mars 30, 2008

Nu är klockan en timme mer än igår vid den här tiden...

Igår kväll blev det som sagt räkor till middag och till det drack vi ett vitt vin som tidigare köpt när Gun skulle komma. Gun är en sann vänn av naturen och vi tror att hon skulle ha gillat detta ekologiska kravmärkta vin. Den kvällen blev Gun chaufför så vi fick offra oss igår :-) Gott, kan vi meddela.

P3290002-1

Våååååååår! Efter lite handling i KK, som vi ju hoppade över igår, tog vi lunchen med oss och satte oss i solen. Underbart!

P3300001

Vi har fått fräknar båda två idag så solen tar redan.

P3300002

När Pontus och Tok-Åsa åkte till badmintonhallen gick Lill-Åsa en prommis. Om en dryg månad brinner det i den här backen.

P3300005

Först var det vinter, sen blev det vår, sen blev det vinter igen och nu är våren tillbaka igen. Let's keep it that way.

P3300008

Lite utsikt över Aspudden.

P3300009

Imorgon ska Lill-Åsa på studiebesök till Salberga som är ett häkte och en anstalt i Sala. Här står hon och stryker arbetsskjortan som hon då ska ha på sig.

P3300013

Vår bärbara dator har bråkat med oss i helgen och vi trodde ett tag att den hade dödslängtan. Nu har vi gjort hjärt- och lungräddning på den hela helgen och nu går den som tåget igen. Puh.

Ja, det var den helgen det. Imorgon börjar vardagen igen.

Kulturkrock i Uppsala

Idag skulle vi i vanlig ordning göra det vi brukar göra på lördagar. Städa, tvätta och handla. Halvvägs genom sysslorna gick Tok-Åsa ut i uttråkningsstrejk, så handlingen blev aldrig gjord. Med ett nystädat hem och rentvättade kläder åkte vi istället till Uppsala. 

P3290001

I Uppsala är det dyrt att parkera bilen. 10 kronor för 12 minuter så vi småsprang genom stan. Vi såg staden i ögonvrån kan man säga :)

Här hann vi med att se lite vatten som rann fint genom staden...

P3290004

Sedan sprang vi vidare till Uppsala Domkyrka. Lite fakta för er som känner för att lära er något...

Kyrkan är tillsammans med Nidarosdomen i Trondheim den största i Nordeuropa (118,7 meter lång och lika hög i de båda västtornen), och den största av dess klockor, kallad Storan, är Sveriges största kyrkklocka.

Gustav Vasa och Carl von Linné är begravda i Uppsala domkyrka.

P3290006

När vi satt och åt lunch slog det oss att det bara var fullt med svenskar överallt. Vi träffade faktiskt bara en person med utländsk härkomst och han var inte ens särskilt trevlig. För att uppväga denna totala snedfördelning slängde vi oss i bilen och åkte till Heron City.

P3290007

Ikväll ska vi keka reker med knena.

mars 25, 2008

En soft påsk

Vi hade planerat att ha en lugn och avkopplande påsk och så här sista kvällen kan vi nog konstatera att vi lyckades med det.

Igår på påskdagen pysslade vi lite framför datorn i kombination med vår inspelningsbara DVD. Vi säger inget mer så har vi inget sagt. Pontus och Tok-Åsa drog sen iväg till den traditionsenliga badmintontimmen på söndagar. Lill-Åsa läste i sin bok El Choco och kontaterar att det inte är en bra idé att smuggla kokain från Bolivia.

När familjen samlades igen åt vi en god kycklingmiddag innan vi tittade på Miss Secret Agent 2.

Efter tio timmars sömn vaknade vi alla tre av grannhunden som tyckte att det faktiskt var hög tid att vakna. Vi har tofflat runt i bekväma kläder hela dagen och bland annat kollat på Juno. Vi hade tänkt gå en långpromenad idag men snön har vräkt ner mest hela dagen så det har blivit en innedag sånär som på en snabbis nyss runt kvarteret för att lufta lungorna.

Här är alla fina påskblommor vi har fått! De gula har vi köpt själva, de orange är från Ricardo. de lila är från Gun med familj och arrangemanget i den gröna krukan har vi fått från grannarna som tack för att vi tittat till deras husdjur under påsken.

P3240002

Imorgon är det dags att jobba igen. Pontus har dock påsklov och får njuta av det. Vi tycker att det känns lite småtråkigt att gå till jobbet och hade kunnat tänka oss att vara lediga hela veckan vi också.

mars 23, 2008

Påskafton på Åsen

Pontus kompis Ricardo som bor i Skåne var i Stockholm på besök och han kom hem till oss på eftermiddagen för att stanna över natten.

Delar av familjen Martinelle skulle komma på middag på kvällen och vi var då tvungna att springa ut på eftermiddagen och plocka blåbär till en paj. Närå, blåbären kommer från Kälfjället i Sälen och de ligger på tining här.

P3220001

Pappa Martinelle och dotter Martinelle. Observera kaktusen nere i högra hörnet. Fortsättning följer...

P3220003

Skål för påskafton!

P3220004

Gun sitter och tackar Gud för maten :-)

P3220008

Och pajen var god.

P3220009

När vi överförde fotona till datorn idag börjar vi tro att killarna någon gång under kvällen troligen lånat kameran.

P3220011

Pontus på språng mot kaktusen.

P3220016

Han gjorde en trippel saltomotar rakt ner i kaktusen. Det gjorde tydligen ont. Fram med pincetten.

P3220022

Aj aj. Prickarna är kvar även idag.

P3220025

Trots kaktusincidenten hade vi en jättemysig kväll med trevligt sällskap.

mars 21, 2008

Hammervillagehill on the Cuttingthursday

Direkt efter jobbet tog vi tunnelbanan till Hammarbyhöjden där Karim bor.

I Hammarbybacken var det inte snö igår men idag är det säkert en decimeter djup blötsnö där.

Karim hade besök av Uffe som hade stått och förberett en underbart mumsig skärtorsdagsmiddag.

Sill av alla de slag, inlagd strömming, ägghalvor, potatis, Janssons, Uffes hemlagade köttbullar, prinskorvar, irländsk öl och dansk snaps. Karin hade dukat i fina påskfärger.

Den lille.

Väldigt mätta och nöjda gick vi mot tunnelbanan. När vi kom utanför spärren ser vi att vårt tåg är på väg in. Oj vad vi sprang. Som gaseller. Precis när vi kom upp på perrongen stängdes dörrarna framför våra snopna nosar. Men den snälla chauffören öppnade den igen och vi skuttade in i tåget. Precis samma sak hände sen när vi skulle byta i Slussen. Är inte det en solskenshistoria så säg? Tänk att man kan bli så glad över att slippa stå och vänta i kylan.


Idag är det städa-tvätta-handla-dag. När vi nästan hade städat klart kom Pontus över från Björn och Mia och muttrade över det hemska snövädret.

Vädret ger oss en ganska bra ursäkt för att slippa vara ute mer än vi måste. Glad Påsk på er!

mars 19, 2008

Wooden wedding day

Igår var vi aningens trötta efter inte alltför många timmars sömn. Sängen var så skön när klockan ringde.

Lill-Åsa är ju som bekant ingen storkonsument av smink men igår fick hon göra ett avsteg från detta och faktiskt tulla lite på Tok-Åsas foundationflaska. Som vi skrev om tidigare satte ju Valenciasolen och solglasögonen sina spår i Lill-Åsas ansikte. Hon fick trots sina försök till kamouflage frågan om hon varit i fjällen när hon kom till jobbet. Det var till och med några som skrattade.

P3160070

En liten tillbakablick på förra veckan.

Dagen efter elektrikerna var här och fixade spisen gick den sönder igen! "Å sen blir det svart, eller jag vet inte..." Som tur var har vi en bordsgrill som vi fått i present av Kjell. Middagen räddades och laxen blev randig och god i grillen.

Igår var det dags för vår träbröllopsdag, vilket är fem år av pure happiness :-) Vi tjuvstartade ju i Valencia men igår var det som sagt den riktiga dagen. På grund av spis- och sömnbrist blev det grekisk take away och massor av godis framför TVn. Man ska ju göra det man känner mest för på sin bröllopsdag.

Idag var Tok-Åsa tvungen att jobba hemma för att ta emot en reparatör från Electrolux som tack och lov verkar ha fixat den. Peppar peppar.

Vi kan dra slutsatsen av vår omröstning gällande svenska högtider, att Midsommar är ohotad. Ingen av er ville bli av med den högtiden. Patrioter som vi är röstade ni bort nationaldagen :-) Vi tror att det beror på att vi svenskar ju faktiskt inte firar denna dag på något särskilt sätt. Ingen nubbe och skönsång då inte.

Nu har vi lagt upp alla våra bilder från Valencia i bildspelet. Gozar!

mars 17, 2008

Hasta luego Valencia! = Vad dumt att vi glömde solstiftet hemma!

I Valencia finns det jäääääättestora öl. Till och med så stora att man inte hinner dricka upp den innan man ska ut.

P3150001-2

Vi tog en taxi in till El Centro till ett område som vi spanat in tidigare på dagen. Vi beställde in tre olika tapas och det här var vår utsikt från bordet.

P3160004

Här är en tapas med gåslever som kyparen rekommenderade. Ser ut som falukorv men smakar inte så.

P3160009

Här är en av våra favoritfigurer.

P3160018

Klockan 01.00 var det dags för stort fyrverkeri och ja, vi var vakna då. Det smällde så högt så att det kändes i bröstet.

Eftersom det var lite problematiskt att få tag på taxi var vi inte hemma i sängen förrän 02.20.

P3160020

Klockan 08.15 vaknade vi av att en marschorkester tågade igenom vårt sovrum. Åtminstone lät det så. Dessutom drog de igång en massa smällare, men trots det lyckades vi mirakulöst nog somna om. Sover aldrig dessa människor.

När vi checkat ut och lämnat in väskorna i bagagerummet gick vi ut på stan. Det här är vårt lägenhetshotell utifrån.

P3160023

Varmt, soligt och helt underbart!

P3160025

Vi kan inte sluta fascineras av de vackra husen. Vi kan tänka oss en lägenhet här med fransk balkong.

P3160043

Eftersom vi inte ville göra gårdagens misstag med blodsockerfall satte vi oss i god tid för att äta lunch.

Valencia är ju känt för sin paella så vi kunde ju inte åka hem utan att prova den.

P3160045

När vi satt där i solen med kall öl och varm paella var Lill-Åsa tvungen att göra en Alice...

P3160050

Vi satt där i solen ett bra tag och eftersom Lill-Åsa satt med ansiktet mot solen, var solglasögon ett måste. Nu på kvällen ser hon därför ut som en uggla.

Vi måste bara ta med ett foto till på ett fint hus.

P3160063

Glasspauser är obligatoriska i Valencia.

P3160065

De här blommorna spred en undebar doft över parken.

P3160068

Jaha, så var vi då på flygplatsen. För 10 minuter sen skulle vi ha lyft men vi har hört rykten om att vi kommer att bli 45 minuter försenade.

P3160069

Nu är vi hemma och klockan är 01.30. Trötta men mycket nöjda kryper vi nu i säng.

mars 16, 2008

Viva La Valencia! = Valencia var ju verkligen en trevlig överraskning som vi kan rekommendera!

Vilken underbar dag vi har haft!

Det som vi trodde var en flod som delade stan visade sig vara en grön oas. En underbar park som är en mil lång och vi började dagen med att gå i stort sett hela streckan.

Kartbild

 

Det är apelsiner överallt men så är ju Valencia apelsinerna stad också.

P3150009-1

Hela parken var full med hurtiga människor och vi ville ju inte vara sämre.

P3150006

Överallt stod träden i blom. Gula, vita och lila. Det var så vackert så att det nästan gjorde ont. Vi gick omkring och såg ut som två fågelholkar som bara sa wow hela tiden.

P3150025

En liten vätskepaus. Vid den här tiden var det bara 17 grader men i solen var det varmt och skönt.

P3150032

I slutet på den långa parken ligger Museo de las Artes y las Ciencias som är helt fantastiskt vackert. Vi var bara där och vände, för satan vad hungern slog till. Blodsockret skönk till sällan upplevda nivåer.

P3150048

När vi krypandes runt hörnet hittade detta tapasställe var boktstavligt talat Lill-Åsa inte långt från att svimma.

P3150052

Hon hade inte ens tid att att titta upp när foto skulle tas. Maten var mer än fantastisk.

P3150055

Det finns många vackra hus i Valencia.

P3150058

På alla torg i hela stan står såna här fina figurer uppställda.

P3150057

P3150060

P3150062

Och så var det dags för ett stopp igen. Det har ju kommit nya GB glassar i Sverige och samma nyheter finns här. Förutom lakritspucken förstås. Tok-Åsa provade Cornetto Cheesecake och Lill-Åsa Magnus Maya.

P3150065

Valencia är ju också känd för tjurfäktning och idag var det fullt ös inne på arenan. Även utanför var det fullt ös. Ett helt gäng med djurvänner som demonstrerade för tjurarnas rätt i samhället. Vi håller med dem.

P3150069

16.50 kom det några varma vindar och vips så hade temperaturen stigit med 5 grader. Otroligt konstig känsla faktiskt.

P3150068

Det var ju lite upprörande det där med de stackars tjurarna så vi behövde tänka på något annat och då passade Aqua de Valencia bra. Cava med färskpressade apelsiner och ibland även spetsad med vodka. Vi trodde att vi beställde in ett varsitt glas, men hej hopp så roligt blev.

P3150070

Eftersom det är fest på stan med avstängda vägar var resan tillbaka till hotellet lite strapatsartad. Varmt, mycket folk, ingen taxi, trång buss som gick i 5 km/timmen. Vi hoppade av bussen, fångade en taxi som åkte iväg åt fel håll med en man som inte kunde ett ord engelska! Men till slut låg vi mellan lakanen för en välbehövlig siesta klockan 20.30.

När vi bloggat klart bär det av mot stan igen för middag och mer kavernalstämning.