juni 24, 2007


Pontus berättar om sin första Greklands-resa sommaren 2002.

Dubbelklicka på Play-knappen så ska filmen visas även om Youtube visar ett felmeddelande.

juni 23, 2007



Nu förbereds det för fullt för vår långresa till Grekland. Lill-Åsa ritar en karta över Naxos som nu ligger ute på vår Greklands-blogg. Klicka här för att länkas dit.
Du hittar också länken till höger.
Pontus rum fungerar numera som packrum medan han är i Skåne. Observera speciellt våra fina kylväskor som vi ska förvara smörgåsar i när vi bränner runt på våra vespor.
Nu ska det snart intas lite fördrink innan vi börjar ordna med middagen.

juni 22, 2007

GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR VI

Eftersom vi hade planerat att vi under denna helg skulle behöva packa ihop alla våra saker inför att vi skulle hyra ut vår lägenhet när vi åker, har vi inte planerat något för denna midsommar. Med facit i hand var detta ett otroligt skönt beslut. Vi njuter av att ha det helt oplanerat och ska till och med hinna sitta på rumpan en stund denna helg. Detta är vår sista helg innan semestern!

Trots vårt lite ovanliga upplägg ville ju självklart Gunilla fira enligt sedvanliga traditioner. Bild på henne finns i fotoalbumet.

juni 20, 2007

Nu är det lite kris i lägret!!
Igår ringde paret som vi skulle ha hyrt lägenheten på Naxos av och förmedlade väldigt dåliga nyheter!
Av någon outgrundlig anledning kommer deras lägenhetsköp inte bli av. Tydligen har det blivit en miss i kommunikationen mellan husbyggarna och mäklaren.
Detta gör att vi är tillbaka på ruta ett när det gäller bostad därnere. Lite panik under västen måste jag erkänna då vi åker till Umeå nästa fredag. Innan dess måste ju allting vara klart. Igår upprepade vi för oss själva som ett mantra "Det finns en anledning till detta. Allt kommer att bli mycket bättre så här". Om och om igen...
Håll tummarna för att vi får ordning på detta!!

juni 17, 2007

Idag så kom de då äntligen till Sverige.
Strax före 12 ringde de på dörren, blöta efter promenaden i ösregnet men med söta leenden på läpparna. Vi måste nog säga att det såg oförskämt fräscha ut efter långresan.

Vi drack skumpa och åt chokladdoppade jordgubbar och njöt av att vara tillsammans och att kunna konstatera att det inte känns som så längesen vi sågs. Det kändes tvärtom väldigt naturligt och avslappnat. Det tog inte lång tid innan killarna satt vid datorn och pratade intensivt med varandra på engelska.

Vi åt sen sill med färskpotatis och drack öl och Skåne. Det är inte varje dag man dricker snaps på söndag lunch men det här var ju inte vilken lunch som helst heller...

Lunchen avslutades med jordgubbs- och rabarberpaj (tack igen grannarna för rabarberna) som Lilla Å hade bakat.

Nästa gång vi ses blir med största sannolikhet på Tarv om knappt två veckor. Hur underbart blir inte det!

juni 16, 2007

Nu sitter Holmströmmarna på flyget på väg till Sverige! Vi njuter av tanken på att de snart är här hos oss. Vi ser också fram emot vår vecka tillsammans med dem på Gulle-Tarv! (Det visade sig vara svårt att hitta ett foto där ni syns alla fyra, men vi ser ju självklart dig lika mycket fram emot att träffa dig, Micke :) )


Åsa som var på rajtantajtan igår vid tangentbordet.

Gårdagens arbetsdag rundades av med skumpa och tilltugg i solen på altanen på jobbet. Vi firade alla avtal som skrivits på den sista tiden.
Vi på IT åkte sen till Söder, närmare bestämt Gotlandsgatan, för att äta middag och fira av Susanne som ska åka till Kina för att vara med sin man som jobbar för Ericsson därnere.
Vilken lägenhet! Wow! 145 kvm med öppen planlösning och fint inrett. Vi tillbringade dock mest tid ute på den fina balkongen från vilken man såg Globen fint upplyst senare på kvällen. Vi bjöds på buffé och vin i alla färger.
Efter en fantastiskt rolig kväll med mycket snack, skratt och några tårar faktiskt, delade Eva (bor på i Hägersten) och jag på en taxi hem.
Foton finns i albumet.

juni 15, 2007

Lill-Åsa vid tangentbordet.
Imorse var det jag ensam som stod för transportplaneringen. På fredagar är det mest transporter på hela veckan (idag över 30 transporter), och då är man, aningen ologiskt, helt själv på den tjänsten. Jag var laddad upp till tänderna och kom till kontoret tio minuter i sju. Med mig hade jag frukostmackor och en termos med kaffe (förra fredagen jag satt där, hann jag nämligen aldrig ut ur kontort för att hämta kaffe.) Denna dag hann jag fylla koppen två gånger, men tyvärr hann jag inte dricka det medans det var varmt...Kallt kaffe fyller iallafall samma funktion. Tydligen är det totalkaos i Stockholstrafiken idag, så när jag gick så var det fortfarande några stackare kvar i bilköerna. Strax efter halv sex så gick en mycket sönderstressad Lilla Å hem från jobbet med ett leende på läpparna. Jag är sååååå glad att jag inte ska sitta där fram tills september, som det var sagt från början. Tänka sig ett jobb som till och med jag blir stressad av. Jag ska tänka mycket på transportplanerarjobbet från min vespa i Grekland. Bara en satansfredag kvar och det är samma dag som vi går på semester :)

Ikväll är Åsa hos en jobbarkompis på något rajtantajtan. Jag har laddat upp med hårda ostbågar 1½ liter pepsi max, Magnum dubbel caramel och kexchoklad. Alla kalorier är naturligtvis bortplockade. Klockan nio börjar Kommissarie Morse, som jag förhoppningsvis håller mig vaken till att höra signaturmelodin på.

Om bara några timmar så kommer familjen Holmström att vakna för att bege mot flygplatsen, så snart är de hemma !!! Hjärligt välkomna hem till Svedala, vi ser sååå mycket fram emot att ha er här på söndagslunch, mysigt.

Nu hörde jag ostbågarna ropa...

juni 12, 2007

Idag var det så äntligen dags för skolavslutning!
Lilla Å kunde tyvärr inte vara med i år då hon behövdes på jobbet.

Vi samlades alla i klassrummet klockan 08.30 och barnen bjöds på små bakelser och juice medan fröknarna tackade för ett roligt år. Det lästes två berättelser som de fick i uppgift att fundera på under sommaren. Sen delades de ut intyg och deras sagoböcker kallat Huset som de arbetat på under våren.
Vi gick sen i samlad trupp till amfiteatern där det bjöds på ett program som innehöll allt som en skolavslutning ska. Den avslutades självklart med Den blomstertid och stämningen var total.
Efter avslutningen träffade Pontus hela gänget i Lugnet för att ha överraskningsfest för Ricardo som tyvärr ska flytta till Bjuv i Skåne. De grillade marshmallows och annat mys. Kvällen avslutades sen i Personnebadet.

juni 10, 2007


Igår lördag hade vi värsta lyxdagen!
Vi åkte in till stan där Åsa färgade ögonfransarna på en salong på Fleminggatan. Efter det hann vi med att köpa en bikini innan det var dags att bege sig till Cathrine för brunch. Det var ingen dum brunch. Förrätten ser ni i fotoalbumet och huvudrätten bestod av kyckling och couscous-sallad. Till det drack vi gott vitt vin och massor av vatten. Vi körde ett roterande schema mellan skugg- och solplatser på balkongen. Trots det var Lill-Åsa tvungen att få låna duschen innan vi begav oss vidare. Hon hade nämligen varit snäll mot sin fru som fick mer skuggtid..
Sen bar det av till Bromma, närmare bestämt till koloniområde Kortenslund. Där blev det mer underbar mat och vitt vin. Enligt traditionen grillade vi och spelade kubb. Mätta i magen och fyllda med vin tog vi taxi hem vid 23.30 efter en mycket trevlig kväll.

juni 09, 2007

Ja, och så här ser då den lilla gubben ut idag! Eller igår iallafall. Det var en mycket varm och trevlig dag. Det var ca 98 grader på Oskar skolgård igår, och då lovade jag mig själv att jag aldrig mer ska ha åtsittade kläder, hua så svetten rann.
Oskar var så fin i sin nya kostym och det var hans klass som kom utspringandes först, tack och lov :). Oskar kan också känna sig väldigt stolt med sina betyg. 7 MVG, en drös VG och resten G. Jag tror nästan hans ömma mor fick en stolthetstår i ögat...

juni 08, 2007

Idag tar Oskar studenten
Jösses så tiden går fort...Nu är han stor och har egen lägenhet och fast jobb. Klockan 13.00 kommer han att springa ut på Rönninge skolgård. Jag (Lilla Å), ska genast packa ner kameran så kan ni få se lite foton ikväll eller imorgon. Åsa kan tyvärr inte följa med för att hon har konsultträff i kväll som hon måste gå på, stackars henne.
Imorgon ska Åsa och jag bli bortskämda. Vi är bjudna hem till Kockens balkong på brunch, sedan efter det ska vi gå en sväng på stan och på eftermiddagen åker vi till grannarnas kolonilott i Bromma och blir bjudna på middag. Inget dumt upplägg...
Idag klockan 08.00 har vi 22 grader i skuggan på balkongen, kan jag upplysa våra vänner i Australien om, jippi!!!

juni 07, 2007


Nu har sommaren VERKLIGEN kommit till Sverige. Lill-Åsa har badat, och det är nog nästan rekord-tidigt på säsongen. Familjen Holmström tipsade om denna lilla pärla förra året, och snart kan de bada där igen...

juni 06, 2007

Fredag fast tisdag.
Under matlagning dracks det drink och förhördes på Europas huvudstäder. Svårast tycker nog Pontus är nog Slovenien, Slovakien, Serbien Montenegro och Albanien. Ok, Albaninen hörde vi ju också talas om när vi läste Europas geografi i femman, men de andra länderna var kom de ifrån? :-)

Vi avnjöt middagen i skuggan på balkongen i 21 graders värme. Kycklingfilé, vitlök- och örtsås och klyftpotatis. Till det dracks det rosévin från Sydafrika. Poppe drack dock Cola :-)

Efter middagen drog han iväg som en avlöning. Kompisarna är av någon anledning mer lockande än oss...:-) Nu har Personnebadet en viss dragningskraft och idag har hela hans klass varit därnere. Han är visst lite intresserad av en tjej i sexan...

Foton i albumet.

juni 05, 2007

Vilken sommardag!
Idag ska vi gå och köpa sushi på lunchen och sätta oss på uteplatsen här på jobbet.
Mysigt i solen.

Jo, Poppe är kvar i Stockholm den 17 juni och kan därför komma på lunchen när Holmströmmarna kommer! Jättekul tycker jag.

juni 04, 2007

Oj, vad vi längtar tills Holmströms kommer till Sverige. Vi räknar dagar och inser att de snart står i vårt kök och ska äta lunch. De landar den 17 juni på morgonen och kommer till oss på lunch redan samma dag. Känns mysigt att vi får träffa dem så direkt när de har kommit till Svedala. Vi hoppas på att Poppe är kvar i Stockholm då så att han kan komma över en stund och säga hej. 13 dagar kvar....

Nu är det bara 16 tidiga morgonar till som klockhelvetet ska ringa. Sen kommer den vara tyst i tre månader :)

juni 03, 2007

Igår morse vaknade vi utsövda och hade en lugn morgon. Sen tog vi tag i städning och andra måsten. Mitt i alltihopa ringde det på dörren och utanför stod Poppe med en röd ros till Lill-Åsa. Björn och Emma var också med och gratulerade. De skulle sen åka in till Skansen och lyssna på när Mia sjöng med sin kör.
När vi hade städat klart begav vi oss till Kungens kurva. Helt enligt vanliga lördagstraditionen. Förutom mat och dryck blev det lite kläder till Åsa E.R. och vita linnen som vi ska ha i Grekland när vi säljer smörgåsarna.
Sen åkte vi hem och fixade inför kvällen när hela gänget kom på middag för att gratta Lilla Å.
Vi blev totalt 11 personer som åt fisksoppa (ooops det blev lite för lite...), bröd, ost, oliver, kex, vindruvor mm. Det var ju fotboll (för det är det alltid när Lill-Åsa fyller år) mellan Sverige och Danmark. Det visade sig bli en väldigt spännande match. Sverige tog ledningen med 3-0 som sen Danmark jämnade ut till 3-3. Då är det en dansk galning som blir irriterad på ett domslut och bestämmer sig helt enkelt för att visa domaren vem det är som egentligen bestämmer. Snacka om att han måste ha lite bakfylleångest idag...

Lilla Å fick väldigt fina presenter: Guidebok för grekiska övärlden och London, två linnen, två espressokoppar, grytlappar och kökshandduk, presentkort på Triumph, shorts och linne och en "hemlängtanslåda" som innehöll svenska saker man inte kan vara utan när man är utomlands.
Foton finns i albumet.

Nu ska vi gå ner till badet innan det är dags att köra igång i tvättstugan

juni 02, 2007


Idag fyller min prinsessa 36 år!
Hurra hurra hurra hurra