januari 31, 2007

Jag jobbade hemma idag för att enkelt kunna åka till Kungens Kurva och hämta vår nya bil. Vi har ju som regel att vi alltid döper vår bil till det namn som har namnsdag den dagen vi hämtar bilen. Idag är det Ivar som har namnsdag.
Jag tog tunnebanan till Fruängen och därifrån buss 707 till KK. Det var en bit att gå därifrån till Toyota så den promenaden har jag registrerat i Workout :-)
Säljaren gick igenom alla spakar, knappar och rattar väldigt noga. Tror han att man är tjej eller? :-)
Sen rullade jag iväg. Otroligt rolig att köra och fantastiskt med automat. Jag åkte sen hem och slängde över Toyotans sommardäck i Saaben och åkte sen till däckfirman där jag hämtade Saabens sommardäck och lämnade Toyotans i förvaringen. Hem igen och slängde i mig lite lunch. Jobbade en stund och sen var jag ju tvungen att ge mig ut en sväng med Ivar och Diana (vår GPS-navigeringsleksak, det var Diana som hade namnsdags i måndags när vi fick den på posten). Jag satte Diana på prov och slog in en helt okänd adress i Älvsjö. Jorå, visst kom vi dit.
Sen blev det en sväng till Västertorp där jag fotade både Diana och Ivar. Kunde inte motstå att fota Terrängvägen också.
Om en stund är det dags för middag och sen är det föräldramöte. Oh joy!

januari 28, 2007

3.38 vaknade Lill-Åsa upp av tre nysningar och sen var hon förkyld. Snoret rann och ögonen likaså. Det kanske är Australien-förkylningen som kommer lite på efterkälken.

Vi fixade tvätten och hämtade sen vinterkläderna från vinden. Vi tog sen tog vi en prommis bort till Bäckvägen för att kolla om paketet med vår beställda Navman (blev ingen Tomtom för priset kontra funktionalietet var överlägset på Navman). Den hade tyvärr inte kommit än så jag får snäll ge mig till tåls till på måndag.
Lill-Åsa vill också ha en leksak så hon kommer att besöka Åhléns för att köpa några förvaringslådor. Då blir hon ju lika lycklig...

Vi handlade sen lite mat och begav oss sen hem för en filmeftermiddag. Poppe fick båda Pirates of the Carribean-filmerna. Den första såg vi i torsdags och idag såg vi tvåan.
De är helt ok faktiskt.

Vi åt sen middag med lax och kokosmjölk och drack aussie-vin.
Nu är det snart dags för På spåret och Poppe är och möter Ricardo för en fortsatt filmkväll inne på Poppes rum.

januari 25, 2007

Igår kväll fick vi ett infall för att försöka den gråa vardagen lite mindre grå. Vi bestämde oss för att äta en bit mat på Göken. Väldigt mumsigt med oxfilétoast, pommes och bearnaise. Till det drack vi ett fantastiskt australiensiskt vin. Efter maten flyttade vi till deras bardel och då kom Cathrine, Jenny och Ingela förbi och snackade en stund. Då drack vi ett par glas till och helt plötsligt, från ingenstans blev Ås a och jag jättefulla! På en halv flaska vin och två glas på det! Herregud så klent. Men vi tror att det beror på att vi ätit så sunt och lite den sista tiden. Jag tog ett foto med telefonen.

Vinterbilden tog jag med mobben imorse när jag stod och väntade på tunnelbanan. Faktiskt väldigt vackert om man nu gillar det här med snö :-)

januari 21, 2007


Kommentarer är överflödiga....

januari 20, 2007

Jag gick idag över till Asplunds för att lämna lite av Poppes kallingar och strumpor efter resan. Jag hade också med mig en T-shirt till Emma som vi köpt åt henne i Sydney.

När jag kom lyssnade Pontus på musik i sitt rum....jajamensan aussie-skivan var det ja..:-)
Jag blev sen bjuden på en alldeles nybakad, jättemumsig kladdkaka och kaffe.
Jag tog några foton som ligger i fotoalbumet.

januari 19, 2007


Karin var ju snäll nog att möta oss på Arlanda. Hon mailade idag över ett foto som hon tog när vi precis kom ut i ankomsthallen. Det är så där man ser ut efter 16 timmars resa från Hong Kong...
Nytt jobb!

Jag (Åsa) var hos Poolia igår och skrev på anställningsavtal! Jag börjar som konsultchef den 15 februari. Jag fick gå runt och hälsa på alla och det kändes som ett roligt gäng. Alla i ens egen ålder och blandat tjejer och killar. Nu ska jag bara städa upp i skiten på EDB Gruppen och sen är det full fart mot nya äventyr.

Här ska jag jobba:
http://www.poolia.se/cms/about/workareas/it

januari 17, 2007

Hemma igen!

Resan från Hong Kong gick jättebra. Vi åt, tittade på film och komedier och sov lite.
Vi kom till London i tid och efter bara en timmes väntan lyfte vi mot Stockholm. På andra sidan gången satt Alexander Skarsgård och läste en tidning.
Karin stod och tog emot oss och hade vår bil stående precis utanför ankomsthallen. Fantastiskt skönt!
Vi kom hem och gjorde bara det viktigaste innan vi kastade oss i säng och somnade omedelbart.

januari 15, 2007

Vi hade inte så mycket ork idag efter resan hit, men vi gjorde vårt bästa i att ändå se lite av Hong Kong.
Vi började med en lunch på McDonalds. Priset var ungefär halva jämfört med Sverige.
Poppe hade sen ställt in siktet på en ipod, så vi begav oss till Time Square där vi visste att det skulle finnas en butik i Fortresss-kedjan som vi hört gott om innan vi kom.
Times Square var ett enormt shoppingkomplex med nio våningar fyllda med roliga affärer. Vi köpte två stycken Ipod Shuffle och begav oss sen tillbaka med tunnelbanan till hotellet. Där ägnade vi en stund åt att ladda hem mjukvara och överföring av låtar samtidigt som vi tog en drink och åt pistachenötter.
Vi har bestämt oss att äta middag på en restaurang med krypavstånd från hotellet. Vi är ett slitet gäng idag, det är bara att konstatera. Skönt att vi alla är på samma nivå i alla fall.
Imorgon bitti går flyget hem via London och vi ankommer till Arlanda klockan 20.05 med flight BA782.
Karin, vi hör av oss till dig från London för att meddela om eventuella förseningar.
Den sista dagen i Australien blev som alla andra dagar, helt underbar. Klarblå himmel och lagom temperatur. Vi packade och begav oss till Bronte Beach. Efter sol och bad bjöd Anna och Micke på lunch i skuggan under ett träd. Alla fick sina favoriträtter. Vi vuxna åt helt fantastiska wraps och till det drack vi öl. Så borde man tillbringa alla söndagar.
Efter stranden tog vi ett snabbt dopp i poolen innan vi gick ut till bbq-arean vid huset. Där drack vi skumpa och njöt av goda korvar med tillbehör. Sen var det tråkigt nog dags att gå in och samla ihop det sista innan taxin kom.
Efter tårfyllt avsked vinkade de av oss utanför huset.

Flyget gick i tid och allting flöt som det skulle. Vi såg varsin film innan vi somnade. Lill-Åsa sov dock inte så bra men Poppe verkade slagga rätt bra.
Vi kom fram till Hong vid 04-tiden och kände oss då rätt möra men på gott humör. Hämtade våra väskor och började sen febrilt leta mat, toalett och bankomat.
Det blev typ rulltårta och cola till frukost eftersom ingen av oss kände för nudlar :-)
Vi hittade sen till vår flygbuss och hoppade på den. När bussen rullade ut från terminalen sov Pontus redan...
Eftersom inga utrop gjordes och vår kinesiska är väldigt begränsad missade vi vår hållplats. Vi tog därför en taxi till hotellet som kostade hela 25 SEK.
Incheckningen skulle inte ske förrän kl 15.00 men vi hade tur och fick rummet redan kl 09.20.
Det fräscha rummet ligger på 17 våningen med utsikt över hamnen.
Poppe som kände sig pigg efter frukosten och inte kände något behov av att vila, ligger just nu och snarkar på mage på sin säng :-)
Efter en dusch ska vi sen ge oss ut på stan och titta lite i affärer. Poppe har siktat in sig på en Ipod Shuffle.

Om tid finns uppdaterat vi hemsidan en gång till härifrån Hong Kong.

januari 13, 2007

Vädret var lite sådär när vi vaknade så vi bestämde oss för en tur med färja från city till Manly Beach som ligger lite norr om stan.
Vi delade upp oss och några gick och badade medan Åsorna gick och och fönstershoppade. Vi samlades sen för lunch vid havet varefter Åsorna tog en öl på en australiensisk pub. Vi gav Pontus en mobiltelefon och en kvart på stan medan vi slängde i oss en öl. Stämningen var nämligen lite annorlunda. Klockan var ca 14.00 och farbröderna på puben var både lite för fulla och intresserade.
Vi tog sen färjan tillbaka till stan och sen bussen hem till Bondi Junction. Åsorna och Anna gick sen till shoppingcentrumet. Åsorna handlade mat till kvällens middag som lite enkelt blev köttfärssås och spagetti spetsat med lite underbart mogen avokado och en tomat-och-lök-sallad. Dessutom drack vi ett rödvin från Petersons som inte gick av för hackor.

Imorgon kväll flyger vi till Hong Kong. Med mycket vedmod lämnar vi Australien och familjen Holmström. Vi kommer inte att uppdatera hemsidan förrän vi är på plats på hotellet i Hong Kong (om allt med internet fungerar som det ska)
Kram kram

januari 12, 2007

Jösses så stark solen är i Sydney.
Vi har alla fått mycket färg idag. Vissa mer än tillräckligt.
Vi tillbringade dagen på Coogee beach som än så länge är pingvinfamiljens favoritstrand. Pontus låg i vågorna med eller utan brädan (men alltid med cyklop) och vi andra njöt på stranden och även av vågorna.
Efter stranden gick Åsorna på en liten shoppingtur. Två toppar och en plånbok till Åsa blev det!
Vi tog sen bussen in till stan och mötte Micke efter jobbet. Vi åkte upp i Sydney Tower och avnjöt en jättegod buffé i en snurrande restaurang. Alla tog nog åtminstone en efterrätt mer än man brukar...
Därför kändes det skönt med en prommis genom Botanic Gardens där vi tittade på alla fladdermössen. Vi var alla helt fascinerade men främst Pontus som var imponerad över hur stora de är.
Kvällen avslutades på kajen vid Operabaren med utsikt över Operahuset. Nice!

januari 11, 2007

Gårdagskvällen blev väldigt lyckat trots en trög start. Vi hade siktat in oss på en thairestaurang som inte visade sig vara så bra när det väl kom till kritan. Vi fick därför leta vidare i den enorma värmen. Till slut gjorde vi en chansning och gick in på ett ställe som inte hade en meny utanför. Det var ett populärt ställe och de hade inga bord lediga utomhus men vi satt i baren och väntade. Maten var jättegod och alla i personalen var väldigt trevliga.

I morse checkade vi ut och begav oss de ca 100 meterna till flygbussen. Allting gick väldigt smidigt och vi kom fram till fyran ca 1 timme före vi trodde. Vi träffade Anna och barnen utanför porten för att sen bege oss till poolen för vattengympa och lek. Micke kom hem från jobbet vid 17-tiden då vi fick skumpa och tilltugg. Efter det blev det underbart god mexikansk mat.

Imorgon bär det av till stranden...

januari 10, 2007

Igår kväll tog vi taxi till Docklands där vi gick på en italiensk restaurang som vi hittat i en broschyr. Jättemysig med familjär atmosfär. Det var ganska svalt igår kväll så vi beslutade oss för
sitta inomhus och äta.

Svalt kan man inte säga att det är idag. Klockan 17.00 var det 35 grader. T o m Lill-Åsa beslutade sig för att ha klänning ikväll!! Så om ni vill se foton på det ska ni även titta på morgondagens foton.
Idag har vi gjort så lite som möjligt på grund av värmen. En timmes tur på Yarra River kändes som helt rätt aktivitet. Trots värmen föreslog sen Pontus att vi skulle bege oss till shoppingkvarten under eftermiddagen. Undrens tid är inte förbi. Nu är han en stolt ägare av en Flygun som han spanade in redan igår. Poppe är nu nere vid poolen på flugjakt medan vi dricker lite vin medan vi uppdaterar hemsidan. Vi har fått lite kommentarer om att vi verkar förtära en del vin på våra foton och, ja, det är alldeles riktigt… J

Imorgon flyger vi tillbaka till Sydney och ser fram emot middagen hos familjen Holmström som Anna har lovat fixa.

januari 09, 2007

Sov rätt länge i morse och vaknade inte förrän vid 9-tiden. Vi köpte därför hem frukost och åt på hotellrummet. Vi begav sen till Rialto Towers, södra halvklotets högsta kontorsbyggnad. 55 våningar hög. Tyvärr var det lite soldis så man såg inte så långt, men det var fint ändå. Vi köpte med oss smörgåsar och frukt och tillbringade ett par timmar vid hotellpoolen. Efter dusch begav vi oss ut på stan och sprang i affärer. Vi gick sen tillbaka och avnjöt vin, Fanta och tilltugg på hotellrummet innan vi begav oss ut på stan för middag. Vi ska bege oss till Docklands och utforska det området och äta middag. Pontus röstar på italiensk för han är sugen på pizza. Lyckas vi ta en lyckad bild, lägger vi upp det i morgondagens fotoalbum.

januari 08, 2007

Resan till Melbourne.


Vi hade ställt väckarklockan på 07.00. Ca 1½ timme senare styrde Lill-Åsa Toyotan mot biluthyrningstället i Kings Cross. Vi hade fått en vägbeskrivning från Anna och Micke men vi bestämde oss för en ofrivillig sightseeing. Nu fick vi se innerstan från bilen också. Det var vänstertrafik även där J. 12.05 lyfte planet mot Melbourne och flighten gick otroligt smidigt och fort. Pontus passade på att göra matteläxa och 13.25 landade vi i Melbourne. Efter 1 timme i flygbussen kom vi till vårt hotell Holiday Inn on Flinders. Vi checkade in på ett fint rum för tre men det stank av stark tantparfym så efter en stund bad vi ödmjukt om att få byta rum. Det fick vi! Det innebar ett luktfritt rum med finare utsikt. Foton kommer! Vi gick ner mot Yarra River och landade på en bra restaurang precis vid vattnet, där vi åt både billigt och gott. Efter middagen drack vi kaffe på ett ställe medan Pontus stannade länge på Warner Bros shop.

januari 07, 2007


Hunter Valley och Karins 60-årsdag!

Först vill vi börja med att gratulera Karin än en gång på hennes 60-årsdag som vi tyvärr missade, men vi får fira henne när vi kommer hem.

Vi åkte till Hunter Valley i tisdags. Bilresan tog lite drygt två timmar på slingriga vackra vägar. När vi kom till huset insåg vi att vi hade allt för oss själva. Huset, poolen, jaccuzin, bbq-area och en enorm tomt på vilken vi såg kängurus varje dag.

Det var svalt och lite regnigt ibörjan av vår tripp men slutade med sol och ca 35 grader.

I Hunter Valley har vi:


  • badat

  • gått på promenader

  • kört bil på slingriga vägar

  • sett kängurursar

  • sett vingårdar och provat vin

  • besökt en macadamia-farm

  • vart på chokladprovning

  • njutit i jaccuzin

  • sett alpacas (små lama)

  • sett lite spindlar (men inga stora läskiga)

  • vrickat en fot

  • ridit ute i bushen

  • solat

  • läst

  • och mycket mycket mer

Läs mer under fotona i vårt fotoalbum


Imorgon bär det av till Melbourne!


januari 01, 2007

Årets första dag började med frukost i Anna och Mickes sun room. Vädret var lite småmulet så vi bestämde oss för att ta en tripp in till stan för att åka monorail.
Innan vi åkte packade vi lite inför morgondagens tripp till Hunter Valley.

Vi tog bussen in till Hyde Park och gick sen till stationen City Centre och hoppade där på monorailen. Efter 1½ varv hoppade vi av vid Paddy´s Market där vi gick runt och tittade på allt krimskrams som säljs där. Som tur är har Pontus nu också förstått att det inte är här man ska spendera sina pengar.
Efter intagen lunch och promenad till Hyde Park tog vi buss 333 tillbaka till Bondi Junction. I Bondi Junction letade vi förgäves efter någon mataffär, så det blir takeaway när familjen Holmström kommer tillbaka från 1-årskalaset.

Eftersom vi åker iväg till Hunter Valley, där vi inte har tillgång till internet, kommer vi tyvärr inte att uppdatera vår hemsida förrän på söndag.