februari 28, 2008

Världens bästa flygbolag

Nu har vi bokat vår resa till Australien! Känns helt fantastiskt! Vi fick även ett bra pris och så får vi åka med Singapore Airlines som 2007 utsågs till världens bästa flygbolag.

logo_singair_120_90

På vägen hem stannar vi 1½ dag i Singapore. När vi kommer dit är det åtta år sen vi var där senast. På bilden nedan var vi på Sentosa och Pontus var bara fem år.

Singapore 2000

Vi åker alltså från Stockholm den 14 december, mellanlandar i Zurich, mellanlandar i Singapore och framme i Sydney är vi den 15 december klockan 07.00. Hem tänkte vi inte komma igen förrän den 17 januari 2009.

februari 27, 2008

Sleepover nr 2

Vi vill börja med att gratulera Barack Obama som ni ju röstat fram till USAs näste president. Tok-Åsa håller med er medan Lill-Åsa röstade på Hillary.

Igår blev Lill-Åsa kallad för nazist-kärring och andra trevliga smeknamn. Tack och lov hände det på jobbet och inte hemma och den snorvalpen har nu sju härliga år på anstalt att se fram emot. Så går det när man kallar en kriminalvårdare för kärringjävel... nädå han hade gjort lite värre saker också faktiskt.
På Tok-Åsas jobb använder de inte fullt så grova ord.

Som vi skrev om häromdagen skulle ju Pontus kompis från Bjuv komma upp till Stockholm i veckan. Och nu är han här. The one and only, Ricardo. Han kom med bil från Bjuv och blev direkt avsläppt hos Pontus strax efter lunch, med resväskan och redo för en övernattning hos oss. Killarna bjöd hit fyra tjejer och har haft lite ungdomsgård här på eftermiddagen. Vi är nu en lampa och ett glas fattigare, men roligt hade de!

Vi hade egentligen planerat att äta fisk idag men det kändes plötsligt lite tråkigt. Vi åkte istället och hämtade pizza och killarna fick hyra DVD. De valde Transformers men vi vuxna valde att inte se den eftersom vi har sett den så många gånger så att vi kan alla repliker... närå.

P2260003

februari 24, 2008

En spontan lördag

Tok-Åsa skriver

Efter en frukost för fyra tog vi tag i de vanliga lördagssysslorna. Vi städade, pysslade och planerade den kommande veckans mat. Jag satt och printade recept och uppdaterade vår inköpslista som numera skrivs i word sorterad efter hur maten finns placerad på ICA Kvantum. Töntigt, men grymt effektivt när man är på plats i affären. Mitt i detta lilla projekt ringde telefonen och det var Peter! Peter, vår kompis som sen ganska många år nu, bor på Orust utanför Göteborg. Han och deras dotter, tillika vår guddotter, Wilma var i Stockholm på en jobbresa. Vi kom snabbt fram till att vi ju måste ses. Wilma var lite sugen på en lekpark så vi bestämde att vi skulle träffas i Lugnet efter vår tripp till affären.

Lugnet bjöd på sol och snudd på lite värme. Wilma roade sig med alla olika leksaker som finns.

Hon körde bland annat lite bil.

P2230002

Vi hade lite olika teorier om varför rumpan var så röd. Råkat sätta sig i målarfärg? Suttit för länge på en varm spisplatta eller är det helt enkelt bara lite kallt att stå där med rumpan bar i kylan.

P2230003

Bredvid pulkpacken har de nu byggt en ganska stor inhägnad fotbollsplan med konstgräs.

P2230007

Peter och jag i min Safemind-mössa.

P2230005

Vi hade lite fika med oss så vi njöt av varmt kaffe i den lite kalla luften. Wilma var mer inne på den sunda linjen och åt physalis som godis.

P2230008

Det blev lite kallt att sitta still så vi roade oss lite i lekparken. Jag kan meddela att detta är enormt bra benträning eftersom man måste hålla emot lite. Man vill ju inte riskera att det söta barnet ska slungas iväg mot pulkpacken :-)

P2230012

Vi sa hej då till Peter och Wilma som skulle åka tillbaka hem till farmor. Lite frusna var vi när vi kom hem och Lill-Åsa kröp därför ner i ett varmt skumbad.

P2230015

När hon ligger där och plaskar ringer det på dörren. Det är våra grannar som vill att vi kommer in och dricker lite bubbligt och inviger deras alldeles sprillans nya soffa. Sånt tackar man ju självklart inte nej till. En kvart senare ringde vi på deras dörr.

De har verkligen köpt en snygg soffa och skön var den också. Kolla in nackkuddarna. Ingen av oss tre blev väl sådär jättebra på fotot men nu var det ju faktiskt soffan ni skulle kolla på :-)

P2230002-1

Deras yngste son Linus hade fått nya hockeyhandskar och hjälm tidigare på dagen som han stolt visade upp.

P2230001-1

Linus är inte bara hockeyspelare utan en fullfjädrad massör. Han fördelade rättvist sina välgörande insatser på oss alla. Här var det Lill-Åsas tur.

P2230003-1

Vi gick sen hem och fixade middag. Pontus kompis Peter hade ätit hemma hos honom men väntade när Pontus åt och sen hängde de inne på Pontus rum. Vi vuxna såg Parkinson och övergick sen till Melodifestivalen.

Lill-Åsa som jobbar idag och därför skulle stiga upp tidigt, stängde sina violblå ganska tidigt och Pontus och jag var nog inte så långt efter.

februari 23, 2008

Sportlovet började med en sleepover

Så har då Pontus gått på sportlov. Det verkar han väldigt nöjd med och han tyckte att veckan som gått gick otroligt långsamt i väntan på lovet. Sportlovet började med att hans kompis Peter skulle sova över. Eftersom vi skulle bli en till på middag behövde det kompletteras med mer köttfärs. Han och Peter gick därför till ICA efter skolan och handlade det och lite snarr.
När vi kom hem hade de varit uppe på vinden och hämtat extrasängen. Vi vuxna fixade mat och dukade för fyra.

P2220001

Vi åt mexikanskt med lite olika köttfärssåser och tillbehör. Pontus häller här upp en Pepsi Max av årgång 2008 och Lill-Åsa tar för sig av favoritvinet.

P2220003

Killarna ville konstigt nog inte titta på På spåret med oss :-) utan försvann in på Pontus rum. Det var finaldags på På spåret och frågorna var väldigt svåra. Resmålen var Mexico City, Krakov och någonting mer. För första gången knäckte Lill-Åsa också tittarfrågan ganska lätt. Vilken ort är Väskpappa? Svaret är... Om ni vill veta svaret kan ni markera ordet efter det här. Svar: Bagdad.

Vi hörde lite senare att det fixades inne på Pontus rum och Tok-Åsa sprang dit med kameran. Pontus protesterade lite men kom snabbt på att han kunde använda detta till att förhandla med. Hon fick fota dem mot att hon hjälpte dem med påslakanet. Kanske han ska bli säljare när han blir stor.

P2220004

22.15 ringde telefonen. Lill-Åsa sov sen 45 minuter och reagerade inte det minsta på telefonsignalen. Det visade sig vara Ricardo som ringde! Ricardo är ju Pontus kompis som flyttade ner Bjuv i Skåne. Han ringde för att berätta att han kommer upp till Stockholm i veckan. Det var ju en trevlig sportlovsöverraskning!

Grabbarna somnade väldigt odramatiskt strax efter 23.00 och vaknade pigga runt 08.00.

 

Glada nyheter är att André nu fått komma hem från sjukhuset!

februari 20, 2008

... och potpurrin gick till och med ner...

Lite uppdatering om André som ligger på sjukhuset. Mycket riktigt var det en brusten blindtarm och han opererades i söndags kväll genom en titthålsoperation. Nu ikväll hade han feber trots att han får två olika sorters antibiotika och morfin i dropp. Vi tänker på honom och hoppas att han snart mår bättre.

Varje måndag har Pontus inomhusträning på golfen och Björn brukar vara bussig och skjutsa i vanliga fall. Björn har varit krasslig ett tag och har nu bestämt sig för att vara lite snäll mot sin kropp och stanna hemma. Tok-Åsa körde därför Pontus till golfen i Jordbro igår.

P2180001

Tyvärr kan inte vår dåliga kamera riktigt återge hur det ser ut därinne. Det är en stor lokal med högt i tak som vetter fram emot en stor duk där man ser en projicerad golfbana. Där står de och övar olika slag. Man förstår ju inte ens hälften av vad de pratar om men Pontus är glad. Jag satte mig i en fåtölj en bit bort och umgicks med Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist.

P2180002

Idag var det turbulent på Lill-Åsas arbetsplats. Hon skulle egentligen haft transporttjänst men när hon kom till avdelningen hade en av hennes kollegor fått ett psykbryt och gått därifrån med orden "Jag kommer aldrig tillbaka till det här jävla stället". Och då blev ju tydligen Lill-Åsa tvungen att göra det. Ingen transport alltså.
En stund senare fick alla i personalen ett mail från kriminalvårdschefen om att han sagt upp sig efter 19 års trogen tjänst pga beslut han inte kan ställa sig bakom. Han är en superbra chef och har alltid varit Lill-Åsas idol så nu kanske hon också måste säga upp sig...

Tok-Åsa fick senare på eftermiddagen ett mail om att Lill-Åsa ville hitta på något efter jobbet istället för att bara åka hem och vara tråkiga. Vi insåg nämligen att när det ringde på dörren härom natten (20.45) så ville vi automatiskt inte öppna dörren i våra morgonrockar. Det visade sig vara den snälla lilla granntanten, som är mellan 80 och döden, som uppenbarligen har lite senare kvällsvanor än vi.

Vi kom då på idén att åka till Hornsgatan för att äta indisk mat på en restaurang som vi åt på för ca 5-6 år sen. Solen hade inte ens gått ner när vi steg upp från tunnelbanan vid Zinkensdamm vid 17-tiden. Underbart!

DSC00044-1

Stället heter Ellora och är ovanligt fint inredd för att vara en indisk restaurang. Inga rosa platsblommor så långt ögat når.

DSC00047

Näsa, ögon, öron och mun.

DSC00049

Vårt fina bord.

DSC00050

Lill-Åsa åt en rätt som heter chicken korma. Förra gången hon åt detta var i Cork och den var lika god den här gången. Tok-Åsa åt en kryddstarkare historia med kyckling och chili.

Medan vi fick notan var Lill-Åsa på toaletten (var annars) och när hon kom tillbaka satt Tok-Åsa och mumsade på något som måste ha varit potpurri. Det låg i en skål och såg gott ut och Tok-Åsa har nog gått på Viktväktare lite väl länge nu...

Nattugglor som vi är rundade vi av vid 18.30 och begav oss hemåt. Det är ju faktiskt en dag i morgon också :-)

februari 17, 2008

Grekland möter Italien

Tok-Åsa fick en sminklektion i julklapp av Lill-Åsa i julklapp. Igår åkte hon därför in till Make Up Store på Norrlandsgatan för sin grupplektion

Makeupstore

Hon var lite rädd för att det skulle bli hon och ett gäng fjortisar, men oj så fel hon hade. De var åtta stycken i gruppen och fem av dem var betydligt äldre. De var ett glatt tantgäng som skulle gå ut på stan efteråt. Lektionen började med att en i gruppen blev sminkad av sminkösen. Halva ansiktet med en dagmakeup och den andra halvan med en kvällsmakeup. 

P2160002

Efter denna genomgång skulle alla i gruppen sminka sig själva med råd och stöd från sminkösen. Lite kul att prova färger och annat som man aldrig bruka använda.

P2160003

På hemmplan stod pizzadegen på jäsning och Lill-Åsa hade även hunnit göra en rejäl rensning på Poppes rum. Han läser ju faktiskt inte böckerna om Mamma Mu längre så de får ärvas av lillasyster.

P2160004

Lill-Åsa stod även för drinkblandandet i vanlig ordning. Dagens drink blev en vårdrink with a touch of apple.

P2160002-1

Till förrätten var vi inspirerade av Grekland. På bilden saknas dock rödlöken som slängdes i efteråt.

P2160007

Till det dracks det (inte många klunkar) Retsina. Denna dryck måste drickas i sol och värme och gärna utomhus. Vi drack den iskall direkt från frysen men vi gav snart upp.

P2160009

Eftersom drycken till förrätten var från Grekland såg vi sen fram emot att äta passande mat till vårt italienska vin. Pizza med lufttorkad skinka, champinjoner, mozzarella och en egengjord tomatsås. Sen toppad med ruccola. Molto bene!

P2160015

Till det drack vi vinet vi drack på vårt bröllop. Tyvärr har inte vinet varit riktigt lika gott de senaste gångerna. Vi var duktiga i alla fall och fick ändå ner innehållet.

P2160021

Efter middagen tittade vi på Parkinson som verkligen är ett jättemysigt program. Synd att han snart ska pensionera sig. Vi hann även se slutet av melodifestivalen. Det var ju lite förvånande att inte Carola och Andreas gick direkt till final. Var de verkligen bra de röda bröderna?

Nu fick vi just höra att Lill-Åsas systerson, André, ligger på Astrid Lindgren och väntar på besked om han behöver opereras för blindtarmsinflammation. Lilla bubben. Vi håller tummarna för dig.

februari 16, 2008

Veckan som gått

 

Måndag

Vi vaknade båda två på fel sida efter en natt med dålig sömn. Lill-Åsa gick hela dagen i någon slags känsla av att befinna sig i filmen "Svart katt vit katt" förstärkt av en massa clowner. Som besöksvakt den dagen var antingen gästerna tandlösa och fula eller elaka. Det sög verkligen i emigrationstarmen och vi surfade på jobb-sökarsidor och hittade varsitt roligt jobb i Cork. :-)

Tisdag

Sov som klubbade sälar och vaknade upp på bättre humör. Tok-Åsa åt lunch med en gammal arbetskamrat som hon inte träffat på ett par år. Han jobbar som mäklare på Södermäklarna och har nu en son som heter Harry och är 1 år. Vi åt en otroligt mumsig lunch på Grodan Sergel.
Lill-Åsa surfade på boende i Lübeck och Hamburg för fyra personer denna gång. På söndagskvällen bestämde sig nämligen Marie och Magnus för att följa med. Jätteroligt! Hon har inte hittat det perfekta boendet ännu.

Onsdag

Pontus fick tillbaka sitt prov i svensk grammatik. Han fick 101 av 104 och var väldigt stolt. Det är vi också!
Lill-Åsa tillbringade hela dagen på en rafflande mordrättegång. Jösses en sån galning. Han får garanterat livstid.

Torsdag - Alla hjärtans

1_2552609_huge

Pontus lagar, sen en tid tillbaka, middag en gång i veckan. Torsdagar brukar vara en bra dag för det eftersom han oftast har gjort klart veckans läxor då. Han hade bestämt att han ville laga tomatsoppa med pasta. Eftersom detta krockade med Alla hjärtans dag fick soppan fungera som förrätt. Till huvudrätt åt vi räkor och till efterrätt blev det pannkakor. Pontus gjorde även pannkakssmeten men det finns ingen som är så bra på att steka pannkakor som Lill-Åsa, så det fick hon göra. Vi har slutat köpa presenter och blommor på Alla hjärtans och firade bara med att äta och dricka lite godare. Så romantiska är vi :-)

P2140002

Fredag

Fredagen blev en rolig dag på jobbet för Tok-Åsa. I budgeten som är satt för henne för februari står det en nolla på antalet tänkta genomförda rekryteringar. Igår gjorde hon två! Känner sig lite nöjd faktiskt. Vid 16.00 samlades de i konferensrummet och drack vin innan helgen.
Åsorna möttes vid Slussen och åkte mot ICA för att inhandla fredagsmiddagen.
Efter middagen var det semifinal i På spåret och Hoa Hoa och Cecilia Hagen gick vidare till finalen. Precis som vi ville. Till vår stora glädje var en av resmålen Valencia! Om 27 dagar åker vi dit! Vi har nu lärt oss att arkitekten som ritat Turning Torso i Malmö och även denna coola byggnad (som vi självklart ska besöka) i Valencia, heter Santiago Calatravas.

valen3

Vädret under veckan gick hand i hand med vårt humör. Skitväder i början av veckan men gick mot sol i slutet. Som vanligt så här års är det nästan omöjligt att hålla bilarna rena. Denna hittade vi på parkeringen utanför vår port.

DSC00042-1

Denna såg Lill-Åsa i Sälen.

P2100069

Ha en skön helg!

februari 12, 2008

Inga brutna ben, tror jag i alla fall

(Lill-Åsa) I torsdags åkte jag och mina storasystrar upp till vår ömma fader i Sälen. Efter sex och en halvtimme nådde vi vårt mål efter att ha färdats i både bil och på skoter. Pappa hade då redan värmt upp stugan och det var underbart att sätta sig framför den öppna brasan.

På morgonen när vi vaknade sken solen och efter frukosten var det bara att spänna på sig skidorna. Vi stoppade en varsin mandarin i fickan och åkte mot Syndalen.

Knallblå himmel och gnistrande snö är som medicin för själen...
Till Syndalen är det jätteroligt att åka för det är nerför nästan hela vägen. Hem är inte lika roligt. Väl i Syndalen bestämde vi oss för att åka vidare mot Kläppenskjulet. Det blev nog en sju kilometer allt som allt på fredagen.
När vi kom hem blev vädret dåligt så vi kunde inte åka något mer den dagen. På kvällen spelade vi Trivial Pursuit från 80-talet. Man kan få frågor såsom Östtysklands huvudstad och dylikt, så det gäller att ha koll på historien samtidigt.

På lördagsmorgonen var det helmulet, så vi ställde in oss på en innedag när de på radion sa att det skulle vara övervägande sol i fjällen.

Vad gör man då i stugan om man har dåligt väder? Man tokrensar saker. Vi slet ut innehållet i garderoberna och Gun med fina pyroman-gener fick som uppgift att springa ner till elden och bränna saker.

Vädergubben på radion fick rätt och mycket riktigt började solen titta fram bland molnen och på en timme hade gått från helmulet till toksol!

Det var bara att spänna på sig skidorna och åka iväg. På lördagen var det några plusgrader vilket innebar att det blev högre hastighet under skidorna. Vi begav oss iväg med sikte mot toppen! Vilket underbart väder vi fick! Det är ca tre kilometer rakt upp bland molnen. Väldigt cool känsla att åka in i molnen.

Väl uppe på toppen var det fruktstund!

Det var ca sex kilometer ner eftersom man får kryssa över hela fjället annars går det på tok för fort.

När vi började närma oss stugan fick jag något tokryck och bestämde mig för att ta en liten omväg runt myren. Jag gjorde tre enorma vurpor och landade på huvudet rakt ner i snön och benen och skidorna rakt upp i luften. Herrejösses så mycket en människokropp tål! Jag är helt fascinerad att jag inte brutit något.


På kvällen blev det kortspel och alfapet.

När vi vaknade på söndagen så var det bara till att äta frukost och slänga sig på skotern för forsatt färd hem mot Stockholm. Gun åkte på skotern med Pappa och jag och Marie satt på släden.

Helgen var mycket trevlig kan jag konstaterna så här en dag efter hemkomsten. Jag har ont lite överallt, men då känner man att man lever :)

februari 10, 2008

Asplundarna och jag

Efter lite städning och hemmapyssel åkte Pontus och jag in till stan igår. Han behövde nya kalsonger och hans headset till mobilen glappar så att han har haft en gummisnodd för att hålla fast den. Han behövde därför ett nytt headset. Dessutom var det några nitar till hans armband som skulle köpas på hans favoritaffär Punktshop. När vi var klara med våra ärenden satte vi oss på McDonalds på Sergelgatan och åt lite lunch. Jag åt en sallad och han en burgare. Eftersom Lill-Åsa är i Sälen och fotar vackra vinterbilder med vår kamera får ni hålla tillgodo med mina mobilfoton.

När vi kom hem insåg Pontus snabbt att även det nya headsetet glappar lite (vilket killen på Teknikmagasinet varnade för) så vi ska byta detta idag i Skärholmen till en annan modell.
Klockan 15.00 gick vi över till Asplunds för att vara barnvakt till Emma medan Björn och Mia åkte till Kungens kurva och handlade. Vi läste böcker, dansade, låtsades sova, sprang och hade väldigt mysigt. Emma har en mysig koja där Pontus läste en saga.


Björn och Mia kom sen hem med tunga matkassar och Björn började fixa lite middag.

Emma och Pontus busade lite i vardagsrummet.


Själv gjorde jag inte många knop. Drack lite drink, åt lite oliver och tyckte att livet var ganska behagligt. Maten var kanongod och vinet likaså.


Mätta och nöjda slog vi oss sen ner i soffan för att se Melodifestivalens första omgång. Amy Diamond och Christer Sjögren (den gamla vikingen) gick vidare till final. Amy var väl helt ok men Christer Sjögren! Snälla rara gulliga svenskar. Varför röstar ni så underligt?

Pontus och jag gick sen hem och jag kollade på Titanic med ett öga innan jag somnade ifrån TV:n.