november 28, 2006


Lill-Åsa var ledig från jobbet idag och det märktes när jag kom hem, kan jag säga. Julgardinerna var uppsatta och kryddskåpet har nu tre hyllor (sågen kom fram och blodet sprutade från pekfingret) och kryddorna är nu placerade i bokstavsordning. Har ni era kryddor i bokstavsordning? Inte??





november 26, 2006

Nu har vi lagt ut foton från vår middag med grannarna.

Idag lyser solen i Sverige och vår promenad kändes som en vårpromenad med sol och 7 grader. Gräset är fortfarande sommargrönt.

Eftermiddagen ska gå i slöhetens tecken med film och middag framför TV:n kompletterat med peppisar med grönmögelost och glögg. Mysigt.

november 24, 2006




Såg roliga bilder idag som jag måste dela med mig


november 22, 2006

Onsdag och lill-lördag.
Pontus kommer till oss idag så här mitt i veckan. Ska bli mysigt att träffa honom igen!
Vi ska ha lite lill-lördag idag och fira att Åsa fick semester på söndag samt mina framgångar (peppar peppar) så här långt i jobbsökandet.

På fredag har jag intervju nummer två på Want och på måndag ska jag till Mayday också för andra gången.
Håll alla tummar ni kan!

november 20, 2006

Började dagen på Cityakuten. Kände att det nu verkligen var dags att ta tag i problemet med mina röda ögon. Tre månader som en rödögd kanin får räcka. Jag fick ögondroppar och salva till natten. Ska tydligen bli bra redan efter en vecka.
Ikväll blir det en soft kväll framför TV:n och imorgon är Lill-Åsa ledig och jag ska "jobba" hemma. Ska ta en långpromenad och kanske hinna sola.
Pontus kommer till oss först på onsdag eftersom han var längre hos oss under förra perioden (för att han inte skulle smitta Emma med svinkoppor).

november 19, 2006


I lördags var vi som vanligt i Kungens kurva och gjorde diverse inköp. Helt improviserat hamnade vi på Hemtex där vi hittade en kandelaber. Det har vi letat länge efter. Lill-Åsa har också länge letat efter en fleece-tröja att ha på oss när vi åker till Arlanda (så att man slipper släpa på bylsiga täckjackor). Dessutom hittade hon en fin mössa. Allt detta syns på bilden.

I dag söndag, hade vi en lugn förmiddag med långprommis i vanlig ordning. Klockan 15.00 var det födelsdagsfika för Axel som fyller 12 år. Han hade önskat sig cash, vilket ju var väldigt enkelt. Lill-Åsa gjorde ett jättefint kort där hon klippte in hans ansikte i en bild på Axels favoritgrupp, Bloodhound Gang.

Nu ska vi äta chili con carne och dricka lite rödtjut fast det är söndag. Jag tror att vi redan börjar ha semestervibbar i kroppen :-)

november 18, 2006

I går var Lill-Åsa ledig och jag kämpade på jobbet ända fram till klockan 15.00 :-)
Jag åkte då hem och sammanstrålade med Lill-Åsa och vi åkte till Älvsjö för att fånga pendeltåget mot Södertälje. På tåget satt redan Karin och vi hade en trevlig tågresa, men det är långt till Södertälje...
När vi kom fram regnade det och en tiominuters promenad kändes inte så lockande så vi hoppade på en buss.
Magnus hade en jättefin lägenhet högst upp i ett mysigt hus. Vi hade med oss kameran och hade tänkt fota men jag vet inte vad som hände för båda två glömde helt bort detta. För mycket vin kanske :-)
Magnus bjöd på en jättegod middag med en förrätt bestående av mozzarella inrullad i parmaskinka med pinjenötter och balsamvinäger. Till huvudrätt var det kött, klyftpotatis, paprikasås och en sallad som vi fortfarande pratar om. Den bestod av blandad sallad, mango, olivolja och hallonbalsamvinäger.
Matfixerad? Nej, inte farligt...:-)

Som avslutning på denna mysiga kväll fick vi dessutom skjuts hem! Karin skulle få nämligen få låna Maries bil när Marie och Magnus åker till Kanarieöarna idag.

november 17, 2006

Nu har Lill-Åsa lagt ut foton från sin långpromenad.

november 13, 2006

Oj vad trött jag är idag! Herregud!
Trodde inte att det var sant när klockan ringde. Dessutom är jag sjukt trött på mina ögon som nu varit röda i drygt två månader. Usch, och PMS har jag nog också en släng av så just nu skulle jag bara vilja krypa ner och dra något gammalt över mig.
Men det är bara att bita ihop och kämpa på.
Ikväll ska vi i alla fall äta middag på stan innan vi ska på gospelkonsert. Det är en arbetskamrat till Lill-Åsa som är med i kören så det blir nog roligt.
Pontus är hemma från skolan och Björn och Mia vill inte att han kommer över till dem och smittar Emma med svinkoppor. Därför kommer Björn över till oss ikväll och är med Poppe när vi är på konserten.

november 12, 2006

Söndag söndag söndag.

Vaknade vid 08.30 och kände mig utsövd. Lyxigt.
Efter frukost begav jag mig ut på en promenad i den höstfuktiga luften. Eftersom Åsa jobbar blev det bara jag och Emma den här gången. Hon var vaken hela promenaden och pratade och sjöng lite gulligt. Pontus sov som en stock när jag gick och även när jag kom tillbaka.
Hans svinkoppor såg en aning bättre ut idag så det är väl bara att fortsätta med att tvätta rent och vänta på att det torkar ut. Det blir ingen skola för honom imorgon i alla fall och så får vi se sen.

Ska snart åka till Bromma för att fika hemma hos Frida och Henrik. Även Ullis och Johan med barn kommer dit. Det började med att vi skulle planera in en lördagmiddag under hösten men det slutade alltså med att det blev en söndagsfika. Snacka om att alla är fullbokade. Helt sjukt egentligen.

Sen ska jag hämta Åsa på jobbet och vi ska plocka upp lite thaimat på vägen hem. Sen blir det mys framför TV:n innan det är dags att ladda för en ny arbetsvecka.

november 11, 2006

Nu har vi lagt ut foton från när Lill-Åsa gjorde sin tatuering och från Pontus halloweenfest med klassen.

Vi har också nu skickat länken till denna sida även till Lill-Åsas familj så att de hittar hit innan vi åker till Lalalalien. För er som är här första gången kan vi berätta att ni hittar fotona på länken på högra sidan. Där hittar ni även fotona från Wijnjas. Mycket nöje!

november 05, 2006

Vi har nu lagt ut några foton från vår trevliga middag med Knut och Cathrine.

november 04, 2006

Vi har nu lagt upp foton från vår kväll på Wijnjas. Nu ska vi slappa lite och sen ska vi bege oss till KK för att handla inför kvällens middag med Cathrine och Knut.

Hoppas att allt är bra med er och att ni hade en trevlig vegetarianmiddag.

november 03, 2006

Åh denna lyx att få sova tills man vaknar. Vaknade pigg för första gången på mycket länge. Tog det extremt lugnt och varvade lite jobb med frukost och dusch. Bestämde mig sen för att vara duktig och bar då upp utemöblerna från balkongen upp på vinden. Vi har inte kunnat göra detta tidigare eftersom vinterdäcken till Saaben har tagit upp allt utrymme där uppe.
Det var hög tid att bära upp möblerna. Det var fullt med snö på bordet så det kändes bra att kunna bära upp dem i värmen.

Solen skiner idag och det är ett fantastiskt vinterväder med -5 grader. Ser riktigt fram emot att få gå ut. Ska träffa Madde vid Åhléns kl 12.45 för en lunch. Lite senare ska jag träffa Marie och Magnus på en drink/öl. Ska också lösa in en utbetalningscheck på 1 300 kronor som vi fått av Fortum för att vi betalt för mycket. Trevliga och oväntade pengar.
Sen blir det som sagt Wijnjas med hela gänget; Karin och Uffe, Gun och Ubbe och Marie och Magnus. Och inga barn!!! Otroligt lyxigt!

november 02, 2006

Vi tänkte använda denna blogg framöver för att berätta lite om vad som händer här hos oss. Vi tycker ju så mycket om att läsa om vad ni gör på dagarna så vi tänkte att vi skulle ge tillbaka lite.

Idag har jag jobbat hemma och bara njutit över mitt förståndiga beslut att inte åka till Motala idag. Jag vet inte om ni läst på internet om den otroliga kaos som uppstod igår när snön började vräka ner precis under rusningstrafik.
Åsa hade transporttjänst och skulle ha slutat 16.30 men kom inte hem förrän 22.35. Behöver jag säga att hon var lite less och hungrig vid det laget :-)

Imorgon är det halvdag för mig och jag tänkte fira det med att inte jobba alls på hela dagen. När man ger mig lillfingret tar jag hela handen :-)
Troligen ska jag äta lunch med Madde och sen träffa upp Marie och Magnus för en öl innan vi träffar hela gänget för att äta och dricka vin på Wijnjas.
Vi har alla beställt menyer som innehåller två sorters patéer och 8 olika ostar samt kaffe och efterrätt efteråt. Vin tar man ju med sig själv. Väldigt smidigt och billigt.

På lördag ska vi ha Cathrine och Knut här på middag. Det var längesen Knut var här så det ska bli mycket trevligt.