december 14, 2008

Världens charmigaste luciatåg

Igår hade vi vår julafton. Vi samlades alla hemma hos familjen Martinelle i Grödy. Totalt var vi 25 glada människor.

Familjen Martinelle åker till Thailand den 19 december så julgranen är i form av en vattningsfri fin hasselgren.

IMG_2536

Mamma, pappa och barn.

IMG_2538

Tok-Åsa och Emma.

IMG_2546

Ubbe är en hejare i köket.

IMG_2568

Lite mingel innan luciatåget.

IMG_2574

Lill-Åsa och pepparkaksgubben, Erik som är en kopia av sin mamma Sofi.

IMG_2575

Bitchen.

IMG_2576

Här kommer de då. Världens charmigaste luciatåg.

IMG_2577

Det var svårt att fånga hela tåget på samma foto. Ett mycket rörligt luciatåg. Sången var fin och Lynn hade full koll på alla texter.
Gun också.

IMG_2582

Ungdomarna åt i baren.

IMG_2586

Gamlingarna åt runt deras stora bord.

IMG_2590

Mormors prins nummer 1.

IMG_2594

Mormors prins nummer 2. Albin har blivit väldigt mycket större sen vi senast såg honom i somras. Han var jätteförkyld men log mest hela tiden.

IMG_2584

Malin ser nöjd ut.

IMG_2600

Johanna och Lynn fann varandra.

IMG_2597

Erik och Axel också.

IMG_2599

Tack för en mysig kväll bland många fina barn, god mat och dryck och fina julklappar.

Nu ska vi ringa och beställa taxi… Fortsättning följer på
Pingvinfamiljen Down Under.

december 12, 2008

Shit, det är mycket nu! Men vad gör väl det när man bara har en dag kvar att jobba.

Lill-Åsa skriver

Tisdag

I tisdags var jag nära på att bära ihjäl mig! Jag var ledig och åkte in till stan redan på förmiddagen. Efter lite shopping och klippning inne i stan åkte jag vidare mot Liljeholmen för mat och systemhandling. På Coop lyckades jag handla endast supermegatunga varor och på Systembolaget har de ju inget annat än tunga varor. Innan jag hade kommit hem hade mina armar blivit fyra centimeter längre. Dessutom var Coop-påsarna så otympliga att de slog mot benen hela tiden så nu är jag väl lagom blå på benen till shortspremiären, jippi!

IMG_2524

På kvällen var vi överbjudna till våra kära grannar på lite glögg. Himla mysigt var det. Julmusik, julgran och massor av god glögg och peppisar.

IMG_2526

Kan speciellt rekommendera glöggen med rom i. Mumsfillibabba!

IMG_2527

Nu undrar ni kanske vem som tagit detta foto eftersom hela familjen Andersson är med och även Åsa och jag.

IMG_2528

Tadaaaa! Vår alldeles egna favoritfjortis! Han ville så gärna henka med till grannarna så han kom över en sväng. Imorgon kommer han över till oss och då tänker vi behålla honom i typ 5 veckor.

IMG_2529

Nutid

Så här ser Poppes rum ut för tillfället så det får vi nog göra någonting åt innan morgondagen.

IMG_2531

På jobbet är det så mycket för tillfället att man glömmer att andas ibland. Jag tror att alla Stockholms kriminella ska uppp i rätten innan jul. Det känns inte helt fel att gå på semester då :) 1 arbetsdag kvar…

För er som vill följa oss när vi semestrar i Australien har vi skapat en alldeles färsk blogg. Pingvinfamiljen Down Under heter den och den hittar ni här. Vi kommer dock att blogga här åtminstone en gång till innan vi åker.

december 07, 2008

Julburgare

Igår var det julfest med Tok-Åsas jobb. Detta är första gången Tok-Åsa jobbar på ett företag där respektive också är inbjudna! Mycket trevligt tyckte den respektive.

Temat för kvällen var USA så när vi kom bjöds vi på antingen Miller’s eller det vi i Sverige kallar alkoläsk.

Maten var sen en buffé bestående av kycklingklubbor, hamburgare, coleslaw, chili och annat mumsigt. Till det drack vi ett gott rött.
Ganska mycket, faktiskt.

IMG_2511

Det blev mycket skratt under kvällen och det var kul att få träffa allas respektive. Thomas och Helena.

IMG_2517

Det var inte bordsplacering men vi fick stränga förhållningsregler om att man inte fick ha sin respektive på någon sida. Här är Jerker och Ulrika.

IMG_2518

Jonte och Cissi.

IMG_2520

Ladies in black.

IMG_2522

Kaffe, avec och choklad avslutade middagen.

IMG_2523

Sen drack vi mer av de alkoholhaltiga dryckerna. Ett par Gin och tonic känns ju nödvändigt just då vid 02-tiden. Idag är vi lite osäkra.
Taxin parkerade utanför vårt hus vid 03.00 och Lill-Åsa skuttade ur sängen 08.30. Imponerande eller hur? Tok-Åsa har inte skuttat alls idag.

december 04, 2008

Hipp hipp hurra för Tilda som fyller 6 idag!

Lill-Åsa skriver

Det här blev ju tokigt. Jag glömde bort att man måste gratta de på andra sidan jordklotet en dag innan för annars så missar man det och så sover de när vi vill fira. Vi firar istället Tilda på hennes svenska födelesdag, för någon måste ju göra det ockå. Här är en bild som jag har norpat på Tildas föräldrars hemsida. Grattis på 6-årsdagen, världens charmigaste Tilda!

Tilda

Algot hängde och viftade med den här skylten imorse och han hade total koll på att Tilda fyllde år. Jag ville gärna ta med Algot till Australien för han har annars ett väldigt tråkigt liv. Han ligger på vinden i 11 månader per år och hänger sedan en månad och dinglar i vårat kök den resterande månaden på året. Åsa sa att det skulle bli för varmt för honom eftersom han har en mössa som är fastsydd i skallen på honom, så sorgligt nog blir det nog ingen resa för Algot.

IMG_2500

Vigor och Gunilla ropade sig också hesa och vill skicka födesedagshälsningar till Tilda!
Gunilla hälsar och säger att vi ses snart.

IMG_2504

Till skillnad från Algot, som har världens tålamod har jag inget alls. Jag ville att det skulle bli tredje öladvent, så vi kan få gå på semester och åka till Australien, så jag körde både andra och tredje öladvent i tisdagskväll. Så kan det gå! Nu sitter jag här på en torsdag när det egentligen skulle ha varit öladvent utan öl… Stackars mig.

Julstake3

Här har vi vinnaren i min öladventstest. Mums.

IMG_2491

Och ölen med den finaste etiketten kommer faktiskt på en tredje plats för mig. Det är alltså inte bara utsidan som räknas. Vilken jävla tur.

IMG_2497

Vill bara säga med den här bilden att vi är redo för Australien nu om det var någon som undrade.

pingvinerna-redo