besökte oss men denna gång får vi massor av besökare. Alla våra systrar och Lill-Åsas båda föräldrar samt en del kompisar. Otroligt roligt, tycker vi!

Idag vid 15-tiden tog vattnet slut. Har aldrig hänt förut. Vi tror att det är jorden som försöker anpassa oss för livet i Thailand där man ju inte kan räkna med att såna saker som el och vatten finns hela tiden. Det här visade sig bero på en vattenläcka på gatan där Asplundarna bor och ska tydligen fixas under kvällen. Vi hade tänkt dricka ett glas vatten när vi bloggade men nu fick vi offra oss på ett glas vin istället. Stackars oss.

Imorgon åker vi nog ut till Arlanda så fort vi har ätit frukost och fått kläder på kroppen. Flyget går inte förrän 13.40 men vi har alla tre en förkärlek för flygplatser så det blir lite shopping där och sen en McD-lunch innan vi boardar.

Om gudarna och tekniken vill bloggar vi från Lill-Åsas mobil på Arlanda på den här bloggen men sen kommer vi att övergå till vår nya blogg och vi hoppas att ni följer oss på www.pingvinfamiljensthaimout.blogspot.com

Vi ser fram emot era kommentarer och mail när vi är borta!

Kram på er!

december 27, 2009

Kalkonmiddag & julgransplundring

Vi hade en liten lista med saker som vi behövde köpa innan resan. Eftersom vi hade tillgång till Karins bil åkte vi till Skärholmen som numera heter SKHLM. Det var inte bara vi som hade tillgång till bil, visade det sig. Satan, vad folk!
Snö hade det kommit också så det blev att ta fram snöskrapan och snöskyffeln.

Kalkonmiddag 001

Karin och Lennart hade bjudit in till kalkonmiddag och Lill-Åsas systrar med delar av familjer var också där.

Kalkonmiddag 003

Lill-Åsa ser i alla fall ut att ha kul :)

Kalkonmiddag 004

Marie och Gun också.

Kalkonmiddag 007

Åsa och sväris som skär choklad.

Kalkonmiddag 008

Magnus med sin äldsta.

Kalkonmiddag 010

Magnus med sin yngsta samt födelsedagsbarnet Emma med far.

Kalkonmiddag 014

Jättetack för en supermumsig middag och trevligt sällskap!
Vi åkte sen hem och kollade på när Lukas & Co spöade skiten ur tjeckerna. Det var kul!

Vi började morgonen lite segt och nog kunde vi känna att vi drack vin igår. När vi ätit frukost beslöt vi att ta tag med dagens måsten på samma vis som när man rycker av ett plåster. Det var ingen utav oss som hann fatta vad som hände men helt plötsligt var granen och alla juldekorationer flyttade till vinden, resväskorna nedhämtade och lägenheten städad. Vi har också uppdaterat Solrosens förskolas hemsida så att den är fräsch inför det nya året. Nu tycker vi därför att vi är värda att hyra film och köpa osund pizza. Lill-Åsa har under hela dagen haft våndor över vilken pizza hon ska beställa men har nu bestämt sig för att det får bli en Mexicana. Bara så att ni vet.

december 25, 2009

Julafton 2009

Familjen Holmström var gulliga och skickade Christmas crackers som har blivit lite grann av en tradition att ha på julen. Här sitter Lill-Åsa och äter sin julaftonsfrukost med bland annat julgröt. Naturligtvis har hon också kronan på sig som ingår i en cracker. Vanligtvis brukar vi köra dessa crackers till middagen då även alkoholhaltiga drycker intas. Vi har aldrig förut noterat att de kliar så förbannat :) Tack Holmisarna för att ni tänkte på oss.

Efter frukosten åkte Lill-Åsa till jobbet för att göra sin sista arbetsdag för den svenska staten på mycket länge. Närmare bestämt 97 dagar.

Julafton 004

Lill-Åsa blev upphämtad utanför jobbet av Karin som kom i sin lilla röda. Nästa stopp var Åsen där Åsa, mat och dryck skulle hämtas.

Vi åkte sedan förbi Allégården och hälsade på Lill-Åsas mormor och gav henne en julkram innan vi åkte vidare till Södertälje precis när färdtjänsten kom och hämtade mormor för julfirande hos moster Ulla.

Vi klev innanför dörren ungefär när Askungen visades på TV.
Let the Christmas begin…

Julafton 006

Lite glöggande innan maten. Karin, Maria (Magnus syster), Åsa och Oskar.

Julafton 008

Magnus köksade lite grann och hade bland annat gjort en egen senapssill som var himmelsk. To die for.

Julafton 009
Spana in julmaten. Det här är det kalla bordet. Det varma stod på spisen och som vanligt åt man för mycket av det kalla. Men det var det värt.  

Julafton 012

Kusinerna Amanda och Johanna. Närmast kameran har vi Oskar.
Lill-Oskar.

Julafton 013

Denna kväll fanns det två Oskar och två Åsor. Namnskyltarna var därför tydliga. Bordet var jättefint dukat och riktigt juligt.

Julafton 016

Bordet från ena hållet.

Julafton 018

Och från det andra.

Julafton 017    
Här demonstrerar Marie hur det går att hälla snaps från en isig flaska. Det låter blupp, blupp, blupp.

Julafton 019

Magnus, Malin och Åsa tindrar ikapp i jultider.

Julafton 020

Två tredjedelar av syskonen Kilström. Lukas blev uttagen till juniorlandslaget i hockey och är därför i Canada över jul. På annandagen ska vi kolla in matchen på TV.

Julafton 021

Fina värdinnan.

Julafton 023
Vi lyckades även få se en glimt av tomten därute i mörkret.
Den riktiga.  

Julafton 024

Innan vi åkte hemåt såg vi förstås Karl Bertil Jonssons julafton.
Det är ju tradition.

Julafton 026  
Lill-Åsa tog på sig att köra då Karin alltid annars åker på det. När vi kom hem hälldes det därför upp ett stort glad rött och vi bänkade oss framför Svensson Svenssons jul.
En väldigt mysig julafton som dessutom var vit. Och så fick vi ju se jultomten. Den riktiga.

december 23, 2009

Syskonen Martinelle 28 år

Idag gratulerar vi syskonen Martinelle som under julhelgen båda två fyller år. Idag fyller André tonåring och den 27 fyller Emma 15 år. Vi hoppas att ni har toppendagar och att ni hittar något bra att köpa för era födelsedagspengar!

Emma o Andre

december 21, 2009

Julstämning i kubik

Åsa skriver.

Jag sitter här i morgonrocken och njuter av att göra allting lite långsammare än vanligt. Jag låg kvar en extra stund i sängen och njöt av den isande vinden som kom in från den öppna balkongdörren och av den tända julgranen.
Sen en lång frukost framför Nyhetsmorgon med juice och annan lyx. Det enda som saknas för att lyckan ska vara total är Lill-Åsa och Pontus. Lill-Åsa är på jobbet och Pontus är hos sin kompis Ricardo i Bjuv och hälsar på.

Veckan som har gått har varit mysigt snöig och vi känner oss lyckligt lottade som får en riktig vinter och jul innan vi åker till värmen.

Vi klädde granen och tog fram de sista julsakerna. Myyysigt.

Lilla julafton 003

Lilla julafton 005

Lilla julafton 004

I måndags gjorde jag en sak som gav mig så dåligt samvete att jag knappt sov sen på natten. Jag skulle klippa/raka Pontus i vanlig ordning. Jag ställde in klippmaskinen på 9 som vanligt och han blev jättefin och hoppade glad in i duschen. Jag gjorde rent maskinen enligt konstens alla regler och satte mig fram TVn. När han kom ut efter en rekordlång dusch såg jag att han hade en lite ojämn tofs högst uppe på huvudet och tog därför fram maskinen på nytt. UTAN ATT SÄTTA DIT MUNSTYCKET! Resultatet blev att han nu har 3 mm kort hår på hela hjässan och att han fick välja en ny mössa när vi åkte in till stan dagen efter. Han tog det hela med fattning och nu kan vi skoja om det men shit vilket dåligt samvete jag fick.

I tisdags var det dags för återbesök hos Wasavaccination för att ta andra dosen av Twinrix. Hon som delade ut sprutan denna gång var en effektiv dam och hon tryckte in vaccinet med sån kraft att tårarna steg i ögonen på oss alla tre. Vilken skillnad mot upplevelsen från första gången! Ja ja hon försökte nog bara vara effektiv och inte låta stackarna i väntrummet vänta längre än nödvändigt.

I torsdags hade vi en liten julafton med Pontus och han fick sina julklappar av oss då vi ju inte ses under själva julen. Han fick ett nytt spel till sitt PSP och 1500 BHT att köpa något kul för i Thailand där ju pengarna som bekant räcker till mer än här hemma.

I fredags tackade jag mina kära kollegor för den här tiden (för andra gången) och med en svag känsla av overklighet åkte jag hem för fredagsmys. Tänk att jag inte ska jobba på 3½ månad…

Vi har en tradition att träffas för Lilla julafton med Lill-Åsas familj och i lördags var det dags igen. Alla familjer bidrar med något till julbordet och alla har med sig egen dryck. Väldigt smidigt och praktiskt. Vi kom inte på något juligt att ta med oss då allt redan verkade vara planerat så fin. Lill-Åsa kom då på att vi kunde ta med oss en Feliz Navidad-gratäng! Med andra ord en nachogratäng…

Lennart och Karin kom och hämtade oss vid porten och vi åkte längs snöiga, krokiga vägar till Grödby. Huset var fint julpyntat och snön låg tjock utanför.

Lilla julafton 025

Ubbe jobbade intensivt i köket och Lennart höll honom sällskap.

Lilla julafton 020

Delar av familjen Kilström-Jönsson.

Lilla julafton 022

Pappa och dotter bakom all dekoration.

Lilla julafton 023

Lennart och Karin.

Lilla julafton 042

När vi ätit färdigt bjöd Gun och barnbarnen på årets julhöjdpunkt. Luciatåget! Håll tillgodo.

Lilla julafton 037

När barnen gjort sitt ville ju inte Marie vara sämre. Utan sång, dock.

Lilla julafton 044

Lill-Åsa pussar på Sofis son, Erik.

Lilla julafton 045

Till fikat blev det julklappsutdelning. Gun hade lottat vilka alla skulle köpa en julklapp till och den ska kosta runt 100 kronor. Det som nästan är viktigare än presenten är rimmet.
Här öppnar Erik sin bil. 

Lilla julafton 038

En jättemysig kväll avslutades med att vi fick skjuts hela vägen hem av Lennart och Karin. Tack igen för skjutsen och tack Gun och Ubbe för en bra fixad kväll!

Igår när Lill-Åsa jobbat klart träffades vi på Filmstaden Sergel för att se sista Millennium-filmen. Otroligt bra film och man riktigt njuter i slutet…

december 15, 2009

Bakis & skakis

Vi brukar ju som bekant alltid blogga på söndagar men det var inte riktigt läge för det igår. Lill-Åsa som i vanliga fall aldrig blir bakis låg och flämtade i soffan och hade inte ens aptit. På förmiddagen i alla fall.

Anledningen till denna ytterst avslappnade söndag var en middag hos grannarna i lördags. De bjöd på rödvin. Ganska mycket faktiskt

Först fick vi dessutom skumpa och snittar i vardagsrummet där vi njöt av granen som Linus hade klätt och snöflingorna som föll utanför fönstret.

Bild 070

Pontus och Daniel höll mest till inne på Daniels rum och spelade dataspel.

Bild 074

Det blev en jättemumsig spenat- och kycklinglasagne. Och rödvin.

Bild 075

Pingvinfamiljen som ju har sökt klimatasyl denna vinter.

Bild 077

Linus som stolt visar upp sin SSK-tröja. Grabben har smak.

Bild 078

Värdparet, Susanne och Kenneth.  Skön min, Susanne ;)

Bild 084

Jättetack för en rolig kväll och hoppas att det blev några flaskor vin kvar till julen :)

december 06, 2009

Julbak och julgala

På grund av ett litet kommunikationsproblem inom familjen hade vi lite för mycket smör i kylskåpet. Mitt i allt julmys bestämde sig därför Lill-Åsa för att baka småkakor. För första gången faktiskt. Annars blir det konstigt nog alltid mjuka kakor när Lill-Åsa bakar. Så med julmusiken på hög volym tillverkades havrekakor och kolakakor som blev så goda så. Julromantiken riktigt vibrerade hos Pingvinfamiljen.

Bild 006

På grund av sjukdom fick vi en rolig förfrågan tidigare i veckan. Det var Solrosens förskola som frågade om vi inte ville ta över diamantbiljetter till Julgalan då köksan och hennes bättre hälft inte kunde gå. Vi är ju lite inblandade i Solrosen då vi är webbansvariga och reseplanerare. I alla fall en gång.

Vi avbokade snabbt en glöggafton i Västertorp och tackade med glädje ja. Julgalan hålls i år för elfte gången och denna gång håller man till i Annexet vid Globen.
Lokalen var fint juldekorerad och julstämningen var hög.

Bild 011

Förutom Solrosorna med respektive var även personalen från Förskolan Mamma Mu med och festade. Vi hade de bästa platserna precis framme vid scenen.

Bild 012

Det blev julbord och allt var väldigt bra arrangerat.
Då blir man så här salig!

Bild 015

Så här finklädd har vi nog aldrig sett Ubbe. Gun är snygg som vanligt.

Bild 019

Strax efter 21.00 körde showen igång.

Stämningen var god och många stod vid borden och diggade.
Gun var en av dem.

Vissa i sällskapet nöjde sig inte med att digga vid bordet utan här kliver Birgitta upp på scenen framför 2 000 personer!

Markoolio och Kate Ryan sjunger Staffan var en stalledräng.

Sedan gick Kate Ryan och bytte om och kom in i den här klänningen. Lill-Åsa var nära att sätta sin ris à la malta i halsen.

Sen började det snöa.

Sen var hon där igen, Birgitta. :)

Låt oss säga så här. De både förskolornas personal var kraftigt överrepresenterade på scenen. Coola brudar!

Tusen tack för en toppenkväll! Vi hoppas på sjukdom även nästa år… ;)

december 05, 2009

Flygplatsabstinens

Så här vid jultid får vi en extrem längtan till flygplatser och vi hittar inte riktigt den rätta julkänslan om vi inte ser en julpyntad flygplats. När vi tänker efter så är det kanske inte så konstigt då vi de tre senaste åren passerat flygplatser runt jultid.

2006 på väg mot Australien. Lill-Åsa och Pontus jungfruresa dit. Vi åkte till Arlanda redan dagen innan och checkade in på SAS Radisson på Sky City. Här har vi precis gymmat färdigt och njuter av en öl i baren.

PC180005

2007 var vi och Karim på väg till Lismore, Irland. Lill-Åsa gick fortfarande på penicillin efter en seglivad lunginflammation.

PC230004

2008 passerade vi Singapores flygplats i mitten av december på väg mot Sydney och fem veckors underbar semester.

IMG_2640   
I år kommer vi i och för sig åka efter julhelgen men pyntningen är nog kvar även den 29 december. Den här gången lyfter planet klockan 14.00 och troligtvis kommer vi vara på Arlanda i mycket god tid för att hinna insupa stämningen där.